objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 8. november 2019 ob 06:45

Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat
Vodstvo policije pa - na dodatno zaprosilo našega portala - razkriva kandidate za policijskega atašeja v Zagrebu, med katerimi je resnično tudi Bruno Blažina ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vodstvo policije pravi, da minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni izbral nobenega od kadrovskih predlogov za policijskega atašeja v Zagrebu. (foto: STA)

Potrjeno: govor Marjana Šarca na kongresu PSS je bil res eno samo navadno blebetanje in nabiranje političnih točk, je pa menda, tako vidni član PSS Primož Cuznar, hvalil oba policijska sindikata ...?!

Po včerajšnji izjemno odmevni objavi pisma insajderja - "policista Andreja" (tukaj) se nam je med drugimi oglasil tudi Primož Cuznar, eden od vidnih članov Policijskega sindikata Slovenije (PSS - vir) in nam potrdil večino navedb iz pisma insaderja, trdi pa, da predsednik vlade Marjan Šarec, čigar govor je bil, tako navaja tudi Cuznar, res "eno samo navadno blebetanje in nabiranje političnih točk" - ni blatil konkurenčnega policijskega sindikata SPS, ampak hvalil oba sindikata (?!), res pa je, da je - spet po navedbah Primoža Cuznarja - pismo policista Andreja, objavljeno na Požareportu, med oba sindikata "vneslo nemir". Zdaj pa pozor: Cuznar misli in sporoča, da insajder, ki se predstavlja z imenom policist Andrej, v resnici ni Andrej, ampak M. G. oziroma Mitja Gregorc, ki se je ob zadnjem razpisu prijavil, resda neuspešno, celo za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (vir).

Vir: Požareport, 7. april 2015 Vir: Požareport, 7. april 2015

Gregorc pa naj bi to počel zato, ker naj bi po navedbah Primoža Cuznarja ustanavljal še tretji policijski sindikat v državi, in sicer Sindikat kriminalistov Slovenije (SKS)?!

Objavljamo pa tudi oba odziva vodstva Generalne policijske uprave, ki je potem na naše dodatno zaprosilo razkrilo tudi imena kandidatov za policijskega atašeja v Zagrebu. Imena kandidatov hkrati potrjujejo navedbe iz pisma policista Andreja, da je (bil) med kandidati tudi Bruno Blažina, ki pa ga generalna direktorica policije Tatjana Bobnar očitno ni predlagala za imenovanje.

POKLUKAR NI IZBRAL NOBENEGA ...

"V povezavi z vašim člankom, ki ste pod naslovom Pismo Insajderja, poglejte, kaj se gre Šarec: skrivaj prišel na kongres enega policijskega sindikata in ščuval proti drugemu objavili danes, 7. novembra 2019, vam posredujemo spodnje pojasnilo in vas pozivamo, da ga zaradi objektivne obveščenosti javnosti in skladno z medijsko zakonodajo, čim prej objavite.

Vodstvo Policije suvereno, brez upoštevanja kakršnihkoli pritiskov, vodi delo Policije kot tudi njeno kadrovsko politiko. Dva primera, ki ju v prispevku izpostavljate, dokazujeta prav to.

V primeru razpisanega prostega delovnega mesta policijskega atašeja za Republiko Hrvaško je izbirna komisija v Policiji izmed sprva sedmih prijavljenih kandidatov generalni direktorici policije predlagala seznam najprimernejših kandidatov. Komisija je primernost kandidatov ocenila na zelo transparenten način in na podlagi dosedanjih strokovnih dosežkov in
kompetenc, prijavne dokumentacije, preizkusa poznavanja jezika,
informacijsko telekomunikacijskega sistema policije, predvsem pa končnega razgovora s člani izbirne komisije. Le ta je vseboval selekcijski intervju (osebnostna predstavitev s poudarkom na izbrana vprašanja članov komisije) in odgovarjanje kandidatov na splošna pravna in druga naključno izbrana vprašanja s področja mednarodnega policijskega sodelovanja, vprašanja s področja dela uniformirane in kriminalistične policije s poudarkom na mednarodnem sodelovanju.

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar je soglašala s predlogom izbirne komisije in ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju v končni izbor posredovala po usposobljenosti pet najprimernejših kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje za zasedbo mesta policijskega atašeja v Republiki Hrvaški. Pravilnik o policijskih atašejih namreč določa, da je končna izbira ministrova.

Tudi v drugem izpostavljenem primeru domnevnega vplivanja na kadrovanje na založbi je Policija, skladno z veljavno zakonodajo in stroko preverila vse okoliščine primera. Ne le z vidika obstoja razlogov za sum kaznivega dejanja nezakonitega posredovanja, temveč tudi kaznivega dejanja zlorabe položaja pri gospodarski dejavnost.

Razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec
preganja po uradni dolžnosti, se niso potrdili, zato smo z vsemi
ugotovitvami seznanili državno tožilstvo. Za razliko od laičnega
ocenjevanja primera, ki je podvrženo zgolj vtisu o dogodku, pa mora policija odkriti in potrditi objektivne znake, ki jih za konkretno kaznivo dejanje natančno določa Kazenski zakonik Republike Slovenije.

Lep pozdrav, mag. Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi, policijska svetnica"

"Na podlagi vašega zaprosila vam pojasnjujemo, da je generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar za delovno mesto atašeja v Republiki Hrvaški ministru na notranje zadeve Boštjanu Poklukarju kot najprimernejšega kandidata predlagala mag. Srečka Jarca, kar je bila tudi ocena izbirne komisije Policije.

Ker pa je skladno s Pravilnikom o policijskih atašejih končna izbira ministrova, mu je na podlagi razvrstitev glede na dosežene rezultate predlagala v izbor spodnjih pet kandidatov.

Kadidati, razen prvonavedenega, so razvrščeni po abecednem vrstnem redu.

- mag. Srečko Jarc,

- Andrej Zakrajšek,

- Anton Štubljar,

- dr. Bruno Blažina,

- Damijan Apollonio.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni izbral nobenega od predlogov.

Lep pozdrav, mag. Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi, policijska svetnica"

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

 

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tatjana Bobnar policija Boštjan Poklukar marjan šarec PSS SPS Mitja Gregorc Bruno Blažina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal policist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat