objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
Požareport
pred 5 dnevi
To ni več golobnjak, ampak kokošnjak, ker zraven so prišle kokoši: dvoživke ostajajo, od zdravnikov do Berganta
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

- Ko minuli ponedeljek izbruhne drama s koalicijsko pogodbo nove vlade Roberta Goloba (namreč, začnejo jo sesuvati resni ekonomisti, pa ta davek na premoženje, ki cilja tudi na družinske prihranke ter brutalno uničuje srednji sloj in ga zato prakticirajo zelo redke države), avtorja teh vrstic pokliče eden od najbolj znanih, uspešnih (no, bogatih) slovenskih podjetnikov in - mi - med drugim pravi, da mu res ni jasno, s čim držijo "tega kapitalista Goloba", da takšne zapiše v koalicijsko pogodbo, in da to itak ni več golobnjak, ampak kokošnjak, saj zraven so prišle še kokoši ...
- Včeraj, torek, pa še boljša Golobova opereta. Del zdravniškega ceha logično dvigne veliko medijsko galamo, ko uvidijo, da znotraj koalicijske pogodbe med Gibanjem Svoboda, Socialni demokrati in Levico čisto zares piše, da bo Golobova vlada ukinila tako imenovane "dvoživke" med zdravniki, to je tiste, ki poleg redne službe v javnem zavodu, recimo UKC Ljubljana, popoldne delajo še v zasebni kliniki. Kar so sicer, bodimo pošteni, stranke sedanje koalicije izrecno napovedovale že med predvolilno kampanjo.

No, na tovrstnih popoldanskih najemnih zdravnikih, zaposlenih v javnih zavodih, sicer sloni večji del ekonomije oziroma poslovnih modelov slovenskih zasebnih klinik, saj je to za lastnike zasebnih klinik seveda bistveno ceneje, kot pa polno plačevati zdravnike.

Toda že pozno popoldne se - pričakovano, da ne bo pomote - oglasi bodoči minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki gladko demantira lastno koalicijsko pogodbo ...... ter pove, da Golobova vlada popoldanskega dela zdravnikov ne bo prepovedala. Kar bi sicer bilo verjetno tudi nezakonito!

Mimogrede, bodoči minister, zdravnik ortoped Bešič Lotedan, je (bil) tudi sam, sodeč po njegovi karierni biografiji, klasična dvoživka.

Povedano drugače, s tem je golobnjak (zdaj kokošnjak) šel na aprilske volitve in premagal desno sredino, to je bil njihov volilni program, zdaj, komajda tri (3!) tedne po volitvah pa že pravijo, da s tem ne bo nič, četudi so to zapisali v koalicijsko pogodbo. Torej, mrtva črka na papirju. Kar pomeni, da niso čisto resni, ne nazadnje tudi zato, ker pred volitvami napovedujejo in potem še koalicijsko zapišejo nezakonite posege. Zakaj so (eni) zdravniki volili golobnjak (zdaj kokošnjak), če so jim grozili z ukinitvijo popoldanskega dela, pa še z novo obdavčitvijo premoženja - avtomobilov, denarja in vikendov v Kranjski Gori (ali v slovenski Istri), je pa že vprašanje za kakšno psihoanalizo.
Toda ostaja tudi novinar-dvoživka Bergant
- Zdravniške dvoživke torej ostajajo, sicer bi tako ali tako sledil zlom javnega zdravstva, ostajajo pa, žal, za novinarski ceh, tudi novinarske dvoživke, kot je Igor E. Bergant, voditelj oddaje Odmevi na državni TV Slovenija, ki postrani, in to že sistemsko, služi, po domače - fuša, z moderiranjem komercialnih dogodkov, kar je sicer, zaradi navzkrižja interesov, tudi v nasprotju z novinarskim kodeksom Društva novinarjev Slovenije, katerega član je, kolikor vemo, tudi Igor E. Bergant.

