objavi na
pozareport.si

Sreda, 26. Januar 2022 ob 06:00

Zakaj se Bratuškova in Golob težko prenašata ter vrnitev Balkanske bojevnice, ki je uničila že Mira Cerarja
Toda pozor, Balkanska bojevnica Tijana Arih danes svetuje Robertu Golobu ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Robert Golob. (foto: Bobo) ... Robert Golob. (foto: Bobo)

Čeprav je bil Robert Golob nazadnje uradno v politiki na funkciji podpredsednika Stranke Alenke Bratušek (oziroma njenega Zavezništva), se danes Alenka Bratušek in Golob v resnici precej težko prenašata, in tudi zato (ob njenih siceršnjih velikih osebnih ambicijah) se Bratuškova upira morebitnemu zlitju njene stranke z bodočo politično skupino Roberta Goloba, ki danes, prek digitalnega kongresa, prevzema stranko Z.Dej.

Za osvežitev spomina: Golob se je leta 2013, po umiku Zorana Jankovića, tudi sam, spomnimo, umaknil Bratuškovi, da je lahko, na čelu Pozitivne Slovenije, postala predsednica vlade, razšla oziroma dokončno sprla pa naj bi se po koncu volilne kampanje leta 2018, menda zaradi plačila izraelskemu svetovalcu za politični marketing Eisinu Asafu, ki bi ga, tako naši viri, moral plačati Golob (tukaj). Golob naj bi bil takrat tudi proti temu, da se angažira razvpitega Izraelca, ki je prej delal za Mira Cerarja (SMC) in ga menda stal 40 tisoč evrov mesečno (vir).

Od Cerarja do Goloba

Za Mira Cerarja je takrat delala tudi Tijana Arih (alias Tijana Munišić oziroma "Iana Hira"), sicer državljanka Srbije in žena znanega oglaševalca Igorja Ariha ...

Tijana Arih kot Iana Hira na facebooku. Tijana Arih kot Iana Hira na facebooku

... ki je med vlado Mira Cerarja in vladavino SMC prav tako delal za Cerarja, danes pa svetuje Toninovi Novi Sloveniji, ko je daljnega leta 2007 Lojze Peterle kandidiral za predsednika republike, je Arih svetoval - Peterletu.

No, Beograjčanka Tijana Arih je bila znana tudi po tem, da je brezkompromisno nadirala tudi vidne člane SMC, celo Cerarjeve ministre, jim grozila (na primer Petru Gašperšiču, takrat ministru za infrastrukturo, danes pa članu uprave Darsa - tukaj), Cerarja je na silo spreminjala v "odločnega politika", tudi tako, da mu je snela očala in dala leče, a nič ni pomagalo, bilo je še slabše, dokler niso zakoncev Arih pri Cerarju dokončno odkartali, decembra 2017 (več na tej povezavi), a prepozno, saj je bil Cerar že nepovratno uničen. So jo pa zato nekateri klicali "Balkanska bojevnica".

Toda pozor, Balkanska bojevnica Tijana Arih po dostopnih informacijah danes svetuje Robertu Golobu in očitno tudi njega spreminja v - karkoli že, posledice pa so vidne: precej zmedeni Golobov nastop v ponedeljkovem Studiu City, resda namenjen predvsem volilnemu mehurčku trde levice, kjer sta bila z voditeljem Marcelom Štefančičem jr. vidno živčna in očitno oba komaj čakala, da ta intervju mine, ter Golobov torkov (včerajšnji) nastop na portalu N1 Slovenija (hja, vredno ogleda!), ki je bil zanj, milo rečeno, kar zaskrbljujoča piarovska katastrofa ...

Vir: Facebook in Twitter Vir: Facebook in Twitter

Golob se je namreč tudi tokrat ves čas, med siceršnjim ponavljajočim se verbalnim prodajanjem floskul, samo hvalil, pri čemer je bil ob tem bizarnem hvalisanju in hkrati tudi očitni enormni tremi (vir) manj podoben svojemu nekdanjemu političnemu šefu Zoranu Jankoviću, ki vendarle premore nekaj tistega pristnega ruralnega balkanskega ponosa, zato pa toliko bolj Aleksandru Čeferinu. Ne nazadnje, oba imata kar nekaj skupnih značilnosti: oba sta bila rojena z zlato žlico v ustih - v privilegiranih družinah, njuna očeta sta bila - oba - povezana z obveščevalnimi in varnostnimi krogi prejšnjega režima in oba sta, kot pravi Golob, "materialno preskrbljena".

In če mu - Golobu - Tijana Arih čisto resno svetuje, naj se predstavlja kot žrtev, čeprav je doslej pobiral 45 tisoč evrov plače in kasiral milijonske nagrade, in to v državnem in napol monopolnem podjetju (GEN-I)*, pa še to najverjetneje nezakonito (ja, kakšna žrtev, prosim lepo, ki naj bi se ljudem smilila, je pa to?!), potem ni čudno, da se znotraj desnice in leve opozicije Kul muzajo in govorijo, češ, samo še več takšnih Golobovih nastopov, kot je bil tale na N1, pa se bodo celo kulovcem delnice dvignile ...

A zelo verjetno je tudi to: da je prav pri zakoncih Arih nastala ideja, da se Lojze Peterle (NSi) pridruži nedavnemu političnemu mitingu Roberta Goloba v mariborskem Narodnem domu, kjer je Peterle potem svoj nastop odpovedal.

* Mimogrede: Robert Golob, ki znotraj državne družbe GEN-I še vedno odloča o vsem, je z včerajšnjo blokado skupščine GEN-I, ki zato posledično še vedno ostaja brez uprave, tudi črno na belem dokazal, da se mu - čeprav je tam še vedno zaposlen - v resnici sladko-zlobno fučka za to podjetje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tijana Arih Igor Arih Robert Golob Alenka Bratušek zoran janković aleksander čeferin SMC miro cerar Eisin Asaf Stranka Alenke Bratušek Pozitivna Slovenija peter gašperšič dars Jernej Pavlič N1 Slovenija studio city Marcel Štefančič jr Opozicija KUL lojze peterle nova slovenija matej tonin

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Zakaj se Bratuškova in Golob težko prenašata ter vrnitev Balkanske bojevnice, ki je uničila že Mira Cerarja