objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 22. december 2016 ob 06:16

Viri: Stanislav Vidovič prisiljen zapustiti Vis, ker je delal za ameriške obveščevalce.
Afera z napovedanim imenovanjem novega slovenskega veleposlanika v Združenih državah Amerike dobiva nove razsežnosti: Vidovič naj bi pred leti nezakonito delal za Američane.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Stanislav Vidovič pravi, da je Vis zapustil sporazumno, o spornih okoliščinah odhoda pa - molči.
Afera z napovedanim imenovanjem Stanislava Vidoviča, generalnega sekretarja ministrstva za zunanje zadeve, za novega slovenskega veleposlanika v Združenih državah Amerike, dobiva nove razsežnosti. Po navedbah naših virov blizu Sove (osrednje Slovenske obveščevalno-varnostne službe) je Vidovič pred leti moral prisilno zapustiti Vis, tedanjo Varnostno informativno službo, predhodnico Sove), ker naj bi nezakonito sodeloval z ameriškimi obveščevalci. Omenjeni viri pri tem uporabljajo celo izraz "izdaja". Vis in ameriške tajne službe (Cia) so tudi takrat sicer uradno sodelovali, toda Vidovič, tako naši viri, je s posameznimi ameriškimi obveščevalci sodeloval mimo teh protokolov in na svojo roko, zato so ga "vrgli" iz Visa.

VIDOVIČ NE POTRJUJE, AMPAK TUDI NE ZANIKA

Stanislav Vidovič nam je pred dnevi povedal, da se je na Visu zaposlil "šest dni pred osamosvojitveno vojno". Najnovejše navedbe naših virov, ki smo mu jih posredovali včeraj popoldne, pa ni zanikal niti potrdil.
Odgovoril nam je, nekoliko zavito v meglo, naslednje: "Na to vprašanje sem pred enim letom že odgovoril eni od medijskih hiš. Z Varnostno informativno službo sem delovno razmerje sporazumno prekinil v začetku leta 1994." Kaj naj bi - pred enim letom - odgovoril eni od medijskih hiš in kateri medijski hiši, (še) ni znano. Pri tem je še zanimivo, da Vidovič z nami komunicira izključno prek zasebne elektronske pošte @gmail.com, ne pa prek uradnega elektronskega naslova @gov.si.
Zaenkrat pa uradno molčijo tudi na Sovi. Na Sovo smo namreč naslovili naslednja vprašanja: Ali držijo informacije, da je Stanislav Vidovič, generalni sekretar za zunanje zadeve in kandidat za veleposlanika v ZDA, pred leti (1994) moral zapustiti službo kot tedanji uslužbenec Visa (predhodnice Sove), ker naj bi nezakonito sodeloval z ameriškimi obveščevalci. V tem primeru nezakonito zato, ker naj bi šlo za sodelovanje izven uradnega sodelovanja med Cio in Visom (Sovo). Naši viri iz obveščevalne srenje pri tem uporabljajo izraz "izdaja", Sova pa vse te informacije - po navedbah naših virov iz Sove - tudi ima. In če to drži, zakaj Sova o tem ni obvestila pristojnih, to je (vsaj) predsednika vlade oziroma ministra za zunanje zadeve?

KAKO NAJ BI UJELI VIDOVIČA?

Naši viri blizu Sove namreč pravijo, da Sova vse te podatke, povezane z Vidovičem, ima oziroma bi jih vsaj morala imeti. Vidoviča naj bi namreč pri delu za ameriške obveščevalce ujele varnostne oziroma protiobveščevalne službe Visa. In ravno tega nekdanjega uslužbenca Visa zdaj pošiljamo za slovenskega veleposlanika v ZDA, se čudijo omenjeni viri.
 
Več o aferi z napovedanim imenovanjem Stanislava Vidoviča za novega slovenskega veleposlanika v Washingtonu si lahko preberete tukaj.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stanislav Vidovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-20 11:58:37


Komunisti, socialisti... isto sranje, drugo pakiranje. Komunisti so se 100 let sami naslavljali s komunisti, po padcu Berlinskega zidu pa so se hinavsko preimenovali v (social) demokrate. Ampak njihov osnovni cilj se ni spremenil. In kaj je osnovni cilj komunizma alias socializma? Iztrebiti belo raso in uničiti zahodno civilizacijo. Dokaz za to je 200 milijonov zverinsko poklanih žrtev komunizma po celem svetu, od tega najmanj 150.000 Slovencev, katerih kosti ležijo v več kot 700 masovnih moriščih, kraških jamah, rudniških jaških in tankovskih jarkih. To niso nobene projekcije, ampak gola dejstva - rezultat komunističnega genocida. Socialistično-komunistične nebuloze in utopične ekonomsko-družbene teorije, blebetanje o delavskih pravicah, družbeni lastnini, produkcijskih sredstvih, itd. so zgolj prazne parole in flance, s katerimi v svoj tabor zvabijo topoumne naivne idiote, kot je n.pr. Rado K. Ostale lenuhe, parazite, oportuniste in kriminalce pa privabijo s tem, da jim obljubijo delitev plena (premoženja in privatne lastnine), ki ga komunisti pokradejo svojim državljanom. Treba je torej pogledati, kaj komunisti aka socialisti dejansko delajo, ne pa kaj govoričijo. In tisto, kar dejansko delajo že vse od svojega krvavega prihoda na oblast, je masovni genocid nad narodom in plenjenje privatnega premoženja. Vse ostalo je blablabla in megla za retardirane opranoglave bebce ala Rado K, ki jim je od dejstev pomembnejša semantika.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Viri: Stanislav Vidovič prisiljen zapustiti Vis, ker je delal za ameriške obveščevalce.