Vir: Twitter

In ob tem novinar-dvoživka Igor E. Bergant še meni nič tebi nič stavka na RTV, kjer je celo član stavkovnega odbora?! Sicer smo o teh spornih zaslužkih novinarja-dvoživke Berganta dokumentirano poročali že novembra 2021, več pa na tej povezavi ...- In podobno, kot je de facto že propadla Golobova koalicijska pogodba v tistem delu, ki zadeva prepoved popoldanskega dela zdravnikov, se bo predvidoma zgodilo tudi s famoznim davkom na premoženje, ki mu lahko mirne duše rečemo tudi kraja premoženja ali tiha nacionalizacija. Saj bi dodobra oskubil tudi zasebno premoženje slovenskih medijskih tajkunov (Stojan Petrič, družina Odlazek), pa tudi tuje - medijske - korporacije, kar češki lastniki Pop TV in Kanala A (Skupina PPF), vsaj sodeč po zadnjih objavah na obeh televizijah, že zgroženo ugotavljajo, kakšen golobnjak oziroma kokošnjak so pomagali spraviti na oblast ... (Bojan Požar)
Požareport
pred 6 dnevi
Na Levici hud spopad za kulturno ministrstvo, ker Golobič rine Zamidovo in celo Stojana Pelka, Krkovič pa že na Sovi
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

- Medtem ko se stranka Levica na tajnem glasovanju izreka za vstop v bodočo vlado Roberta Goloba, se znotraj in okoli te stranke odvija precej hud spopad, kdo bo sploh prevzel ministrstvo za kulturo. Če se je pred dnevi govorilo zgolj o Asti Vrečko, sicer namestnici koordinatorja Levice Luke Mesca (vir), zdaj Gregor Golobič in njegov krog rineta Renato Zamida, nekdanjo direktorico Javne agencije za knjigo, ki je med drugim kazensko ovadena zaradi suma zlorabe položaja (beri: zlorabe javnega denarja, več pa naj tej povezavi), in to z različni zakulisnimi spini, češ, Asta Vrečko tako ali tako ni preveč zainteresirana za ministrstvo, saj je preobremenjena z otrokom, pa tudi, ne boste verjeli, Golobičevi ponujajo celo Stojana Pelka?!
Globoko zakulisje
- Dela pa tudi globoko zakulisje: tako naj bi Tone Krkovič po navedbah naših virov predprejšnji ponedeljek sestankoval celo na Sovi, pri direktorju Janezu Stušku. Na sedež Sove naj bi Golobov svetovalec Krkovič prišel samo za petnajst minut, potem pa je, za zaprtimi vrati, ostal celi dve uri, pravijo isti viri.
Minuli četrtek pa je brigadir Krkovič prišel še na ministrstvo za obrambo, kamor ga je povabil odhajajoči minister Matej Tonin (NSi). A Tonin naj bi ga povabil zato, da bi prosil Krkoviča, naj prepriča Goloba, da si bodoči mandatar vendarle ogleda famozno pogodbo za nakup boxerjev za Slovensko vojsko, ki jo želi Golobova vlada izničiti. Toda Krkovič tukaj očitno (še) ni bil uspešen ... (Bojan Požar)
Požareport
May 15, 2022
Kdo bo sekretar Golobove vlade in kam se agresivno rine Nataša Pirc Musar, ker nazadnje je želela voditi Sovo?
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

