objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Petek, 18. oktober 2019 ob 06:57

Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
#Komentar: da so reševali Mateja Accetta, so Klemna Jakliča označili za "janšista". Ja, to je Slovenija ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predsednik republike Borut Pahor, ki po ustavi in postavi predlaga imenovanje ustavnih sodnikov, pa ob aferi Accetto še vedno molči. Neverjetno! (Rajko Knez je na sliki prvi z desne).

Afera #Accetto je verjetno daleč najhujša afera ustavnega sodišča v samostojni Sloveniji. Dosti hujša denimo od precej zanesljivih govoric o domnevnem alkoholizmu nekdanjega in medijsko in politično izjemno izpostavljenega sodnika, vključno z domnevnim daljšim zdravljenjem v psihiatrični bolnišnici Begunje, z vsemi podrobnostmi vred), ki so se sicer pojavile šele po njegovem odhodu z ustavnega sodišča. Vendar je danes - čeprav je afera Accetto izbruhnila šele minuli ponedeljek zjutraj, 14. oktobra - v petek zjutraj, 18. oktobra, praktično in čudežno ni več ...

Da afere ni več, pa je zgolj privid, tipična navidezna resničnost tranzicijske Slovenije. Dejstva so namreč ostala in so tukaj:

LAGAL IN BIL NA LAŽI TUDI UJET.

IN TO JE PROBLEM!

- Ustavni sodnik in podpredsednik ustavnega sodišča Matej Accetto je lagal in je bil na laži tudi ujet. To med drugim črno na belem dokazuje objavljena korespondenca med Accettom in tedanjimi vodilnimi politiki stranke SMC v času nastajanja stranke in njenega program ter predvolilne kampanje za parlamentarne volitve leta 2014 (vir). Accetto je lagal tudi o stopnji poznanstva z Mirom Cerarjem, lagal pa je v procesu sprejemanja ustavnih aktov, ko bi se moral zaradi svoje vloge pri SMC in pri Cerarju kot ustavni sodnik v določenih konkretnih postopkih pred ustavnim sodiščem - izločiti. Oziroma bi ga drugi ustavni sodniki morali izločiti.

Matej Accetto Matej Accetto

				Vir: Ustavno sodišče			Vir: Ustavno sodišče

- Ponovimo: ni (tak) problem v tem, ker je bil Accetto leta 2014 udeležen v politični kampanji SMC in potem zaradi SMS postal tudi ustavni sodnik (leta 2017), ampak zato, ker je o tem lagal, ker je to prikrival pred drugimi ustavnimi sodniki, udeleženci postopkov pred ustavnim sodiščem in pred javnostjo. Za to gre!

- Da bi zaščitil Accetta, ko je bil - očitno - takoj sprejet tak zakulisni politični dogovor, je začel javno lagati tudi predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez, na kar je javno in s posebnim pismom opozoril tudi ustavni sodnik Marko Šorli (vir).

Rajko Knez Rajko Knez

- Toda Rajko Knez je Mateja Accetta še krčeviteje branil tudi zato, ker je (bil) celo sam, Knez namreč, poslovno povezan z delom spornega poslovnega miljeja Cerarjeve stranke, kar pa je v svoji uradni biografiji, objavljeni na spletni strani ustavnega sodišča, gladko zamolčal (vir):

Vir: Gvin Vir: Gvin

In tudi Rajko Knez je ustavni sodnik postal leta 2017, po zaslugi SMC.

CERAR ŠE VEDNO BREZ ODGOVORA

- Miro Cerar, danes minister za zunanje zadeve, kot posredno vpleten v afero Accetto, nam in slovenski javnosti še vedno ni odgovoril na naslednja vprašanja:

1/ Zakaj ste kot predsednik stranke in vlade za ustavnega sodnika predlagali/podprli Mateja Accetta, če ste vedeli, da je povezan z vašo stranko oziroma ali prav zato?

2/ Ali ste vedeli, da je v konkretnem primeru - za katerega smo objavili dokumente, ustavni sodnik Accetto, ko so predlagali njegovo izločitev, lagal oziroma ali ste se z njim o tem celo posvetovali? Šlo je namreč za primer, s katerim ste bili vi neposredno povezani in zaradi tega primera kasneje kot predsednik vlade tudi odstopili.

