objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 29. oktober 2019 ob 06:42

Čisti triler: Kdo laže, krade, ponareja in goljufa? Pivčeva obtožuje Pergerjevo, da ji je "podtaknila", a denar je vzela!
Maske padajo, obtožbe se vrstijo, Marjan Šarec in Zdravko Počivalšek pa še vedno molčita ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Klavdijo Perger, direktorico TGZS (na sliki levo), ki po naših informacijah noče odstopiti, naj bi prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS razrešili iz krivdnih razlogov, Aleksandra Pivec (desno) pa se zdaj brani tako, da poskuša vse naprtiti Pergerjevi ...

Na politični sceni po izbruhu te afere sicer prevladuje prepričanje, da Pivčeva ne more več dolgo "zdržati" kot ministrica in da bo morala oditi!

Po objavi včerajšnjega članka v aferi SRIPT se je pokazalo, da gre pri tem projektu za čisti triler, seveda na račun denarja davkoplačevalcev, toda maske že padajo. Zdaj je namreč jasno vsaj dvoje:

1 Da so poročila o delu aktualne ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandre Pivec v projektu SRIPT, oddana na sedež Turistično-gostinske zbornice Slovenije, (vsaj delno) ponarejena, da je očitno res šlo za krajo intelektualne lastnine in goljufijo ...

2 ... In da je Pivčeva denar - iz proračunskih virov - pokasirala (36 tisoč evrov bruto)!

Med drugim se je po objavi našega članka posredno takoj oglasila Ljubica Knežević Cvelbar, ena od udeleženk projekta, sicer profesorica na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Iz fakultete so nam namreč sporočili, da so pri pregledu objavljene dokumentacije ugotovili, da je "metodologijo za ugotavljanje raziskav in razvoja v turističnih podjetjih pripravila njihova sodelavka prof. dr. Ljubica Knežević Cvelbar, skupaj z doc. dr. Emilom Juvanom". Na Ekonomski fakulteti tudi poudarjajo, da je "za opravljeno delo prof. dr. Knežević Cvelbar naročniku izročila vsa potrebna dokazila".

OBUPANA PIVČEVA PANIČNO: PODTAKNILI SO MI!

TODA SVOJE DOKUMENTACIJE NOČE IN NOČE POKAZATI.

Odzvala se je tudi ministrica Aleksandra Pivec, ki naj bi zadnje dni padla v totalno paniko, bila naj bi obupana, vendar, zanimivo, prek ministrstva, v tretji osebi ednine(?!), čeprav naj ministrstvo z njenimi zasebnimi poslovni projekti, kjer postransko služi denar, ne bi imelo nič skupnega. Še natančneje, pošiljanje zasebnih odzivov ministrice prek tiskovne službe MKPG dejansko spet pomeni zlorabo položaja. Toda pozor, Aleksandra Pivec zdaj, po dokumentiranem razkritju te afere, gladko obtožuje Klavdijo Perger (prej Markež - nekajdnevno šolsko ministrico Cerarjeve vlade, ki je, spomnimo, padla zaradi preplonkanega magisterija), danes pa direktorico TGZS, da ji je nekatere dokumente, ki so sestavni del poročila o delu, ona, Pergerjeva, podtaknila, ona sama - Pivčeva - pa da ni nič kriva.

Njen odziv objavljamo v celoti, nelektorirano:

"Ministrica dr. Aleksandra Pivec je pri projektu SRIPT, ki ga omenjate v članku, sodelovala v obdobju 2017 – 2018. Z avtorskimi pogodbami jo je naročnik (TGZS) zaprosil za posredovanje strokovnih znanj in izkušenj na področju mednarodnih povezovanj, sodelovanja pri oblikovanju vsebin za projekte in svetovanja pri prilagajanju vsebin na različne EU in nacionalne razpise. Njeno svetovanje je zajemalo vsebine na področju poznavanja projektnih okolij na nacionalni in mednarodni ravni, nacionalnih in EU programov za financiranje znanstveno raziskovalnih in razvojnih projektov. Strokovne podlage in gradiva je za svoje delo pripravljala sama in z njimi seznanjala koordinatorja in konzorcij. V tej zvezi je izobraževala in prenašala znanja na koordinacijo SRIP. Pri pripravi in pregledih pripravljenih dokumentov TGZS, ki se nanašajo na RR in vsebine mednarodnih povezav in projektov, je odigrala ključno vlogo s svetovanjem in oblikovanjem vsebin, ne samo za koordinatorko, ampak tudi za celovito povezovanje partnerskih mrež in povezovanje vsebin vključenih partnerjev. Zato je izvedla sestanke s potencialnimi in tudi kasneje vključenimi partnerji. Vse povezave v mrežo partnerstev, sodelovanje pri snovanju projektnih idej, kakor tudi strokovne podlage za novo razvojno povezovanje in oblikovanje velikega strateškega mednarodnega projekta, so nastale iz aktivnosti operacije SRIPT, kot delo in sodelovanje dr. Pivčeve. Večina vseh temeljnih dokumentov na projektu je nastala v soavtorstvu vseh sodelavcev na projektu. Soavtorstvo se nanaša na osnovno zasnovanje – pisanje dokumentov, intelektualne razprave, korekture, recenzije, vsebinske dopolnitve, vse v zasledovanju cilja, da se oblikuje najboljša vsebina.