- Generalni sekretar Golobove vlade bi utegnil postati ljubljanski odvetnik Samo Logar, pravijo naši viri. Gre za sicer za nekdanjega visokega uslužbenca Zavarovalnice Vzajemna in KD Group, med vlado Mira Cerarja je bil tudi predsednik nadzornega sveta državne družbe 2TDK (drugi tir!) in že ima določene izkušnje z delom na vladi oziroma javni upravi (vir), njegova žena Mateja Logar pa je za poslanko kandidirala na listi Stranke Alenke Bratušek.
- Drugi pa opozarjajo, da se k Robertu Golobu, citiramo te vire, "agresivno rine" odvetnica Nataša Pirc Musar, ki jo je - za osvežitev spomina - leta 2013, ko je vlado sestavljala Alenka Bratušek (Pozitivna Slovenija), Golob pa je bil podpredsednik te stranke, torej zelo blizu pri ekipiranju takratne vlade, zanimalo nič manj kot vodenje Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) (vir).
In kam se Pirc Musarjeva, sicer visoko pozicionirana v ženskem združenju #OnaVe, toda obremenjena s prepiri in odstopi na Rdečem križu ali združenju poslovnih žensk (Association Of Female Managers - FAM), agresivno rine tokrat ...?! (Bojan Požar)
Požareport
May 14, 2022
Poleg prostozidarskega in gejevskega skozi Goloba prodira tudi ženski lobi: a Urška, Marta, Nataša, Tanja že sprte
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

- Doslej sta, celo bolj kot strankarska politika, slovensko politično-poslovno, medijsko, kulturno in tudi športno sceno (kadrovsko) obvladovala dva vplivna nadstrankarska lobija - prostozidarski in gejevski. Toda skozi Roberta Goloba in Gibanje Svoboda na sceno več kot očitno in po svoje celo dramatično prodira še tretji močan lobi, ki zase tudi zahteva poseben kos pogače - ženski lobi.
Razlogov za prihod ženskega lobija je vsekakor več, od nastanka ugodnih družbenih okoliščin znotraj slovenske tranzicije, do pojave Roberta Goloba, bodočega predsednika vlade, znotraj nove vladne koalicije, po novem imenovanega tudi "sončni kralj", ki naj bi bil osebnostno v "tretji puberteti". Toda štiri zelo pomembne ženske, ki se danes na politični sceni - tako ali drugače - sučejo okoli Goloba, so, vsaj po naših informacijah, že skregane, sprte:
- Po "nenadni" izvolitvi Marte Kos za podpredsednico Gibanja Svoboda (tik pred aprilskimi volitvami) sta se po navedbah naših virov sprli Kosova in Urška Klakočar Zupančič, ki je včeraj s 55 poslanskimi glasovi za postala prva ženska predsednica državnega zbora v zgodovini samostojne Slovenije.
Menda gre (oziroma je šlo) za to, kdo je/bo "prva dama" Gibanja Svoboda?!
- Sprli naj bi se tudi Kosova in odvetnica Nataša Pirc Musar, ki naj bi si jo po nedavnih navedbah uredništva Tarče (TV Slovenija) Golob želel znotraj svoje vlade.
A ker tega, da naj bi si Golob želel Natašo Pirc Musar za ministrico, sicer drugje ni bilo slišati, je čisto možno, da je zgodbo o tem, kako si jo želi Golob, Nataša Pirc Musar lansirala sama, kar ne bi bilo prvič. Nekaj podobnega se je namreč dogajalo že 2013, ko je vlado po padcu druge vlade Janeza Janše sestavljala Alenka Bratušek (takrat še kot Pozitivna Slovenija), Pirc Musarjeva pa je hotela postati kar direktorica Sove.

(No, več o tem si lahko preberete tukaj: "Kdo se rad (z)laže, Alenka Bratušek ali Nataša Pirc Musar?")

