objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 06:54

Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
7 dni je že minilo od objave pisnih dokazov o lažeh ustavnega sodnika Mateja Accetta, kompromitirani Accetto pa še vedno ni posredoval nobenih dokazov, ki bi dokazovali nasprotno. Zato mora brezpogojno odstopiti, in to še pred konklavo US ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zavajanje z neresničnimi zatrjevanji je tako huda kršitev, da bi moral Accetto nujno odstopiti. Še če se politik zlaže v parlamentu, je odstop neizbežen, če se to zgodi sodniku pri odločanju na ustavnem sodišču, še toliko bolj. (foto: STA)

Nekateri boljši poznavalci zakulisnih razmer ob tem ocenjujejo, da je Matevž Krivic lakmusov papir in da to lahko pomeni konec ne samo za Mateja Accetta, ampak celo konec neke dobe vladanja pravniških mediokritet, saj bo s padcem ustavnega sodnika Accetta sestreljena tudi njihova samozavest, svete krave Mira Cerarja pa "deflorirane".

Točno sedem dni je že minilo od naše prve in ekskluzivne objave pisnih ter dokumentiranih dokazov o tem, kako je ustavni sodnik Matej Accetto, danes celo podpredsednik ustavnega sodišča, lagal in zavajal kolege - ustavne sodnice in sodnike, udeležence v postopkih pred ustavnim sodiščem in javnost (vir), povsem kompromitirani Accetto pa še vedno ni dal prav nobenih dokazov, ki bi dokazovali nasprotno. Namesto tega se je zatekel k napol političnemu stokanju, da gre za hud napad nanj, njegovim lažem pa se je pri reševanju vojaka Accetta pridružil in kasneje tudi sam zapletel še predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez (vir), za katerega pa se je hitro izkazalo, da bi se moral vsaj v enem primeru, povezanem z bivšim mariborskim županom Francem Kanglerjem, izločiti, pa se - zaradi več kot očitnih političnih razlogov tako imenovanega "rezultatskega sojenja" na ustavnem sodišču - tudi ni, in zdaj se še na Rajka Kneza povsem upravičeno vršijo pritiski za njegov odstop (vir).

SPOMNIMO. KAKO-TAKO JE LAGAL ACCETTO

(vir: Sklep ustavnega sodišča, na seji 11. januarja 2018; in pisna korespondenca med Accettom in tedanjimi vidnimi politiki nastajajoče Cerarjeve stranke SMC, 6. maja 2014  - več si lahko preberete tukaj):

Čeprav so si nekateri, tudi večinski mediji, že vidno oddahnili, da je afera Accetto mimo in da jim je Accetta uspelo "našistično" obraniti, se primer znova zapleta in spet (vse) kaže, da bo kompromitirani ustavni sodnik Matej Accetto vendarle prisiljen odstopiti.

KRIVIC JAVNO ŠE DRUGIČ: ACCETTO MORA ODSTOPITI, JAKLIČU NERESNIČNO PODTIKALI

Znova se je namreč - včeraj - javno oglasil nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic, ki politično sicer sodi na levico, vendar velja za precej samosvojega, ima pa tudi velik vpliv na javno mnenje.

				Vir: Siol.net			Vir: Siol.net

Krivic je v svojem drugem odzivu (po tistem prvem očitno ni mogel mirno spati), v katerem je precej revidiral svoj prvi odziv, povedal predvsem naslednje:

Zavajanje z neresničnimi zatrjevanji je tako huda kršitev, da bi moral Accetto nujno odstopiti. Še če se politik zlaže v parlamentu, je odstop neizbežen, če se to zgodi sodniku pri odločanju na ustavnem sodišču, še toliko bolj.

- Ustavnemu sodniku Klemnu Jakliču so komentatorji neresnično podtikali, da je kolegu Accettu očital pristranskost pri sojenju, kar pa ni res, ne, Jaklič mu je očital laganje kolegom (Krivic tukaj misli predvsem na medije, ki dejanj niso neresnično podtikali samo ustavnemu sodniku Jakliču, z namenom njegove diskreditacije, ampak novinarsko razkritje afere Accetto obravnavali celo kot "napad na Šarčevo vlado"?!). In zelo škodljivo - prav za ohranitev ugleda in delovne sposobnosti ustavnega sodišča - bi bilo oprostiti sodnika Accetta odgovornosti za storjeno, tako da bi se sprenevedali, kaj mu je bilo v resnici očitano.

- Razprave niso več potrebne, razen če bi bili v ponedeljek, torej danes, predstavljeni tako prepričljivi dokazi o tem, da sodnik Accetto očitanega ni zagrešil ...

... Toda teh "prepričljivih dokazov" ustavni sodnik Matej Accetto do danes še ni posredoval. In pri tem je pomenljivo še nekaj: če je Krivicev prvi javni odziv na afero Accetto, objavljen 16. 10., v celoti povzela Slovenska tiskovna agencija, večinski mediji pa uvrstili na vse svoje naslovnice, tega drugega odziva, vsaj zaenkrat, STA še ni povzela, večina večinski mediji pa tudi še ne ...?!

KONKLAVA US. KONEC NEKE DOBE PRAVNIŠKIH MEDIOKRITET IN SVETIH KRAV MIRA CERARJA?!

Nekateri boljši poznavalci zakulisnih razmer ob tem ocenjujejo, da je Krivic lakmusov papir in da to lahko pomeni konec ne samo za Mateja Accetta, ampak celo konec neke dobe vladanja pravniških mediokritet, saj bo s padcem ustavnega sodnika Accetta sestreljena tudi njihova samozavest, svete krave Mira Cerarja pa "deflorirane".

Ta teden naj bi se, vsaj po naših informacijah, ustavno sodišče sestalo na posebni konklavi strogo zaprtega tipa. Za integriteto ustavnega sodišča pa bi bilo bolje, če bi Matej Accetto odstopil še pred to - kakor - strogo zaprto konklavo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Acceto Ustavno sodišče klemen jaklič matevž krivic Rajko Knez miro cerar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!