S TGZS je dr. Pivčeva podpisala tudi pogodbe in svoje delo opravila korektno in v skladu z dogovorom z naročnikom in s pravili. Predhodno, niti v času izvajanja aktivnosti, avtorica ni bila naprošena, da se podrobno zapisuje vsaka aktivnost in meri čas vsake posamezne aktivnosti, ampak je podala svojo oceno o številu opravljenih ur in seveda učinke, o katerih je presojal naročnik ter jih potrdil s potrditvijo poročila in iz plačilom. Doseganje zastavljenih ciljev in rezultatov projekta SRIPT je v neodvisni evalvaciji vrednotila tudi komisija. Vmesna evalvacija projekta je tudi javno dostopna. Sodelovanje na projektu je dr. Pivčeva prekinila takoj ob nastopu ministrske funkcije in sicer 13.9.2018. Za svoje delo po pogodbi je prejela plačilo v višini dobrih 35 tisoč evrov BRUTO (neto skoraj polovico manj). Namigovanja o drugem delu plačila so neresnična, saj kot omenjeno, v projektu že več kot leto dni ne sodeluje več. Zadnje nakazilo za delo po pogodbi, z veljavnostjo do 13.9.2018 je bilo izvedeno 19.10.2018 in pri naročniku knjiženo 31.10.2018. To dokazuje tudi evidenca izplačil TGZS."

Toda pri tem je precej pomenljivo naslednje:

- Ministrstvo pod vodstvom Aleksandre Pivec direktorico TGZS Klavdijo Perger v uradnem odzivu dosledno napačno poimenujejo "Pergar" namesto pravilno Perger, čeprav obe, Pivčeva in Pergerjeva, prihajata s Ptuja in se poznata že vrsto let.

- V našem članku smo objavili tudi del poročila Aleksandre Pivec, eksplicitno podpisanega z njene strani, drugi udeleženci projekta SRIPT pa zatrjujejo, da ni opravila vsega dela, ki ga navaja v svojem podpisanem poročilu, ampak so ga opravili drugi udeleženci projekta SRIPT (faksimile spodaj):

- Kljub večkratnim pozivom, tudi javnemu, nam Pivčeva svoje dokumentacije v projektu SRIPT, da bi lahko primerjali, noče in noče pokazati. No, s tem se bosta kmalu ukvarjala policija in državno tožilstvo.

- Ministrica je denar kljub spornemu poročilo o njenem delu, ne glede na to, kdo naj bi ga (po)naredil, in kljub očitnim goljufijam mirno pokasirala.

- Po naših zanesljivih informacijah naj bi na Turistični fakulteti v Brežicah - zaradi neposredne vpletenosti v afero SRIPT - začenjali postopek za razrešitev dekana Boštjana Brumna.

MOLK PRI ŠARCU, MOLK PRI POČIVALŠKU

- V molk pa so se zavili v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, kjer še vedno niso odgovorili na vprašanja, povezana z ministrico Aleksandro Pivec, ki smo jih predsedniku vlade pisno posredovali že 24. oktobra:

In prav tako - po novem - še vedno molčijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, pod čigar resor sodita TGZS in projekt SRIPT, čeprav smo jim dodatna vprašanja postavili prav na podlagi njihovega prvega odgovora:

Na politični sceni po izbruhu te afere sicer prevladuje prepričanje, da Pivčeva ne more več dolgo "zdržati" kot ministrica in da bo morala oditi!

- Klavdijo Perger, direktorico TGZS, ki po naših informacijah tudi noče "sporazumno" odstopiti, pa naj bi prihodnji torek na seji upravnega odbora TGZS razrešili iz krivdnih razlogov.

MALCE ČUDNO JE: SAMO 4 DNI RAZISKOVALNEGA DELA?!

Dušan Olaj, znani in uspešni ljubljanski poslovnež (Duol, d. o. o.) ter nesojeni poslanec in celo kandidat za gospodarskega ministra na listi Socialnih demokratov, je ob izbruhu te afere na twitterju opozoril na še eno zelo pomenljivo podrobnost: Aleksandra Pivec in Klavdija Perger sta pogodbo podpisali 16. januarja 2018 in, glej ga, zlomka, samo štiri tri dni kasneje, 20. januarja, je Pivčeva na TGZS že oddala poročilo o svojem delu ...?!

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger TGZS Boštjan Brumen Ekonomska fakulteta v Ljubljani marjan šarec zdravko počivalšek ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnolog

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Čisti triler: Kdo laže, krade, ponareja in goljufa? Pivčeva obtožuje Pergerjevo, da ji je "podtaknila", a denar je vzela!