Če so razlogi za spor med Marto Kos in Urško Klakočar Zupančič bolj prozaične in prestižne narave, pa lahko spor med Kosovo in Pirc Musarjevo (ki "sodelujeta" tudi kot članici ožjega vodstva ženskega hohštaplerskega združenja #OnaVe, kar je sicer predvsem odskočna deska za politične kariere) umestimo med resne zakulisne spopade za nominacijo vodilnih kandidatur na listi tranzicijske levice pred jesenskimi volitvami novega predsednika (beri: predsednico) republike.
- Že od pred časom pa sta se sprli tudi prvakinja Socialnih demokratov in bodoča zunanja ministrica Golobove vlade Tanja Fajon ter Marta Kos, iz tistega časa, ko je bila Kosova, spomnimo, celo v igri za prevzem stranke SD (poletje 2020) in naj bi sama javila novinarki Suzani Kos na Delo, da jo Fajonova vabi na kavo (vir), v resnici pa naj bi se na kavo pri Fajonovi vabila Marta Kos sama ... (Bojan Požar)
Požareport
May 13, 2022
Ko se res obračajo želodci: sramota Stojmenove Duh, Fajonove, Goloba. In kaj je prava tržna vrednost Matjaža Hana?!
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Najnovejša tragikomedija, neposredno povezana z Emilijo Stojmenovo Duh, imenovano tudi "Damjan Murko slovenske informatike", ki se je pred volitvami pridružila Socialnim demokratom, po volitvah, ko ni bila izvoljena za mariborsko poslanko, pa je nonšalantno in čez noč zapustila SD in zdaj na listi Gibanja Svoboda postaja ministrica za digitalizacijo znotraj nastajajoče vlade Roberta Goloba, ne razkriva zgolj sramotnega osebnega značaja (te) tipične političarke novega kova, ampak - vsaj - še naslednje:
- Gre za vrhunce odraza stanja znotraj stranke SD, ki so jo skorajda povsem prevzeli sprotni kruhoborci in kruhoborke, ki nimajo nobene zveze z ideologijo, kaj šele stroko ali delom za javno dobro, ampak stranko izkoriščajo zgolj in samo za svoje osebne kariere, pri čemer so taisto stranko pripravljeni nemudoma izdati, za eno samo hitro karierno stopničko navzgor.

ESD pri obrambi svojega brutalnega karierizma in kruhoborstva brutalno izkorišča tudi dejstvo, da je ženska in priseljena Makedonka. (foto: Bobo)

- In ker za karieristko ESD osebno stojita Tanja Fajon, predsednica stranke SD, in Matevž Frangež, vodja volilnega štaba SD, je primer Emilije Stojmenove Duh očitno prevladujoči in resnični posnetek stanja tudi na samem vrhu SD.
Pri čemer napol debilni smeh Fajonove in njena javna hvala tega izdajalskega početja ESD (vir: Tarča na TV Slovenija), ki jo, kar je res "prav bolno", ne morejo prehvaliti niti druge vidne članice SD ...

Vir: Twitter

... dokazujejo, da je pravzaprav samo še vprašanje časa in tehnike, ko bosta stranko SD tudi formalno zapustili bodoča pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan in potem tudi sama Tanja Fajon, preostale članice SD pa bodo temu še naprej prav bolno javno ploskale.
Da se ti res obrne želodec
- A to še ni vse: ESD pri obrambi svojega brutalnega karierizma in kruhoborstva brutalno izkorišča tudi dejstvo, da je ženska in priseljena Makedonka. Ker je tiste, ki njeno (politično) kariero tudi kritično spremljajo, pripravljena nemudoma označiti za homofobe ali rasiste, kar sicer dokazuje zgolj poteze njenega značaja - da se ti res obrne želodec!
- Ima pa ta najnovejša tragikomedija ESD vsaj eno dobro plat: do obisti je razkrila famozno hohštaplersko žensko združenje zvenečega imena #OnaVe, ki je, kot lahko danes to vsi vidimo, le izhodišče ali paravan za naskoke političnih karier voditeljic te združbe, na čelu z eno od največjih bleferk in "kraljice opotunizma" slovenske medijsko-politične scene, vendar z neomejenim dostopom do zvočnikov dominantnih medijev, odvetnico slavnih, bogatih in vplivnih ter nekdanjo informacijsko pooblaščenko Nataše Pirc Musar. Ki skupaj z možem in finančnim tajkunom Alešem Musarjem prihaja iz Aktive, enega od najspornejših poslovnih in verjetno tudi kriminalnih konglomeratov slovenske tranzicije, pri čemer prav vloga Nataše Pirc Musar kaže na strukturno prepletenost, ki Slovenijo še danes usodno ovira pri družbenem razvoju. Namesto da bi pravosodje preganjalo ključne akterje Aktive, vrh taistega pravosodja, vrhovno sodišče, zaposli Natašo Pirc Musar za tiskovno predstavnico - vrhovnega sodišča?!
- In ne nazadnje, primer ESD je tudi huda osebna in politična sramota za Roberta Goloba, saj vidimo, kje, kako in kakšne kadre črpata njegovo Gibanje Svoboda in Golobova bodoča vlada. #plešemo

