objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 06:54

Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
7 dni je že minilo od objave pisnih dokazov o lažeh ustavnega sodnika Mateja Accetta, kompromitirani Accetto pa še vedno ni posredoval nobenih dokazov, ki bi dokazovali nasprotno. Zato mora brezpogojno odstopiti, in to še pred konklavo US ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zavajanje z neresničnimi zatrjevanji je tako huda kršitev, da bi moral Accetto nujno odstopiti. Še če se politik zlaže v parlamentu, je odstop neizbežen, če se to zgodi sodniku pri odločanju na ustavnem sodišču, še toliko bolj. (foto: STA)

Nekateri boljši poznavalci zakulisnih razmer ob tem ocenjujejo, da je Matevž Krivic lakmusov papir in da to lahko pomeni konec ne samo za Mateja Accetta, ampak celo konec neke dobe vladanja pravniških mediokritet, saj bo s padcem ustavnega sodnika Accetta sestreljena tudi njihova samozavest, svete krave Mira Cerarja pa "deflorirane".

Točno sedem dni je že minilo od naše prve in ekskluzivne objave pisnih ter dokumentiranih dokazov o tem, kako je ustavni sodnik Matej Accetto, danes celo podpredsednik ustavnega sodišča, lagal in zavajal kolege - ustavne sodnice in sodnike, udeležence v postopkih pred ustavnim sodiščem in javnost (vir), povsem kompromitirani Accetto pa še vedno ni dal prav nobenih dokazov, ki bi dokazovali nasprotno. Namesto tega se je zatekel k napol političnemu stokanju, da gre za hud napad nanj, njegovim lažem pa se je pri reševanju vojaka Accetta pridružil in kasneje tudi sam zapletel še predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez (vir), za katerega pa se je hitro izkazalo, da bi se moral vsaj v enem primeru, povezanem z bivšim mariborskim županom Francem Kanglerjem, izločiti, pa se - zaradi več kot očitnih političnih razlogov tako imenovanega "rezultatskega sojenja" na ustavnem sodišču - tudi ni, in zdaj se še na Rajka Kneza povsem upravičeno vršijo pritiski za njegov odstop (vir).

SPOMNIMO. KAKO-TAKO JE LAGAL ACCETTO

(vir: Sklep ustavnega sodišča, na seji 11. januarja 2018; in pisna korespondenca med Accettom in tedanjimi vidnimi politiki nastajajoče Cerarjeve stranke SMC, 6. maja 2014  - več si lahko preberete tukaj):

Čeprav so si nekateri, tudi večinski mediji, že vidno oddahnili, da je afera Accetto mimo in da jim je Accetta uspelo "našistično" obraniti, se primer znova zapleta in spet (vse) kaže, da bo kompromitirani ustavni sodnik Matej Accetto vendarle prisiljen odstopiti.

KRIVIC JAVNO ŠE DRUGIČ: ACCETTO MORA ODSTOPITI, JAKLIČU NERESNIČNO PODTIKALI

Znova se je namreč - včeraj - javno oglasil nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic, ki politično sicer sodi na levico, vendar velja za precej samosvojega, ima pa tudi velik vpliv na javno mnenje.

				Vir: Siol.net			Vir: Siol.net

Krivic je v svojem drugem odzivu (po tistem prvem očitno ni mogel mirno spati), v katerem je precej revidiral svoj prvi odziv, povedal predvsem naslednje:

Zavajanje z neresničnimi zatrjevanji je tako huda kršitev, da bi moral Accetto nujno odstopiti. Še če se politik zlaže v parlamentu, je odstop neizbežen, če se to zgodi sodniku pri odločanju na ustavnem sodišču, še toliko bolj.

- Ustavnemu sodniku Klemnu Jakliču so komentatorji neresnično podtikali, da je kolegu Accettu očital pristranskost pri sojenju, kar pa ni res, ne, Jaklič mu je očital laganje kolegom (Krivic tukaj misli predvsem na medije, ki dejanj niso neresnično podtikali samo ustavnemu sodniku Jakliču, z namenom njegove diskreditacije, ampak novinarsko razkritje afere Accetto obravnavali celo kot "napad na Šarčevo vlado"?!). In zelo škodljivo - prav za ohranitev ugleda in delovne sposobnosti ustavnega sodišča - bi bilo oprostiti sodnika Accetta odgovornosti za storjeno, tako da bi se sprenevedali, kaj mu je bilo v resnici očitano.

- Razprave niso več potrebne, razen če bi bili v ponedeljek, torej danes, predstavljeni tako prepričljivi dokazi o tem, da sodnik Accetto očitanega ni zagrešil ...

... Toda teh "prepričljivih dokazov" ustavni sodnik Matej Accetto do danes še ni posredoval. In pri tem je pomenljivo še nekaj: če je Krivicev prvi javni odziv na afero Accetto, objavljen 16. 10., v celoti povzela Slovenska tiskovna agencija, večinski mediji pa uvrstili na vse svoje naslovnice, tega drugega odziva, vsaj zaenkrat, STA še ni povzela, večina večinski mediji pa tudi še ne ...?!

KONKLAVA US. KONEC NEKE DOBE PRAVNIŠKIH MEDIOKRITET IN SVETIH KRAV MIRA CERARJA?!

Nekateri boljši poznavalci zakulisnih razmer ob tem ocenjujejo, da je Krivic lakmusov papir in da to lahko pomeni konec ne samo za Mateja Accetta, ampak celo konec neke dobe vladanja pravniških mediokritet, saj bo s padcem ustavnega sodnika Accetta sestreljena tudi njihova samozavest, svete krave Mira Cerarja pa "deflorirane".

Ta teden naj bi se, vsaj po naših informacijah, ustavno sodišče sestalo na posebni konklavi strogo zaprtega tipa. Za integriteto ustavnega sodišča pa bi bilo bolje, če bi Matej Accetto odstopil še pred to - kakor - strogo zaprto konklavo ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Acceto Ustavno sodišče klemen jaklič matevž krivic Rajko Knez miro cerar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!