objavi na
pozareport.si
Slovenija

Četrtek, 11. Junij 2020 ob 06:36

Pismo kiparke ustavnim sodnikom: Prosim vas, obvezno cepljenje je nesprejemljiva represija nad državljani
Obvezno cepljenje - da ali ne?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejstvo je, da je tudi že v Sloveniji veliko staršev, ki imajo otroke, ki so bili pred obveznimi cepljenji zdravi, po obveznih cepljenjih pa so postali celo trajno invalidni. Tem ljudem država odgovarja samo z ignoranco in sprenevedanjem. (iz pisma kiparke Alenke Viceljo)

Spoštovani ustavni sodniki!

Po mednarodnem pravu naj bi bilo obvezno cepljenje kot invazivni poseg v človeško telo brez pristanka posameznika prepovedano. Tudi naša ustava ima kar nekaj členov, ki se nanašajo na svobodno odločanje posameznika o lastnem telesu. Menim, da so zakoni o obveznem cepljenju izjemna in nesprejemljiva represija nad državljani, saj posledično grozijo celo s sankcijami, kot so prepoved vpisa v vrtce, ki so jih dolžni financirati vsi državljani ali izgubo službe za državljane v državnih službah.

Dejstvo je, da je tudi že v Sloveniji veliko staršev, ki imajo otroke, ki so bili pred obveznimi cepljenji zdravi, po obveznih cepljenjih pa so postali celo trajno invalidni. Tem ljudem država odgovarja samo z ignoranco in sprenevedanjem.

Prosim, da obravnavate vse zakone, tudi zadnjega o obveznem cepljenju proti mumpsu, rdečkam in ošpicam v tej luči. Prilagam dva prispevka z youtube-a o obveznem cepljenju. Enega v katerem govori priznana ameriška pravnica o obveznem cepljenju z vidika mednarodnega prava, drugega pa o konkretnem cepivu proti rdečkam, mumpsu in ošpicam, v katerem izvajalec govori o konkretnih podatkih FDA (Zvezne agencije za zdravila ZDA) o tem cepivu:

Video 1 - na tej povezavi

Video 2 - na tej povezavi

S spoštovanjem, Alenka Viceljo, akademska kiparka

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ustavno sodišče

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Pismo kiparke ustavnim sodnikom: Prosim vas, obvezno cepljenje je nesprejemljiva represija nad državljani