Dva esemesa dveh zelo vidnih članov stranke SD, poslana avtorju teh vrstic:
1/ Ne morem verjeti (kaj se to dogaja)
2/ Iz aviona se vidi, da kandidati za ministre, razen Hana, samo iščejo službe

Mojster za dež
- Po drugi strani pa je pred nami zelo zanimiv "strukturni primer" Matjaža Hana, dolgoletnega vodje poslanske skupine SD, bivšega župana občine Radeče in - pozor - tudi podjetnika, lastnika podedovanega družinskega podjetja M & M International, d. o. o., ki posluje tudi z državnimi podjetji. Ker Han velja za precej razumnega, izkušenega in vplivnega politika, pa seveda za precej spretnega ter pragmatičnega lobista, celo "mojstra za dež", se mnogi resno sprašujejo, zakaj se je, ob svoji znani izpostavljenosti zaradi poslovanja svojega podjetja in nizki izobrazbi (samo končana srednja šola!), tokrat odločil kandidirati za gospodarskega ministra, kar mu je očitno tudi uspelo.
Pa čeprav so ga, mimogrede, prej omenjeni Matevž Frangež in še nekateri drugi na sedežu SD med minulo predvolilno kampanjo celo fizično umaknili iz medijev, češ, Matjaž, veš, ti bi s svojimi nastopi škodil stranki?! In so na soočenja na državno TV Slovenija raje pošiljali Emilijo Stojmenovo Duh?!
Nekateri pravijo, da se je Han preprosto naveličal sedenja v poslanskih klopeh, no, drugi so bolj skeptični, češ, Han se je moral tako odločiti, morda tudi zato, da pomiri duhove znotraj poslanske skupine, ki - menda - ne morejo videti Milana M. Cvikla in Dominike Švarc Pipan, toda prava tržna vrednost Hana kot gospodarskega ministra, ki so mu tokrat zraven pridali še šport, češ, saj šport je itak gospodarska panoga, se za boljše poznavalce scene skriva nekje povsem drugje:
- Han, že dodobra preizkušen v zakulisnih bojih z Borutom Jamnikom (Modra zavarovalnica), pod katerega resor sodi tudi Slovenski državni holding, bo zdaj tudi formalno močna protiutež lovkam Jamnikovega lobija, ki sodi med največje zakulisne zmagovalce Golobove zmage na volitvah, znotraj bodoče vlade pa je ključni eksponent tega lobija kandidat za finančnega ministra Klemen Boštjančič, znan tudi po tem, da je - znotraj omrežja - neposredno podrejen Jamniku (no, in seveda tudi Mateju Naratu, skupina Sava) in da ga je Jamnik zgolj začasno posodil Golobu. Ker za vsako kadrovsko in drugo večjo potezo, povezano s kompleksom SDH, bo moral Han, tako ali drugače, dati tudi svoj ministrski žegen, ne glede na prevladujoči koalicijski položaj Gibanja Svoboda vizavi SD. In to bo ta njegova glavna tržna vrednost, gre pa za milijarde državnih evrov!
Da pod Slovenski državni holding sodi tudi državni Petrol, kjer že vrsto let posluje Hanovo podjetje M & M International in Hanu posledično prinaša varne prihodke, je to za Hana, poleg finančnih dobičkov, tudi resna oteževalna okoliščina (čeprav bo podjetje zelo verjetno uradno prepisal na svojo ženo Ljudmilo Han, ki je sicer že danes edina direktorica), saj bodo iz nasprotnih taborov - zoper novopečenega gospodarskega ministra Matjaža Hana, takšna je pač naša napoved, po potrebi deževale nove in nove anonimke ter podobno zrežirani medijski napadi. (Bojan Požar)
Požareport
May 12, 2022
Najbolj prikrivano ozadje Golobove vlade: vojak, agentka pod krinko novinarke in specialec
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

