objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 20. januar 2016 ob 07:10

Nepregledna privatizacija - Adria Airways prodana za 100 tisoč evrov.
Tako ekonomist in nekdanji minister Matej Lahovnik, potem ko je država včeraj prodala Adrio Airways za 100 tisoč evrov - nemškemu skladu 4k Invest, ki ima samo 25 tisoč evrov ustanovnega kapitala: vir: Dnevnik.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Več kot očitno je, da je država model reševanja zastavila tako, da bi se izognila očitku evropske komisije o nedovoljeni državni pomoči in ukrepom, ki bi sledili. Vloga nemškega partnerja je v zagotavljanju tako imenovanega testa zasebnega interesa, ki dopušča državno pomoč v primeru, da sodeluje tudi zasebni kapital. Sodelovanje zasebnega partnerja pri dokapitalizaciji naj bi dokazovalo, da je državna dokapitalizacija Adrie ekonomsko utemeljena in da ne gre za nedovoljeno državno pomoč.
Če pa natančno pogledamo model reševanja, vidimo, da gre za razmeroma nepregledno privatizacijo nesolventne družbe z negativnim kapitalom ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-07-11 07:41:54


O tem, da je Kresalova povezana z ljubljansko kokainsko sceno, ni dvoma, slišal sem tudi, da so jo totalno zadeto, pripeljali v UKC in tam oživljali. V tem kontekstu povezanosti tzv. murgelske politike s podzemljem je bil ubit tudi direktor kemijskegai nstituta, ki je preprečeval proizvodnjo in predelavo droge, ki se v državi, kakršni živimo, izkazuje kot družbeno izjemno pomembna gospodarska dejavnost. ..Problem naše, banana države se kaže v tem, da smo pod drobnogledom tujih obveščevalnih služb in posledično že zelo dolgo ZDA in EU nevarna država in ne zaveznica oziroma članica. Slednje smo le še formalno. Kako bi drugače, če se v državni banki pere denar za potrebe terorizma v zahodnem svetu, če nategujemo unijo pri prodaji državnih bank, privabljamo z all inclusive penzioni nezakonite migrante, ki potem sejejo smrt na zahodu in še in še je tega...Kar se tiče Karnerjev, verjetno Slovenije ne bodo zapuščali, vsaj to se zdi logično. Imajo srečo, ker jih ne zahteva Rusija oziroma ne iščeta NKVD in UDBA. Takrat ne bil bil potreben noben sporazum med državami, poslali bi par kriminalcev, ki bi Karnerje enostavno postrelili. Ne vem sicer, kaj se je zgodilo s Slivnikom. Bojda se je sam trikrat ustrelil v hrbet...ZDA, Trump, če hoćete, vseeno spoštujejo neke zakone in vladavino prava, četudi se levaki še vedno postavljajo na trepalnice ob omembi ameriškega predsednika. Zato Karnerjevi, če bodo znali podmazati slovensko politično sceno, lahko preživijo. Aktualni predsednik vlade najraje posluje z gotovino.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nepregledna privatizacija - Adria Airways prodana za 100 tisoč evrov.