Miro Cerar Miro Cerar

UMAZANA VLOGA DIRIGIRANIH VEČINSKIH MEDIJEV

- Dirigirani večinski mediji (medijski kartel) so pri aferi Accetto in nasilnem utišanju afere odigrali eno od najbolj umazanih in zavrženih vlog. Najprej so zamolčali objavljeno korespondenco med Accettom in Cerarjevo stranko, potem so razkrito laganje Accetta umetno spremenili v izmišljeni spor med dvema ustavnima sodnikoma, Accettom in Klemnom Jakličem (?!) ...

Vir: Facebook Vir: Facebook

... nato so - čez cel torek - na veliko reklamirali Knezovo pokrivanje Accetta (Knez je ta torek dal nešteto priložnostnih intervjujev in izjav in vse to je pristalo na naslovnicah medijev), dan kasneje, v sredo, pa so večinski mediji zamolčali še Šorlijevo pismo, ki Kneza postavlja na laž, in z molkom, kot da se dva dni prej ni čisto nič dogajalo, utišali afero Accetto. Kot odrezano!

- Klemna Jakliča pa hkrati razglasili za "janšista", nekoga, ki naj bi ob aferi Accetto "zamudil priložnost biti tiho". Toda razlika med Jakličem, ki naj bi bil blizu SDS, in Accettom je v tem, da Jaklič, ki je iz prava doktoriral na slavnem bostonskem Harvardu, svojih zasebnih političnih preferenc nikoli ni skrival pa tudi delal ni za SDS, Accetto pa je o njih dokumentirano in dokazano lagal ter delal za SMC in Cerarja, kot - tako se je sam izrazil - tihi podpornik. Klemna Jakliča so ustavni sodniki denimo izločili iz odločanja o financiranju zasebnega šolstva, ker je nekoč imel otroke v zasebni šoli, čeprav bi se po isti logiki iz istega odločanja morali izločiti tudi vsi tisti ustavni sodniki, ki so imeli svoje otroke v javnih šolah?!

ANALIZE O JANŠISTIH NA SIOLU ZA 2O TISOČ EVROV - MESEČNO

- Pri tej priložnostni diskreditaciji Klemna Jakliča kot "janšista" sta tokrat - s tako imenovano analizo - najdlje šla novinarja provladnega portala Siol.net Vesna Vuković in Primož Cirman, ki sta se, za potrebe diskreditacije, v istem članku lotila celo Jakličevega očeta (?!). Pri tem - če sta se že šla raziskovat družinske povezave - pa namerno spregledala navezo med Rajkom Knezom, razvpito družino Ivanjko (Knez je namreč nečak Šimeta Ivanjka in bratranec Lea Ivanjka) in Vido Žurga, članico uprave Telekoma Slovenije, pristojno tudi za Telekomove medije, torej tudi za Siol.net. Družina Ivanjko je zlogasna iz nekaterih spornih in vejetno tudi nezakonitih poslovnih operacij (vir), ki sta jih še avgusta lani opisovala tudi Vukovićeva in Cirman prav na Siolu. Zdaj se pa tega kakor ne spomnita več oziroma, povedano drugače, "koljejo" jih njuni stari članki. Vukovićeva in Cirman pa zdaj vse to pozabljata zato, ker je taisti Leo Ivanjko novi zasebni partner Vide Žurga, Vukovićevi in Cirmanu pa konec decembra poteče ekskluzivna pogodba s TSmedia (Siol.net), po kateri mesečno, za svoje članke, po zanesljivih informacijah kasirata od 12 do 20 tisoč evrov; in to pogodbo si seveda želita podaljšati.

Mimogrede, kot je znano, se TSmedia (Siol.net) koplje v milijonskih izgubah.

DRUŽABNA OMREŽJA: PADEC USTAVNEGA SODIŠČA NA RAVEN DRUŽINE JANKOVIĆ

- Toda integriteta ustavnega sodišča se je po aferi Accetto kljub takšnemu početju večinskih medijev znašla prekleto blizu "integritete" družine Janković. Če ne verjamete, kar poglejte odzive navadnih "malih ljudi" na družabnih omrežjih ...

- Predsednik republike Borut Pahor, ki po ustavi in postavi predlaga imenovanje ustavnih sodnikov, pa ob aferi Accetto še vedno molči. Neverjetno!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Accetto Ustavno sodišče klemen jaklič Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!