Medtem ko je vlada pod vodstvom Roberta Goloba (Gibanje Svoboda, SD in Levica) že in še ni sestavljena, razkrivamo tri skrite operativce, kot del najbolj prikrivanega ozadja okoli Goloba - vojaka, agentko pod krinko novinarke in specialca:
Vojak
- Gre za brigadirja in nekdanjega sekretarja SDS Toneta Krkoviča, "generala, osamosvojitelja in pesnika", katerega vzornik je slavni general Maister, danes zaposlenega v GEN-I, ki je - tako naši viri - za Goloba po vzoru Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) sestavil terenski koncept Golobove stranke Gibanje Svoboda.
Krkovič naj bi se po sestavi Janševe vlade čutil izgiranega, zlasti na ministrstvu za obrambo, kjer je njegovo zaposlitev blokiral obrambni minister in prvak NSi Matej Tonin, Janez Janša pa naj bi se zanj premalo zavzel, zato je prek znanega poslovneža in lobista Boža Dimnika poiskal Goloba in zamenjal politični tabor. Menda je tudi izjemno motiviran, ima določen vpliv na Goloba in želi dokazati, da so na desnici naredili napako, ker so ga odrinili na stranski tir, hude zamere pa naj bi imel zlasti do Tonina in sedanjega generalnega sekretarja SDS Boruta Dolanca.
Agentka pod krinko novinarke

Vesna Vuković naj bi za Goloba tudi preverjala kadre in kadrovala. (foto: Bobo)

- Gre za Vesno Vuković, novinarko portala Necenzurirano, ustanovljenega (februarja 2020) izključno za specialni boj proti Janševi vladi, in formalno zaposleno na Odlazkovem "invalidnem" podjetju Salomon, d. o. o., ki sta jo - po že znanih ter objavljenih podatkih - še posebej financirala bodoči premier Golob in tudi prihodnji minister za finance Klemen Boštjančič (več na tej povezavi).
Po naših zanesljivih informacijah Vukovićeva pri Golobu deluje kot "agentka pod krinko novinarke", saj po eni strani še vedno piše in objavlja članke (na portalu Necenzurirano, ki jih potem orkestrirano povzemajo drugi Odlazkovi mediji), po drugi strani pa naj bi za Goloba oziroma za del omrežja, ki stoji za Golobom, še natančneje za krog Boruta Jamnika (Modra zavarovalnica) in nekaj drugih znanih posameznikov, vodila strategijo dirigiranih napadov Odlazkovih medijev na Golobove politične nasprotnike, tudi na levi strani (no, Igorja Kršinarja na Reporterju sicer še vedno obvladuje Damir Črnčec, LMŠ), preverjala kadre za stranko Gibanje Svoboda ter kadrovala za Golobovo vlado in bodoče prevzeme državnih podjetij.
Specialec

To je, zanimivo, edina javno znana fotografija Miloša Milovića, posneta pred leti, na jadranju s Tanjo Fajon, predsednico SD in bodočo ministrico za zunanje in evropske zadeve. (vir. Socialna omrežja)

