objavi na
pozareport.si

forum

Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 5 dnevi
Darsove e-vinjete: kampanjo proti SkyTollu naj bi financiral Puljić, na Telekomu pa besni na zeta Karla Erjavca Ob letošnjem poslu leta na Darsu, javnem razpisu za uvedbo e-vinjet, ki ga - kot vse kaže - dokončno dobiva slovaško podjetje SkyToll, odpadata pa dva mešana konzorcija, pri čemer enega vodi Andrej Marčič iz Maranda, novopečeni zet nesojenega mandatarja in predsednika Desusa Karla Erjavca (vir), drugega pa Željko Puljić, predsednik uprave kranjskega Iskratela (podrobneje si lahko preberete tukaj), je v zakulisju slišati tudi naslednje:
- Medijsko kampanjo proti Skytollu (to podjetje je sicer posredno v lasti Petra Kellnerja, češkega milijarderja in med drugim novega lastnika Pop TV), zlasti prek časopisa Dnevnik, naj bi financiral Željko Puljić.
- Na Telekomu Slovenije, ki je bil poleg Pošte Slovenije del Marandovega konzorcija, pa naj bi bili nekateri besni na Marčiča, in to upravičeno, saj je na razpisu postavil nenormalno visoko ceno, kar za 17 milijonov evrov višjo od SkyTollove?! Sicer bi, pravijo, ta posel zelo verjetno dobili oni.
- Alenka Bratušek pa naj bi si prek zahtev svoje stranke SAB za sklic včerajšnje nujne seje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ na temo tega vročega Darsovega razpisa zgolj dvigovala svoj proračun za prihodnjo volilno kampanjo - po znanem ceniku ...

Vir: twitter

... četudi se je seja parlamentarne komisije glede na razpravo potem dejansko obrnila proti tistim, ki so zahtevali njen nujni sklic.
7 DNI V TEDNU
Feb 13, 2021
Poklukar minister za zdravje: biografija skoraj brez napake, s temno senco primera Antolič. In fiasko Anžeta Božiča. Janez Janša je včeraj v državni zbor poslal predlog za imenovanje novega ministra za zdravje, gre za Janeza Poklukarja, generalnega direktorja UKC Ljubljana, predsednik vlade pa svoj predlog uradno utemeljuje takole:

"Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka. Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi, kjer se je soočil tako z zahtevnim finančnim položajem bolnišnice, sanacijskimi postopki, kot z izzivi, ki so bili posledica naraščajoče epidemije virusa Sars CoV-2 (Covid-19). Pod njegovim vodstvom so se z dobro organizacijo, sodelovanjem in poznavanjem problematike uspešno soočili z vsemi zahtevnimi pogoji ter uspeli zagotoviti učinkovito zdravljenje in oskrbo bolnikov. V desetih dneh je vodstvu uspelo zaključiti z obnovo prostorov, ki so se sicer obnavljali že 12 let in jih v najkritičnejših trenutkih predati v uporabo.
Janez Poklukar je pri svojem delu postavil visoke standarde ter izkazal visoke vodstvene in strokovne kompetence, prav tako pa tudi odlično poznavanje slovenskega zdravstvenega sistema, njegove prednosti in pomanjkljivosti."

Ob tem pa je treba poudariti naslednje:
- Poklukar je bil za generalnega direktorja UKC Ljubljana imenovan v času Šarčeve vlade, ko je bil minister za zdravje Aleš Šabeder (LMŠ), zato vsaj Marjana Šarca in njegove stranke Poklukarjeva kandidatura za ministra ne bi smela preveč motiti.
- Poklukar je tudi eden od tistih treh možnih kandidatov za novega ministra za zdravje, ki jih je Janši predlagal Matej Tonin oziroma Nova Slovenija.
- Karierna biografija Janeza Poklukarja je tako rekoč brez napak (po strokovni plati tudi bistveno boljšo od biografije prejšnjega ministra za zdravje Tomaža Gantarja, sicer tudi zdravnika, vendar predvsem politika), toda na Poklukarja meče temno senco aktualni primer Vaneta Antoliča, starega-novega predstojnika Ortopedske klinike, ki mu na ljubljanskem sodišču sodijo zaradi korupcije, Poklukar pa ga je kljub temu vrnil na čelo ljubljanske ortopedije.

Več in podrobno o tej aferi ("Poklukar ima zvezane roke, če želi preživeti") smo na tem portalu ekskluzivno poročali tukaj.

- Po naših informacijah naj bi Janez Poklukar, čigar kandidatura za ministra je koalicijsko usklajena, v državnem zboru dobil vsaj 49 do 51 poslanskih glasov, kar pomeni "udobno večino".
Fiasko prvih brkov Pop TV
Precejšnji fiasko pa se je ob lansiranju Poklukarjeve ministrske kandidature zgodil novinarju oddaje 24ur na Pop TV - Anžetu Božiču. Ta je Janeza Poklukarja - včeraj zvečer - nonšalantno, brez najmanjšega novinarskega preverjanja, razglasil za občinskega svetnika stranke SDS v občini Gorje, čeprav Janez Poklukar to ni; gre namreč za njegovega očeta, 73-letnega Janeza Poklukarja starejšega:

Vir: twitter

Novinarju Anžetu Božiču se je to verjetno zgodilo (bi rekel psihoanalitik in znani komentator oddaje Faktor na TV3 Roman Vodeb) "nezavedno", zaradi preobremenjenosti pri nenehnem vročičnem iskanju stigmatizacije morebitnih povezav Janše in SDS. Ne nazadnje, če že, bi lahko novinar Božič to izmišljeno Poklukarjevo funkcijo občinskega svetnika SDS omenil (poudaril) že takrat, ko ga je, Poklukarja namreč, Šarčeva vlada postavila za generalnega direktorja UKC Ljubljana, pa je seveda ni; no, toliko o slučajnosti novinarjeve napake ... (Bojan Požar)


7 DNI V TEDNU
Feb 12, 2021
Tesla vložil 1,5 milijarde dolarjev v Bitcoin!
V letu 2020 je kripto trg dobesedno poteptal vse druge trge in letos se ta trend nadaljuje še z večjo močjo. Bitcoin je lani zrasel za 304 odstotkov, letos pa dodatno za 63 odstotkov. Najbolj pomemben poslovni kripto projekt, Ethereum, je lani zrastel za 460 odstotkov, letos pa ima v dobrem mesecu že 137-odstotno rast.
Mednarodni avtor knjižne uspešnice z naslovom "The Million Dollar Decision", Robert Rolih, pravi "Kripto trg je v zadnjem letu najbolj zanimiv trg za vlagatelje. Gre za tehnologijo, ki s fantastično hitrostjo inovira tradicionalne finančne in poslovne storitve. Zato v ta trg vstopa vse več finančnih institucij, kot so Paypal, Visa in Mastercard ter podjetij, kot npr. Tesla."
Kljub temu, da je kripto trg v zadnjem letu rasel zelo eksplozivno, je čisto mogoče, da smo zdaj šele na samem začetku novega bikovskega trenda.
Zakaj je najbogatejši Zemljan ravnokar vložil 1,5 milijarde ameriških dolarjev v Bitcoin
Prejšnji bikovski trend leta 2017 so poganjali predvsem špekulanti in mali investitorji. Danes pa trg raste predvsem zaradi velikih institucij in podjetij, ki v Bitcoin vlagajo zaradi zaščite pred inflacijo. V poslovne kripto projekte se steka tudi ogromno denarja, ker je to infrastruktura za vse decentralizirane finančne storitve prihodnosti.
Najbolj odmevna novica leta 2021 je definitivno 1,5 milijardni vložek Tesle v Bitcoin. Elon Musk, najpomembnejši inovator našega sveta, najbogatejši Zemljan in ustanovitelj Tesle, pa je tako pokazal korporativnemu svetu, da je Bitcoin najboljši možen hranilec vrednosti v času neomejenega tiskanja denarja. In tu se pojavljajo vprašanja za milijon evrov: do kdaj se bo ta rast nadaljevala, in kako lahko vlagatelji najbolje izkoristijo to investicijsko priložnost.
Da bi dobili jasne odgovore na ta vprašanja, Robert Rolih za vas 17. februarja ob 20. uri in 30 minut pripravlja 90-minutni brezplačni webinar, kjer boste izvedeli:
- 4 gonilne sile, ki poganjajo ta trg v nove in nove višave
- Kateri tipi poslovnih kripto projektov imajo največji potencial za rast v 2021
in
- lahko prinesejo bistveno višje donose od Bitcoina?
- Kako dolgo bo verjetno trajal ta bikovski trend in kdaj je najboljši trenutek za vstop?
- Tri strategije vlaganja v ta trg in katera je najbolj dobičkonosna?
- Ali obstajajo projekti, ki lahko že v letu 2021 prinesejo 500 do 1000-odstotne donose?
Webinar je za vas brezplačen in vam ga vam toplo priporočam, saj govorimo o naložbeni priložnosti desetletja ali celo življenja. Robert Rolih pa je eden od največjih strokovnjakov za investiranje na svetu, saj njegove dražje izobraževalne programe kupujejo investitorji iz več kot 40 držav, predvsem iz zahtevnih zahodnih trgov.
Kliknite tu in se prijavite zdaj! Webinar bo v živo, tako da boste lahko postavljali tudi vprašanja.
*Robert Rolih ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec. Ne priporoča določenih delnic, kriptovalut, skladov ali kakšnih drugih finančnih instrumentov. Če so omenjene kakšne delnice, skladi ali drugi tipi finančnih instrumentov, so omenjeni zgolj iz ilustrativnih ali izobraževalnih namenov. Preden sprejmete kakršnekole odločitve glede investiranja, se o tem posvetujte s svetovalcem, ki ima ustrezno licenco.
Pozor: Kripto trg je edina naložbena priložnost, kjer lahko s hitro akcijo prehitite 99 odstotkov vlagateljev in velikih investicijskih skladov. Kljub temu da je Bitcoin lani zrastel za 304 odstotke, je po mnenju Roberta Roliha še vedno bistveno podcenjen (predstavlja namreč le 7-odstotne tržne vrednosti trga zlata). Kliknite tu in se prijavite na webinar, kjer boste izvedeli, kako to priložnost izkoristiti! (Reklamna informacija - naročnik oglasa je Zema d. o. o.)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico