objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 27. oktober 2019 ob 06:56

Ko prvo leto vlade mine, vsa politična preračunljivost izgine in naš Šarec hvata zgolj še – krivine (*1)
Toda takšnih amaterjev, bleferjev in analfabetov ne more obraniti noben medijski kartel več, kar vse bolj povečuje tudi nervozo med najvidnejšimi člani tega kartela ...
Forum !

Odpri galerijo

Marjan Šarec je zelo slab igralec, in vloga, ki jo trenutno igra, vloga predsednika vlade, ne samo da mu ni pisana na kožo, ampak je zanj veliko prezahtevna. (Foto: STA)

REŠEVANJE VOJAKA MARJANA

Piše: Aljuš Pertinač

NA ROBU INCIDENTA! Povsem je izgubil živce, SNELO SE MU JE! Zverinsko je kričal na SVOJEGA varovanca in s svojim početjem resnično šokiral! Ne, to ni povzetek ene izmed slaboumnih turških telenovel, ki jih bruhata članici medijskega kartela režima Marjana Šarca Pop TV in Planet TV, ampak tako imenovana clickbait reklama športnega dnevnika Ekipa (Ekipa-SN) na družabnem omrežju facebook za neki svoj članek. Prispevek sicer govori oziroma pripeti video prikazuje ravnanje trenerja Pepa Guardiole na klopi med zadnjo tekmo njegovega moštva v Ligi prvakov.

Nočem delati reklame za tovrstno sprevrženo nabiranje klikov na spletni strani "medija", ki je v lasti tajkuna Martina Odlazka. Vsakomur pri zdravi pameti je seveda jasno, da Guardiola ni tip človeka, ki bi počel kaj vsaj približno takšnega, kot je opisano zgoraj. Ampak Marjan Šarec pa je. In to večkrat. Ko je bil še župan Kamnika in sedaj, ko ni več. O tem obstajajo številna v javnosti dostopna pričevanja in številni medijski zapisi. Konec koncev so, da je Tomaž Simetinger, novopečeni generalni sekretar LMŠ, pod Šarcem lahko postal direktor združenega Zavoda za šport, turizem in kulturo na občini Kamnik, morale prej "iz osebnih razlogov" odstopiti vse tri prejšnje direktorice posamičnih zavodov (vir). Saj se ve. Baba je žaba, žaba pa človk ni.

Kljub vsemu tovrstnega naslova v povezavi s Šarcem v novinarskih zmazkih medijskega kartela, s katerimi poskušajo na vse kriplje obraniti in na oblasti obdržati aktualni režim, ne boste našli niti z lučjo pri belem dnevu. Nimajo pa nobenih težav česa podobnega zapisati, ko gre za prvaka opozicijske SDS Janeza Janšo. In to tudi, če gre za izrečeno na tajni seji parlamentarne komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami (Knovs), kjer je strogo prepovedano vsakršno nepooblaščeno snemanje ali objavljanje povedanega. In tudi če je vir mlada in neizkušena poslanka z drugačno politiko, kot se je o Jerci Korče (poslanki in celo podpredsednici LMŠ) – ki je lažno vest s tajne seje Knovsa prenesla naprej Igorju Kršinarju, novinarju tednika Reporter, za njim pa so jo veselo ponavljali vsi člani medijskega kartela, na družabnem omrežju twitter pa tudi Jerca sama –

izrazil sam Šarec. Objava magnetograma seje v delu, ko je govoril Janša, jo je seveda postavila na laž. Ampak medijskega kartela to ni zmedlo. Takole je denimo paradržavni in ponosni član medijskega kartela režima, spletni portal Siol.net, poročal 16. oktobra:

Takole pa o samem sebi oziroma svojem poročanju pet dni kasneje:

Ni pa to osamljen primer. Tudi drugi privrženci režima so na družabnih omrežjih poskušali reševati vojakinjo Jerco oziroma jo vzeti v bran.

Si predstavljate, da nekomu rečete: Če ne boš prilagodil vožnje razmeram na cesti, boš na koncu končal v jarku, ta pa to vzame kot grožnjo?! Janša jim je na seji dal zgolj dobronameren nasvet, v najslabšem primeru opozorilo. Ampak reševanje vojaka Marjana, reševanje vojaka Damirja, reševanje vojaka Kozmelja, reševanje vojaka Accetta, reševanje vojakinje Jerce ... očitno zahteva svoj davek. Bolj tiščijo glavo v pesek, bolj jim pri riti ven prihaja.

Samo da ni Janša.

Ko medijski kartel laže celo pri povzemanju samega sebe, potem veš, da je konec režima blizu. In to ve tudi režim. Konec koncev so jih na cedilu začele puščati tudi javnomnenjske ankete, in to kljub temu, da jih denimo izvaja agencija Ninamedia, ki je neposredno pod vplivom Zorana Jankovića (vir). Ni torej čudno, da je naš Marjan ves čas na robu incidenta in se mu je povsem snelo. Ni namreč (več) najpriljubljenejši politik v Sloveniji. Še več, občutno je padla podpora njegovi vladi in celo njegovi istoimenski stranki (vir: Večer).

In to kljub temu, da se na seansah Kučanovega Foruma 21 medsebojno bodrijo in trepljajo po ramenih, češ, hvala bogu, da imamo Šarca, kot denimo Jože Mencinger minuli četrtek:

Res je, v Sloveniji je še vsaki vladi do sedaj podpora po enem letu vladanja začela padati. To je pač posebnost slovenskega političnega prostora. Da se volivci relativno hitro naveličajo tistega, ki je na oblasti. Najboljši primer je SMC Mira Cerarja. Pred petimi leti je na volitvah dosegel rekordnih 37 odstotkov glasov, lani zgolj še 9, danes ga ankete skoraj ne zaznavajo več. Potem je tu politični fenomen, ki se mu reče Karl Erjavec. On se v vsaki vladi po enem letu začne dolgočasiti in začne solirati. Tako DeSUS že veselo izsiljuje z uskladitvami in dvigom pokojnin. Čeprav je Karl minister za obrambo, ne za penzije. Tega virusa se je očitno nalezla tudi Alenka Bratušek (SAB). Najprej je začela zajedati v Karlovo volilno bazo, sedaj pa kopira še njegovo politiko. Tako je denimo sprožila pobudo za referendum o zasebnih šolah, kar paše v resor SD-jevega šolskega ministra Jerneja Pikala, vmes pa še skočila na Čreto in na partizanski proslavi osvobodila tamkajšnjo državno "infrastrukturo". Infrastruktura je sicer tisto, s čimer naj bi se Bratuškova ukvarjala, ampak to ji ne gre, zato na uradni spletni strani njenega ministrstva raje ekstenzivno poročajo o njenih udeležbah na partizanskih proslavah.

Kljub vsemu lahko dogajanja v zvezi s padanjem podpore vladi in kasnejšim neizbežnim predčasnim koncem mandata skrbijo našega Marjana in njegov režim predvsem iz dveh razlogov. Prvič zato, ker je (pre)napihnjena javnomnenjska podpora vse, kar imajo. Spomnimo, Šarec je na volitvah dobil pičlih 12,6 odstotka glasov. Trikrat manj kot pred njim Cerar. Njegovi volivci so tipični volivci novih obrazov, neke vrste begavčki, plahe ptice, ki se ob prvih znamenjih preplaha začnejo ozirati po novem "novem" obrazu – pa ne ob znamenjih iz objav medijskega kartela v službi režima, ker o tem molči kot rit, ampak predvsem od tega portala in iz oddaje Faktor na TV3 in še nekaterih. Kot vemo, pa alarmni zvonci ali kar sirene za Šarčev režim že na ves glas bijejo plat zvona. In drugič zato, ker tako monolitne podpore medijskega kartela v službi režima ni imel še noben dosedanji predsednik vlade.

Da torej kljub vsemu Šarčev rejting strmoglavlja, je zanj in njegov režim upravičeno zelo zaskrbljujoče. V čem je torej razlog? Hja, predvsem pri njih samih. Jože Mencinger je že tako star, da lahko govori praktično, kar hoče, ampak kljub vsemu takšnih amaterjev, kot jih imamo trenutno na oblasti, še nismo imeli. Dokazi za to se kopičijo tako rekoč iz dneva v dan. Kdo pri zdravi pameti bi za svojega svetovalca za nacionalno varnost imenoval človeka, ki se ves čas ukvarja s kadrovanjem v državnih podjetjih, daje intervjuje in plasira oglase državnih podjetij v režimu prijazne medije?! Kdo pri zdravi pameti bi državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade dopustil, da ima za direktorico svojega zasebnega inštituta predstavnico najverjetnejšega dobavitelja novega bloka Nuklearne elektrarne Krško?! Kdo pri zdravi pameti bi svojo ljubico, medtem ko je na bolniški, prezaposlil na Sovo, in to brez javnega razpisa in na delovno mesto, za katerega ne izpolnjuje pogojev?! Kdo pri zdravi pameti bi za direktorja tajne službe postavil človeka, ki v intervjujih za obskurne tednike z nizko naklado in sumljivimi lastniki iz tujine grozi opoziciji ter izraža obžalovanje ob objavi polnega imena njegovih agentk v istem mediju, ki je to ime do sedaj edini tudi objavil?!

Kdo pri zdravi pameti bi za podpredsednika ustavnega sodišča izvolil človeka, ki ne ve, da se mora izločiti, kadar je v konfliktu interesov, in ki ne prepozna konflikta interesov v tem, da piše program za neko politično stranko, se samoizpovedno razglasi za njenega tihega podpornika, potem pa mirno razsoja v zadevah, ki to stranko neposredno zadevajo?! In ne nazadnje, kdo pri zdravi pameti bi izrazil začudenje, da evropska komisija, ki je politično neodvisno izvršno telo (vir), sprejema politične odločitve?!

Ja, uganili ste, Marjan Šarec. In če je Šarec kljub vsemu navedenemu pri zdravi pameti, potem je torej popolnoma nesposoben za funkcijo, ki jo opravlja, oziroma je predvsem, kot je v 339. Faktorju na TV3 lepo opisal novinar in kolumnist Bernard Nežmah, zelo slab igralec. In vloga, ki jo trenutno igra, vloga predsednika vlade, ne samo da mu ni pisana na kožo, ampak je zanj veliko prezahtevna.

Ne, dileme praktično ni in je niti ne more biti. Vladajo nam popolni politični amaterji in zunanjepolitični analfabeti. Zato ni čudno, da je zgolj Bojan Požar odnesel že praktično pol vlade, kamor lahko mirno, po tejle objavi, prištejemo še Aleksandro Pivec, ministrico za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo.

Vir: Požareport Vir: Požareport

Tovrstnih amaterjev, bleferjev in analfabetov ne more obraniti noben medijski kartel več, kar vse bolj povečuje tudi nervozo med njegovimi najvidnejšimi člani.

Ne, dragi Marko, tega na žalost ni mogoče prevesti, temu je treba zgolj in povsem nekritično verjeti. Če ne zmoreš, potem ste v riti. Ti, medijski kartel in režim.

Ampak težava je v tem, da je čedalje bolj v riti tudi Slovenija. Na obzorju je nova gospodarska kriza, Evropska unija je praktično na psu, mi pa imamo predsednika vlade, ki se praktično ves dan ukvarja s tem, kako bi zavaroval sledi za zaposlovanjem lepe N. H., in vlado, ki razpada pri živem telesu, razen programa Levice, ki ga je na volitvah podprlo zgolj 7 odstotkov volivcev, pa tako ali tako nima nobenega. Ko ministrica za Kolektorjevo infrastrukturo Kolektorju ne more zagotoviti novih projektov, potem veš, da je konec blizu.

Da je nervoza pri režimu in globoki državi tranzicijske levice res upravičeno velika, pa dokazuje tudi nedavni intervju sodnika Zvjezdana Radonjića na TV Slovenija, ki je rekel dobesedno tole: globoka država je zapustila kabinete in pisarne ter odšla na ulico, kjer mori ljudi. Hja, ni kaj, Jože Mencinger, res hvala bogu, da imamo Šarca.

Vprašanje je samo, kako dolgo še. Pa to ni grožnja, da ne bo nesporazuma, prej napoved. In ta se zdi vse bolj samouresničljiva.

(Aljuš Pertinač je voditelj televizijske oddaje #Faktor na TV3)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Opomba: vse fotografije in ilustracije, kjer vir ni posebej naveden, so povzete iz twitterja

*1 Hvata krivine: Dela po ovinkih

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aljuš pertinač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ko prvo leto vlade mine, vsa politična preračunljivost izgine in naš Šarec hvata zgolj še – krivine (*1)