- Gre, ne boste verjeli, za Miloša Njegoslava Milovića, nekdanjega policijskega specialca, danes pa precej razvpitega podjetnika iz Kamnika, ki naj bi bil, vsaj po naših informacijah, zadolžen za Golobovo varnost (prav Miloviću naj bi Golobu, kot pravijo, "zaupal parkiranje svojega avtomobila v garažo"), ter za organizacijo in varnost dogodkov Gibanja Svoboda.
Milovića, ki je pred leti delal za odvetniško pisarno Čeferin, danes sta pa z Aleksandom Čeferinom resno sprta in tudi ne govorita (vredno branja: "Povezani tožilec naj bi rešil Čeferina pred kazenskim pregonom"), sta, tako naši viri, do Goloba spravila ljubljanski župan Zoran Janković (za Jankovića, denimo, je Milović organiziral varnostno službo pri "nasilni" deložaciji ljubljanskega Roga) in Golobov operativec, sicer pa nekdanji direktor Elektra Ljubljana Andrej Ribič. (Bojan Požar)
Požareport
May 10, 2022
Paradoks Murgle: ko Golob zaradi cirkusanta Pavšiča menjuje vrhunsko izobraženo in zapriseženo levičarko
Povolilna kronika in sestavljanje 15. slovenske vlade: to so zapisi govoric, informacij in preverjenih dejstev iz zakulisja politično-medijske in poslovne scene po parlamentarnih volitvah (24. aprila) - do imenovanja nove vlade, ki jih ne morete prebrati, videti ali slišati nikjer drugje.

- Če smo se pri vrnitvi Roberta Goloba v politiko (iz LDS prek Pozitivne Slovenije in Stranke Alenke Bratušek do Gibanja Svobode) lahko česarkoli res naučili, potem je to spoznanje, da on dosledno govori to, kar ljudje želijo slišati, in mu je ob tem popolnoma vseeno, ali je to res ali ne. Še več, občasno celo javno prizna, da res govori, kar ljudje želijo slišati, a ker je nov obraz, kontrolirani mediji tega pač nočejo slišati.
Pa naj gre za cene energentov, za katere se je pred časom poznavalsko in predvolilno hvalil, da jih imajo na GEN-I zakupljene za tri leta vnaprej - po enaki ceni, zdaj, komaj dva tedna po volitvah, pa taisti GEN-I že draži ljudem položnice za 40 odstotkov ...

Vir: Facebook

... ali pa za njegove samohvale, kako on, Robert Golob, pri kadrovanju na polno podpira stroko, ne politike in tako imenovano meritokracije?!

Vir: Twitter

Meritokracija se mu, Golobu namreč, povsem enako sesuva kot obljubljene položnice po isti ceni, in to že ob prvih kadrovskih potezah, kot je primer Roberta Pavšiča, bivšega poslanca LMŠ, ki prihaja na funkcijo generalnega sekretarja državnega zbora (vir):

Pavšič je bivši poslanec LMŠ, ki naj bi si ga za generalnega sekretarja državnega zbora zaželela bodoča predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, podpredsednica GS. (foto: Bobo)

- Ker Golob zaradi cirkusanta* Pavšiča (in LMŠ) zamenjuje celo Uršulo Zore Tavčar, vrhunsko izobraženo visoko uradnico in "zapriseženo levičarko" (no, tako vsaj pravijo tisti, ki UZT bistveno bolje poznajo kot avtor teh vrstic), menda tudi sosedo Milana Kučana iz ljubljanskih Murgel in predvsem prijateljico Mira Cerarja, ki jo je leta 2014, ko je, spomnimo, na čelu SMC slavil na volitvah in prevzel oblast, tudi pripeljal na funkcijo sekretarke DZ (tukaj). Pravi paradoks Murgle.
In ki jo danes očitno bolj kot ta "levi" Robert Golob (Gibanje Svoboda), SD in Levica cenijo pri ta desnih - torej Janševi SDS in Toninovi NSi. Saj na levi pač, po vsem sodeč, dosti bolj cenijo Roberta Pavšiča ... (Bojan Požar)
* Robert Pavšič je bil namreč vsaj dve leti tudi vodja cirkuških predstav, o čemer javno sicer molči, no, tukaj pa je primerjava javno objavljenih kariernih življenjepisov Uršule Tavčar Zore in Roberta Pavšiča:Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

slavko pezdir :

