objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 30. september 2020 ob 05:43

Pričanje brigadirja Škerbinca že razbremenilo Bojana Požarja: Tudi njemu je generalmajorka povedala, da se je "zlomila"
Medtem: Bivša poveljnica Alenka Ermenc dela veliko škodo Slovenski vojski, ko na sodišče "vlači" najvišje častnike, Karl Erjavec pa se mora na podlagi zunajsodne poravnave javno opravičiti Mihi Škerbincu ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Včerajšnje pričanje obeh visokih častnikov, zlasti pa Mihe Škerbinca, je tako pokazalo, da je avtor teh vrstic imel najmanj "utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega", kar je zapisal in objavil, kar ga že samo po sebi rešuje kazenskega pregona oziroma obsodbe, četudi bi se morda izkazalo, da Ermenčeva ni bila na bolniškem staležu zaradi bolezni psihične narave. (foto: Bobo)

Druga in zadnja serija zaslišanj v kazenski zadevi država (državno tožilstvo) proti Bojanu Požarju (več na tej povezavi) na podlagi ovadbe generalmajorke Alenke Ermenc, v času ovadbe načelnice Generalštaba Slovenske vojske, ki je avtorja teh vrstic zaradi članka, objavljenega 31. marca 2019, ovadila na sedežu vojaške policije, pred preiskovalnim sodnikom Gregorjem Žiko Ševom ...

... je avtorja teh vrstic praktično že zdaj razbremenila praktično vseh obtožb in zato je veliko vprašanje, do kakšnega procesa bo sploh prišlo.

Pričala sta namreč tedanji in sedanji poveljnik sil Miha Škerbinc in tedanji namestnik načelnice Generalštaba Slovenske vojske, danes pa sam načelnik Generalštaba SV Robert Glavaš, in zlasti Škerbinc je Požarja praktično povsem razbremenil očitanega kaznivega dejanja.

Na kratko, ker sodna preiskava načeloma ni javna: Škerbinc - kot priča mora seveda govoriti resnico - je v daljšem in podrobnem pričanju med drugim nedvoumno povedal, da se je že dlje časa pred objavo spornega članka znotraj vojske govorilo, da je Ermenčeva odsotna zaradi bolezni "psihične narave", še več, Škerbinc je dejal, da je Ermenčeva tudi njemu osebno povedala, da se je "zlomila in da potrebuje počitek". To pa so točno tiste besede, ki jih je avtor teh vrstic uporabil že v samem naslovu domnevno spornega članka (tukaj) ...

... zato so, tako je pričal Miha Škerbinc, nekateri tudi sumili, da je prav on vir tega članka. Za govorice, da naj bi se Ermenčeva zdravila v psihiatrični bolnici, pa je brigadir Škerbinc slišal po objavi članka.

Tudi Robert Glavaš - resda bolj diplomatsko - je potrdil, da so govorice, povzete v članku Bojana Požarja, "verjetno bile", da pa se v Generalštabu o tem niso pogovarjali.

Včerajšnje pričanje obeh visokih častnikov, zlasti pa Mihe Škerbinca, je tako pokazalo, da je avtor teh vrstic imel najmanj "utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega", kar je zapisal in objavil, kar ga že samo po sebi rešuje kazenskega pregona oziroma obsodbe, četudi bi se morda izkazalo, da Ermenčeva ni bila na bolniškem staležu zaradi bolezni psihične narave.

Da je novinarsko poročanje o "izginotju" tedanje poveljnice Slovenske vojske bilo v javnem interesu, kažejo tudi poročanja drugih medijev - še pred objavo članka na Požareportu, da novinarsko poročanje Požarja ni bilo žaljivo in objavljeno "z namenom zaničevanja", pa priča že sam tekst Bojana Požarja.

Ne nazadnje je Škerbinc opozoril tudi na poročanje časopisa Delo, ta članek se je njemu zdel "še hujši" kot tisti na Požareportu, in pa na tvitanje posameznih insajderjev Slovenske vojske, pri čemer je Škerbinc eksplicitno omenil nekdanjega uslužbenca OVS Antona Peinkiherja. Vse to je bilo še pred objavo članka na Požareportu.

MANIPULACIJE

Je pa zanimivo, kako odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle, ki med postopkom zastopa Alenko Ermenc kot "oškodovanko", poskuša povsem očitno manipulirati s tako imenovanimi "dokazi".

Tako so iz te odvetniške pisarne 17. septembra letos (zakaj šele zdaj?!) na Univerzitetno psihiatrično kliniko Ljubljana poslali elektronsko pismo, kjer prosijo za potrdilo, da njihova stranka, gospa Alenka Ermenc, nikoli ni bila "hospitalizirana" v njihovi kliniki, čeprav v članku hospitalizacija sploh ni bila omenjena ...?!

