objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 10. julij 2017 ob 13:26

Viktor Knavs, oče Melanie Trump in tast Donalda Trumpa, jutri dopoldne na ljubljanskem sodišču. Bo prišel ali ne?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Amalija in Viktor Knavs, starši Melanie Trump, prve dame ZDA, med sestopom iz letala
Jutri, torek, točno ob 11. uri dopoldne se na ljubljanskem okrožnem sodišču začenja sojenje avtorju teh vrstic v kazenski tožbi Viktorja Knavsa, očeta nove prve dame Združenih držav Amerike Melanie Trump. Predobravnavni narok v sobi 327 bo vodila višja sodnica Irena Škulj Gradišar.
Spomnimo, Viktor Knavs je prek odvetnice Nataše Pirc Musar kazensko tožbo vložil zaradi objave članka z naslovom Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?!, ki smo ga objavili 19. oktobra 2016, avtorju pa očita kaznivo dejanje žaljive obdolžitve. Tožba je bila vložena 5. januarja letos kljub objavi popravka na zahtevo Viktorja Knavsa, objavljenega 16. novembra.
Ob tem naj zgolj povemo, da je objava našega članka slonela na avtentičnem arhivskem dokumentu in izjavah ene od Knavsovih sosed iz Sevnice za ameriško televizijo Univision iz Miamija.
Začetek jutrišnjega sojenja v kazenski tožbi Viktorja Knavsa pa je - sodeč po že znanih informacijah - samo prva etapa v celi seriji tožb, ki jih je Nataša Pirc Musar v imenu Melanie Trump napovedala na slovenskih sodiščih. Nova prva dama ZDA je namreč doslej v Sloveniji vložila tri tožbe: eno zoper spletni portal Siol.net, drugo zoper revijo Suzy (Slovenske novice - Časopisna hiša Delo) ter kazensko tožbo zoper novinarja revije Suzy Tomaža Miheliča. Člani družine Trump-Knavs naj bi se torej v prihodnje kar precej sprehajali po slovenskih sodiščih.

BO KNAVS PRIŠEL NA SODIŠČE ALI NE?

Pri tem je treba povedati, da se bo, če se Viktor Knavs med sojenjem vsaj enkrat (takrat, ko bo zaslišan) fizično ne bo pojavil na ljubljanskem sodišču, štelo, da je avtomatično odstopil od pregona. Enako velja za prvo damo ZDA Melanio Trump, ki naj bi se, vsaj po napovedih nekaterih poznavalcev, poskušala sodnim postopkom izogniti. Najverjetneje iz dveh razlogov. Prvič zato, ker se za prvo damo ZDA res ne spodobi, da bi preveč hodila po sodiščih, in drugič, ker so sodni postopki lahko tudi zelo nepredvidljivi. Nihče namreč ne ve, kakšne priče ali kakšni pisni viri se lahko pojavilo in kaj vse še lahko pride na dan. Tudi zato - se domneva - je Melania Trump sprejela sodno poravnavo z minimalnim finančnim nadomestilom od britanskega časopisa Daily Mail (od 100 milijonov dolarjev težke tožbe je pristala na dveh do štirih milijonih dolarjev odškodnine) in se tako izognila mučnemu sodnemu postopku, ki bi ga seveda na veliko spremljali tudi vsi svetovni mediji.
No, tudi (jutrišnji) prihod Viktorja Knavsa, tasta Donalda Trumpa, predsednika ZDA, bo nedvomno prvovrstna medijska atrakcija. Za Viktorja Knavsa na sodišču se je pri avtorju teh vrstic že zanimal tudi Daily Mail. Zdaj bo zanimivo videti, ali se bo Viktor Knavs že jutri prikazal na sodišču?!
Mimogrede, še eno zanimivo dejstvo: Viktor Knavs se je iz Sevnice preselil v Novo Gorico, na Delpinovo ulico, tako je vsaj razvidno iz vložene tožbe (faksimile). Za stanovanje Viktorja Knavsa v Novi Gorici so lahko prvič izvedeli bralci biografije Melania Trump - Gola resnica, vendar se takrat še ni vedelo, da se je Viktor Knavs tja - iz Sevnice - tudi uradno preselil. Zakaj je to storil, se pa (še) ne ve ...

				Faksimile. Prva stran kazenske tožbe, iz katere je razvidno, da je Viktor Knavs uradno prijavljen na Delpinovi ulici v Novi Gorici, ne pa (več) v Sevnici.<br>
			Faksimile. Prva stran kazenske tožbe, iz katere je razvidno, da je Viktor Knavs uradno prijavljen na Delpinovi ulici v Novi Gorici, ne pa (več) v Sevnici.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Viktor Knavs Amalija Knavs nataša pirc musar donald trump bela hiša melania trump Sevnica Delpinova ulica Nova Gorica Daily Mail Revija Suzy časopisna hiša delo slovenske novice Siolnet Tomaž Mihelič Irena Škulj Gradišar Okrožno sodišče v Ljubljani Bela hiša v Ljubljani

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Viktor Knavs, oče Melanie Trump in tast Donalda Trumpa, jutri dopoldne na ljubljanskem sodišču. Bo prišel ali ne?