18.05.2022 10:46

Ideologov, prvakov in političnih operativcev ne-strankarskega in nad-strankarskega Golobnjaka svoboDA ter njegovih koalicijskih pomagačev iz političnega kartela KUL (SD, Levica, LMŠ, SAB) so v javnosti polna usta populistične frazeologije o "vladavini prava", "pravni državi", "nedotakljivosti človekovih pravic in svoboščin", a istočasno z dejanji v DZ RS sproti brutalno proti-ustavno in proti-pravno sami demantirajo svoje - očitno - lažna zagotovila in obljube. Po pritisku in brezprizivnem nareku dela nevladnih organizacij in samo-oklicane ljudske skupščine Glas ljudstva napovedujejo in naravnost grozijo s proti-ustavno in proti-pravno eno-potezno zakonsko razveljavitvijo vseh deset proti-koronskih zakonskih svežnjev - ZA NAZAJ - z vsemi političnimi, materialnimi in finančnimi posledicami za pravne in fizične osebe, prejemnike proti-koronskih finančnih nadomestil. Najbrž se večina prejemnikov proti-koronskih proračunskih socialnih olajšav, pomoči in nadomestil sploh ne zaveda konkretnih škodljivih posledic brezvestne proti-ustavne politične demagogije. V svojem nerazumnem proti-janšističnem političnem in pravnem revanšizmu se novi oblastniki ne nameravajo ustaviti niti pred pravno in etično sporno razveljavitvijo že veljavnih mednarodnih sporazumov in pogodb (v zvezi z nakupom nujne vojaške opreme), niti pred naknadnim odpoklicem že veljavno akreditiranih in obojestransko veljavno sporazumno sprejetih diplomatskih predstavnikov RS. Gre za ne-ustavno revolucionarno surovo trganje in rušenje vsega, kar je veljavno uzakonila ter v skladu z veljavno ustavo in zakonodajo RS ter z veljavnimi mednarodnimi zavezami, dogovori in pogodbami uveljavila, realizirala in izvršila legalna in legitimna Vlada RS v svojem mandatu. Kam bi prišli, če bi vsaka nova vlada ob svojem nastopu razveljavila vse ali večino ukrepov prejšnje vlade - za nazaj - in če bi vsi prejemniki kakršnih koli materialnih in finančnih ugodnosti morali svoje veljavno sprejete prejemke iz državnega proračuna vračati? Kam bi prišli, če bi vsaka nova vlada razveljavila vse veljavne mednarodne pogodbe in zaveze in če bi vsaka nova vlada razveljavila tudi vse veljavne sporazume, dogovore z drugimi državami, vključno s priznavanjem diplomatskih predstavnikov na obeh straneh? Namesto "vladavine prava" ter nujne kolikor mogoče politične ter pravne stabilnosti v izredno zapletenih in negotovih mednarodnih odnosih nam torej nova oblast Golobnjaka svoboDA enostransko vsiljuje skrajno tvegano dis-kontinuitetno revolucionarno pravo, brezumni politični in pravni revanšizem, pospešuje nerazumno razraščanje vsakršne sovražne in nasilne maščevalnosti, izključevalnosti in diskriminatornosti. Ob vseh anarhistično-revolucionarnih napovedih pravne in politične diskontinuitete, s katero namerava nova "ljudska oblast" Golobnjaka svoboDA s podrejenimi partnerji kartela KUL revolucionarno pretrgati velik del veljavnih pravnih vezi s preteklostjo ter velik del veljavnih pravnih vezi z okoljem v skupnosti EU ter v evro-atlantskem obrambnem zavezništvu Nato, se velja vprašati: "Ali je (še) pilot v letalu?" in "Ali se nismo nemara že prelevili v brezpilotni letalnik?" , s katerim že upravljajo neznanci iz daljave, morda iz politično-logističnega centra katere od svetovnih imperialističnih velesil?!
Facebook
Twitter
prikaži časovnico