objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 22. oktober 2019 ob 06:32

Ekskluzivno, začelo se je: na tožilstvu že prva ovadba zoper Accetta. Toda pozor, v Nemčiji takšni sodniki gredo v zapor.
Nove dimenzije afere #Accetto: nad ustavnega sodnika, ki je dokazano lagal, zavajal, se je sprožil val kazenskih tožb, Šarec, ki se je zaradi afere Lepa N. in Sova precej izgubil in je videti paničen, pa temu pravi vihar v kozarcu vode ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

18. oktobra je na specializirano državno tožilstvo prispela prva kazenska ovadba zoper Mateja Accetta zaradi kršitve 288. člena kazenskega zakonika, to je poštenega sojenja. Kot je razvidno iz vsebine ovadbe, gre za ovadbo v razvpitem primeru nezakonite prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, kjer so na vseh ravneh prepovedi koncerta odločali vidni predstavniki SMC, na koncu pa tudi Matej Accetto, ki bi se moral iz odločanja na ustavnem sodišču izločiti.

Začelo se je! Medtem ko večinski mediji še vedno obupno poskušajo reševati podpredsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta, ki je dokumentirano in dokazano lagal o svojem poznanstvu z Mirom Cerarjem ter sodelovanju pri programu nastajajoče stranke SMC, z medijsko diskreditacijo drugega ustavnega sodnika Klemna Jakliča (kar, spomnimo, javno obsoja tudi nekdanji vplivni ustavni sodnik Matevž Krivic, ki meni, da bi Accetto zaradi laganja in zavajanja kolegov ustavnih sodnikov, udeležencev v postopkih pred ustavnim sodiščem in javnostjo, moral odstopiti - vir), se je zoper Mateja Accetta že sprožil napovedani val kazenskih ovadb in tožb.

PRVA OVADBA - ZARADI PRIMERA THOMPSON

Tako je 18. oktobra na specializirano državno tožilstvo prispela prva kazenska ovadba zoper Mateja Accetta zaradi kršitve 288. člena kazenskega zakonika, to je poštenega sojenja, kjer je zagrožena kazen do treh let zapora. Kot je razvidno iz vsebine ovadbe, ki jo v celoti objavljamo v nadaljevanju ...

Matej Accetto - ovadba2019.pdf

... gre za ovadbo v razvpitem primeru nezakonite prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru, kjer so na vseh ravneh prepovedi koncerta odločali vidni predstavniki SMC, na koncu pa tudi Matej Accetto, ki bi se moral iz odločanja na ustavnem sodišču izločiti. Na prvi stopnji je o prepovedi koncerta odločila tedanja direktorica mariborske upravne enote Ksenija Klampfer, danes ministrica Šarčeve vlade za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na listi SMC, na drugi stopnji ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, spet na listi SMC, toda kršitev je povzročil zgolj ustavni sodnik Matej Accetto, saj se zaradi laganja in zavajanja o svojih povezavah s Cerarjem in SMC - ni izločil. Vidni politiki SMC, med njimi, recimo, tudi Milan Brglez, torej tisti, s katerimi se je maja 2014 dopisoval sedanji ustavni sodnik Matej Accetto, pa so prepoved koncerta javno in politično podpirali.

SE BO ACCETTO SKLICEVAL NA SODNIŠKO IMUNITETO?!

Ker se kazniva dejanja po 288. členu kazenskega zakonika preganjajo po uradni dolžnosti, mora tožilstvo, ko dobi takšno ovadbo, postopek nadaljevati po - uradni dolžnosti. Ker pa gre v tem primeru za ustavnega sodnika, ki ga varuje sodniška imuniteta, mora državno tožilstvo za nadaljevanje postopka pridobiti dovoljenje državnega zbora, kjer bo zato sledila parlamentarna razprava o imuniteti ustavnega sodnika Mateja Accetta, seveda če se bo Accetto nanjo skliceval.

Iz priložene kazenske ovadbe je razvidno tudi predvideno zaslišanje Cerarja, Milana Brgleza, Erika Kopača, Petra Jamnikarja oziroma vseh tistih, ki so navedeni v objavljeni korespondenci med Accettom in politiki, takrat, maja 2014 nastajajoče SMC (vir) ...

PADEC. ZATON?!

Mimogrede, predsednik vlade Marjan Šarec se je včeraj obregnil zoper afero #Accetto in dejal, da gre "za vihar v kozarcu vode". Toda pozor, zaradi takšnih početij gredo v Nemčiji - po pravu Sveta Evrope - sodniki v zapor.

Vir: Večer Vir: Večer

Afera Lepa N. in Sova ter očitno tudi afera #Accetto sta sicer na zadnjih anketah javnega mnenja povzročili velik padec Šarčeve vlade in Liste Marjana Šarca. Hkrati je opaziti, kako je Šarec, predvsem zaradi afere Lepa N. in Sova, vidno paničen ter precej izgubljen.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Accetto Ustavno sodišče Specializirano državno tožilstvo državni zbor Marko Perković Thompson SMC

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno, začelo se je: na tožilstvu že prva ovadba zoper Accetta. Toda pozor, v Nemčiji takšni sodniki gredo v zapor.