objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 06:41

Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Matej Accetto je na skrivaj delal za Mira Cerarja in SMC, po zaslugi Cerarja in SMC je postal ustavni sodnik, potem pa - kot ustavni sodnik - vsem lagal, da Cerarja in SMC komajda pozna, ter sodniško odločal v korist Mira Cerarja in SMC ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

" ... Nisem sodeloval pri pisanju strankinega programa, s predsednikom vlade Mirom Cerarjem pa imam skupno zgolj to, da se kot profesorja poznava iz istih strokovnih krogov ..." Tako Matej Acceto 11. januarja 2018 na seji ustavnega sodišča. Toda to je bila laž.

Matej Accetto je 27. marca 2017, ko je vlado vodila Cerarjava stranka SMC, večino v državnem zboru pa je imela Cerarjeva vladna koalicija, postal ustavni sodnik, 28. septembra letos pa še podpredsednik ustavnega sodišča (vir).

Matej Accetto je danes podpredsednik ustavnega sodišča. (foto: STA) Matej Accetto je danes podpredsednik ustavnega sodišča. (foto: STA)

Danes pa prvič ekskluzivno objavljamo uradne dokumente o tem, kako je Matej Accetto med pomembnim postopkom na ustavnem sodišču vsem direktno lagal o svoji povezavi z Mirom Cerarjem, tedanjim predsednikom vlade in njegovo politično stranko SMC, zaradi česar ga niso izločali iz sodnih postopkov, ter - kot ustavni sodnik - odločal v korist Mira Cerarja in SMC:

CERARJA NAJ BI POZNAL ZGOLJ IZ "ISTIH STROKOVNIH KROGOV"?!

- 11. januarja 2018 je ustavno sodišče v postopku odločanja o zahtevi vrhovnega sodišča zavrnilo zahtevo udeleženca v postopku Kovačiča za izločitev ustavnega sodnika Mateja Accetta, ker je Accetto, citiramo sklep sodišča, "pojasnil, da ni sodeloval pri pisanju strankinega (gre za stranko SMC, op. a) programa in da ima s predsednikom vlade Mirom Cerarjem skupno zgolj to, da se kot profesorja poznata iz istih strokovnih krogov ...":

- Enako se je zgodilo 13. septembra 2018, ko je ustavno sodišče odločalo o preizkusu ustavne odločbe Vilija Kovačiča. Tudi takrat je Accetto dejal, da ni sodeloval pri sestavljanju programa SMC:

TO PA SO DOKUMENTI, KI PODPREDSEDNIKA USTAVNEGA SODIŠČA POSTAVLJAJO NA LAŽ, SAJ DOKAZUJEJO NASLEDNJE:

- Matej Accetto je sodeloval pri pisanju programa SMC

- Načrtno se je prelevil v tihega podpornika SMC iz ozadja

- Miru Cerarju je svetoval pri volilni kampanji

V nadaljevanju pa objavljamo dokumente, ki nesporno dokazujejo, da se je Matej Accetto v funkciji ustavnega sodnika v obeh primerih, torej vsaj dvakrat, zlagal. Lagal je kolegom na ustavnem sodišču, lagal stranki v postopku in lagal je javnosti. Gre za faksimile elektronskih sporočil aprila in maja 2014, ki so si jih med seboj pošiljali vidni člani SMC, Cerar, Milan Brglez, Erik Kopač, Peter Jamnikar ... in seveda Matej Accetto. Iz pričujočih elektronskih sporočil je povsem jasno razvidno, da sedanji podpredsednik ustavnega sodišča ni samo aktivno ter izrecno sodeloval pri pisanju programa stranke SMC, kar zdaj z lažmi zanika, ampak - pred parlamentarnimi volitvami leta 2014 - tudi načrtno deloval iz ozadja kot "tihi podpornik" SMC (verjetno zato, ker je že imel v načrtu svojo kandidaturo za ustavnega sodnika, pa bi mu strankarska pripadnost lahko usodno škodila in kandidaturo preprečila) ter Miru Cerarju, ki naj bi ga poznal, kot pravi danes, ko je ustavni sodnik, samo "kot profesorja iz istih strokovnih krogov", osebno svetoval celo pri volilni kampanji!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC Ustavno sodišče vili kovačič Matej Accetto

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.