objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 14. februar 2018 ob 07:00

Težave staršev Melanie Trump - ali v ZDA sploh bivata legalno?! Viktor Knavs pa se hkrati izogiba slovenskemu sodišču.
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Tako se zdaj sprašujejo družbena omrežja in novinarji Washington Posta. Pri Trumpu pa molčijo.
Novinarji znanega ameriškega časopisa The Washinton Post so včeraj objavili daljši članek, kjer se - tudi na podlagi živahne debate na družbenih omrežjih - sprašujejo, kakšen je v resnici "imigrantski status" staršev Melanie Trump, Amalije in Viktorja Knavsa, z resnimi sumi, da je vprašanje, ali starši prve dame v ZDA sploh bivajo - legalno (vir).
Pri tem se znova obnavlja še vedno ne povsem do konca pojasnjena imigrantska zgodovina Melanie Trump iz časov njenega prihoda v ZDA, zakonca Knavs pa naj bi zdaj živela na relaciji med Belo hišo v Washingtonu, Mar-a-Lagom na Floridi in Trump Towerjem ter Bedminsterjem v New Yorku, občasno pa naj bi prihajala v Slovenijo, kar so pred kratkim zabeležili tudi v reviji Reporter. Je pa odprto resno vprašanje, kakšen je njun formalni status, zgodba pa je postala sumljiva in nenavadna predvsem zato, ker se je Bela hiša uradno zavila v molk in na ta vprašanja ne odgovarjajo.
Zato se okoli imigrantskega statusa staršev Melanie Trump pojavljajo različna ugibanja in špekulacije. Ali gre za "legal permanent residence" ali imata "extended tourist visa", morda "Parole" ali pa celo "Student (F-i) visa"? Ob tem pa, zlasti zato, ker so se pri Donaldu J. Trumpu zavili v molk, novinarji Washington Posta napovedujejo nove politične težave za Trumpa, saj njegova administracija sporno priseljene imigrante podi iz Amerike. Ob Viktorju Knavsu navajajo tudi njegovo krajšo biografijo, povzeto iz knjige The Inside Story (Gola resnica) - neavtorizirana biografija Melanie Trump, da je bil član Komunistične partije Jugoslavije, da je delal kot šofer in hišnik, kasneje kot prodajalec avtomobilov, Amalija Knavs pa v tekstilni tovarni. Oba sta zdaj upokojena.

				Viktor in Amalija Trump med slavnostno inavguracijo Donalda Trumpa za 45. predsednika Združenih držav Amerike, januarja lani.<br>
			Viktor in Amalija Trump med slavnostno inavguracijo Donalda Trumpa za 45. predsednika Združenih držav Amerike, januarja lani.

KNAVS NAJPREJ TOŽI, POTEM PA SE IZOGIBA SODIŠČU

Spomnimo. Viktor Knavs je zoper avtorja teh vrstic vložil kazensko tožbo zaradi objave uradnega arhivskega dokumenta, ki priča o tem, da je bil Knavs leta 1975 in 1976 "obravnavan" zaradi dveh kaznivih dejanj, prodaje na črno (avtomobilov) in utaje davka (vir). Za obe kaznivi dejanji je bila zagrožena izključno zaporna kazen. Da naj bi bil Viktor Knavs v zaporu, pa je za eno od ameriških televizij - on the record - dejala tudi njegova tedanja soseda iz bloka v Sevnici. No, Knavs te navedbe zanika (vir). Na dosedanjih sodnih obravnavah Knavsa ni bilo, glede na to, da občasno vendarle prihaja v Slovenijo, pa lahko sklepamo, da se sodišču (namerno) izogiba. Po neuradnih informacijah naj bi mu prihode na slovensko sodišče, vsaj za zdaj, prepovedal njegov zet - Donald Trump.
Je pa zanimivo, da je pri vložitvi omenjene tožbe Viktor Knavs kot svoje stalno bivališče navedel nek naslov iz Nove Gorice, kar pomeni, da uradno ne živi več v Sevnici, kjer imajo Knavsovi sicer svojo družinsko hišo. Zakaj je Viktor Knavs svoje stalno bivališče iz Sevnice prenesel v Novo Gorico, ni znano. Je pa avtor teh vrstic že v knjigi The Inside Story razkril, da si je Viktor Knavs pred leti v Novi Gorici kupil stanovanje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Viktor Knavs Amalija Knavs Sevnica bela hiša melania trump donald trump Washington Post The Inside Story Knavsi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-07 22:08:11


ŠALA - Jaz, Janez Kepic-Kern , upokojenec -"ŽVIŽGAČ". Danes sem si šel urediti t.i "limit" itd. v CENTRALO NLB, ki je moja t.i. matična banka. Pri SLAŠČIČARNI MAXIMARKETA sem se usedel, na terasi - na KAVO. Nisem dolgo sedel, ko so se nekaj miz naprej k pijači in h KLEPETU usedli SD MATJAŽ HAN in dva EX SD MINISTRA: videl sem jih, slišal - pa NE. Bolj "vznemirljivo" je bilo, ko sem sedeč ob isti vogalni mizi terase SLAŠČIČARNE MAXIMARKET nehote VSAJ 6X LAHKO GLEDAL, KAKO JE MIMO MENE - napol pritekel ex SD MINISTER ZA FINANCE dr. F. KRIŽANČ. To je bilo v času pred izbruhom t.i. afere NLB-IRAN GATE, 3, 4 leta nazaj. Ne trdim, da gre v tem, kar sem videl -- za kaj povezanega s tisto afero. Jaz sem ob petkih okrog 17h opravil moje opravke z mojim nevelikim, a poštenim denarjem v centrali NLB, NATO SEM SE PA VEDNO VSEDEL H KAVI IN SOKU - - NA TERASI SLAŠČIČARNE MAXI. In - presenečenje. VSAJ 6X je mimo mene, sedečega on vogalni mizi na terasi SLAŠČIČARNE MM napol tekel pod okna stolpnice centrale NLB - EX SD MINISTER ZA FINANCE - DR. F. KRIŽANIČ. Pod okni stolpnice NLB je za hip postal, pogledal gor v okna, malo pomahal in odšel v senco dreves na nasprotni strani praznega parkinga pod obema stolpnicama. Vedno, vsaj 6x - na isti način. Da bi se ex SD FINANČNI MINISTER - tam s kom - srečal, tega nisem videl. Gospodu dr. F. KRIŽANIČU - se opravičujem, če tiste njegove poti - niso bile nič - javno pomembne. A vsaj 6 x sem ga tako videl iti tam pod stolnico NLB, vedno na isti način. MOJE VERODOSTOJNO OPISANO POVSEM SLUČAJNO VIDEVANJE - PO VTISU NEKOLIKO NENAVADNIIH POTI DR. F. KRIŽANIČA - ČE JE KAK URADNI INTERES PONOVIM TUDI NA URADNI ZAPISNIK, A LE POOBLAŠČENI OSEBI. Na potih po vaskdanjih opravkih po centru LJ, včasih doživiš - PRESENEČENJA. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA KONEC ŠALE, opis mojih videnj je realen, ni šala. P.S. JAZ JANEZ KEPIC-KERN SEM NAPOL JAVNA OSEBA, IMAM - D.O.O PODJETJE ZA PUBLICISTIKO. Vsi moji polni osebni podatki so na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Težave staršev Melanie Trump - ali v ZDA sploh bivata legalno?! Viktor Knavs pa se hkrati izogiba slovenskemu sodišču.