No, kako se bo zdaj odločil preiskovalni sodnik Gregor Žika Ševo, še ni znano.

ERMENČEVA DELA ŠKODO VOJSKI, KO NA SODIŠČE VLAČI NAJVIŠJE ČASTNIKE, ERJAVEC PA SE MORA JAVNO OPRAVIČITI ŠKERBINCU

Se pa znotraj Slovenske vojske ob robu te sodne preiskave po naših informacijah, dogaja vsaj še naslednje:

- Iz vrha vojske je slišati, da Alenka Ermenc s tem sodnim postopkom zoper novinarja dela veliko škodo Slovenski vojski, ko na sodišče, citiramo, "vlači najvišje častnike".

- Škerbinc in Karl Erjavec, ki je bil v času izbruha te afere minister za obrambo in ki ga je Škerbinc tudi tožil, sta se pa že zunajsodno poravnala. Podrobnosti niso znane, je pa slišati, da se mora na podlagi te poravnave Erjavec v določenem času Škerbincu javno opravičiti.

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Ermenc Slovenska vojska bojan požar Miha Škerbinc Robert Glavaš Okrožno sodišče v Ljubljani Gregor Žika Ševo Anton Peinkiher Časopis Delo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander :

22.10.2020 09:30

No, Marko Pigac objavi video na "fejsbuku", kako je v tem času v avstrijski Lipnici, le 8 kilometrov oddaljeni od njegovega Šentilja. Kratek video pospremi z besedilom: --------------- Marko Pigac was live. 16 hrs · Samo to bi rad povedal o naših ukrepih.. ki so po moje ironična anomalija. Včasih smo se delali norca iz Avstrijcev. Danes vidim, da so veliko pametnejši od nas. Njihovo življenje teče brez težav, čeprav smo mi “rdeči”, pa nas oni ne zapirajo ali preprečujejo, da bi prihajali k njim. Nas bo zagotovo ta kriza precej udarila po žepih, še posebej tiste, ki imajo kredite, ne smejo pa opravljati svojega dela. Rešitev ni na obzorju. Ne verjamem, da je rešitev zapiranje med 4 stene, nošenje mask na odprtem čistem zraku in policijske ure. Še manj kazni za “kršitve” neustavnih uredb. Ker eni se bodo vedno znašli, da ne bodo plačali kazni. Kot so se znašli, da smo mi plačevali njihove milijonske kredite, sami pa so šli v fiktivne osebne stečaje, danes pa vodijo državo. Virus je tu, virus bo vedno nekdo prinesel v državo, saj ga ni mogoče izkoreniniti. Kot rečeno, 8 min od moje dnevne sobe. Maribor mi je časovno dalje. Pa je Maribor postal mesto duhov. Posamezniki hodijo po cesti samo z očmi ven, delajo ovinke okoli nas kot da smo zombiji okuženi z neozdravljivim smrtonosnim virusom. Avstrijci, nekaj minut vstran pa kot da se ni nič zgodilo. PS Diesel je 0.929. Pri nas pa 1.025. Verjetno je še kaj cenejše. 15K Views 545 Likes61 Comments401 Shares ------------- Video beleži do sedaj 15.000 ogledov. Komentarjev je več kot 400. In če to recimo primerjam z oddajo Faktor... Seveda je video opazil tudi SDS plačanec Aleš Ernecl in lonček je koj pristavil tudi lažnivec Požar. Zakaj lažnivec?? Požarjev retweet Erneclu se glasi: ............ BojanPožar @BojanPozar Ni šel do Lipnice, ampak samo do Spielfelda. Kot običajno.+(smeško) 8:17 AM · Oct 22, 2020·Twitter for iPhone ............ Dodajam fotografijo prodajalne dirndlov - Gössl, katere se drži Adanitsch Coffeeshop, Hauptpl. 23, 8430 Leibnitz, Avstrija https://mappaustria.com/yer/gossl-leibnitz-57429.jpg

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Faktor ("Resnica boli, komentarji še bolj" in "Ni vseeno, kdo kaj reče!") je informativno-pogovorna oddaja na TV3. Na sporedu je vsak dan, ob 19.15, voditelja oddaje pa sta Bojan Požar, ki je tudi urednik in producent, ter Aljuš Pertinač.
Zdaj se predvaja
pozareport
Pričanje brigadirja Škerbinca že razbremenilo Bojana Požarja: Tudi njemu je generalmajorka povedala, da se je "zlomila"