objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
Požareport
pred 21 urami
In danes je prišel tudi ta dan: Ribiču res služba na Darsu, toda moral je malo skloniti glavo O čemer smo na tem portalu poročali pred dnevi ...

"Na Darsu že pišejo sporazumne odpovedi, a vse kaže, da je Novi Sloveniji uspelo zadržati Hajdinjaka" (Požareport, 25. 11. 2022)

... danes, vsaj po naših zadnjih informacijah, postaja tudi uradno. Valentin Hajdinjak ostaja predsednik uprave Darsa, nadzorni svet Darsa pa naj bi za člana uprave - na današnji seji - imenoval Andreja Ribiča, nekdanjega vodjo volilnega štaba Gibanja Svoboda, sicer pa dolgoletnega tesnega partnerja Roberta Goloba - pri enem od največjih spornih poslov slovenske državne energetike doslej (več na tej povezavi).
To pomeni najmanj dvoje:
- Da je Novi Sloveniji res uspelo zadržati Hajdinjaka na vrhu Darsa.
- In da je Ribič, kot pravijo naši viri iz Gibanja Svoboda, "moral malo skloniti glavo" in postati samo član, ne pa tudi predsednik uprave velikega državnega podjetja.
Ribič je namreč že pred časom znotraj GS prišel na stranski tir, na nek način so ga odstranili, češ, saj vsaka revolucija žre svoje otroke, in ves ta čas, tudi zadnje dni, prihajajo različne informacije, kje bo pristal, mu bo uspelo na Darsu ali ne, saj je prevladovalo mnenje, da mu bo Golob na koncu, zaradi njune skupne zgodovine, nekaj vendarle moral dati. Toda nekateri viri pri tem opozarjajo, da bo Andreju Ribiču na Darsu "treba res močno gledati pod prste", četudi bo "samo član uprave", zlasti pri Darsovih gradbenih poslih in svetovalnih pogodbah.
Zdaj oba brata na Darsu
Bosta pa zdaj na Darsu - kot vse kaže - zaposlena oba brata Ribič, saj poleg Andreja tam namreč že sedi tudi njegov mlajši brat Branko (Brane) Ribič ... (Bojan Požar)

"Elita Gibanja Svoboda, kjer denar ni problem: prestižna vina, jahte, elitna smučišča in gole zadnjice" (Požareport, 10. 6. 2022)
Požareport
pred 6 dnevi
Najprej so prišli po Geriča, