objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 16. november 2016 ob 06:33

Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?! (II.)
Objavljamo popravek na članek z naslovom Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?!, objavljen 19. oktobra.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Objavljamo popravek na članek z naslovom Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?!, objavljen 19. oktobra.
POPRAVEK
"V dne 19. 10. 2016 na internetni strani medija Report d.o.o., www.pozareport.si, objavljenem članku z naslovom "Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, je bil v zaporu", je avtor Bojan Požar objavil vrsto neresničnih trditev o Viktorju Knavsu. Med drugim je zapisal, da je bil obtožen in obsojen za dve kaznivi dejanji - utaje davkov in nedovoljene trgovine. Pisec Požar je zapisal še, da je bila obsodba izbrisana, da je bil obsojen na zaporno kazen, koliko let je preživel v zaporu pa, da je še uganka.
Dejstva so drugačna. Viktor Knavs nikoli ni bil v zaporu. V letu 1978 je bil zoper njega uvedena preiskava, po končani preiskavi pa je tožilstvo od pregona odstopilo. Iz tega razloga je bil postopek ustavljen (dokument sodišča hranimo v naši odvetniški pisarni). Viktor Knavs tako nikoli ni bil obtožen in nikoli ni bil obsojen za nobeno kaznivo dejanje. Sodba zoper njega nikoli ni bila izdana, torej tudi ni bila vpisana v kazensko evidenco, posledično tudi ni mogla biti izbrisana.
Pisec je torej v članku zapisal vrsto popolnih in za Viktorja Knavsa izrazito žaljivih neresnic, ne da bi v uradnih virih (sodni arhivi, Arhiv RS) preveril, ali lahko iz "Centrane osebne evidenc notranjega ministrstva" naredi zaključke, kot jih je zapisal v članku.
Tudi ne drži, da bi soseda Viktorja Knavsa gospa Anica Dernač novinarju televizije Univision izjavila, da je bil Viktor Knavs v zaporu (njeno izjavimo hranimo v naši odvetniški pisarni).
Ne držijo tudi trditve avtorja članka o tem, da je Melania Trump leta 2005, ko je že za stalno živela v ZDA, z namenom, da postane edina lastnica podjetja, ki ga je ustanovil Viktor Knavs, vsaj dvakrat zavestno in načrtno zavedla sodišče v Ljubljani, prvič z navedbo svojega imena (Melanija Knavs) in drugič z navedbo napačnega naslova svojega stalnega bivališča (Glinškova ploščad 20 v Ljubljani).
Povprečno skrben novinar lahko potek, časovnico in vsebino vpisov enostavno in hitro preveri v poslovnem registru, ki je edina uradna evidenca s podatki o enotah poslovnega registra, in je prosto dostopen.
Ne držijo navedbe avtorja članka, da naj bi Viktor Knavs podjetje prepisal na hčer Melanijo, ker je ta takrat stanovala v ZDA in se mu je zdel prepis podjetja na hčer, daleč stran od slovenskega pravosodja zvit, premeten in varen. Te navedbe so naravnost nezaslišane.
Ga. Trump je imela do leta 2001 stalno bivališče v Sloveniji, na Glinškovi ploščadi 20 v Ljubljani. S temi podatki je bila leta 1997, ko je prišlo do prenosa lastništva, tudi vpisana v poslovni register, kjer so podatki ostali nespremenjeni vse do izbrisa družbe. 
V članku so navedbe postavljene v kontekst, ki je za gospoda Knavsa in gospo Trump žaljiv in posega v njuno čast in dobro ime, saj je bil namen novinarja naši stranki prikazati kot kršitelja zakonov, enega kot obsojenca in zapornika, drugo kot osebo, ki je večkrat in načrtno zavedla sodišče, oba pa kot osebi, ki sta z zvitostjo in premetenostjo hoteli prevarati slovensko pravosodje.
Če bi novinar, kot bi se pričakovalo, pred objavo zgodbe domneve raziskal, jih preveril v uradnih evidencah in vprašal nasprotno stran, takšnih lažnih obtožb, verjamemo, ne bi zapisal. 
Gospod Knavs in gospa Trump zato od novinarja upravičeno pričakujeta opravičilo."
Viktor Knavs in Melania Trump
zanju po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, o.p., d.o.o.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Viktor Knavs melania trump

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?! (II.)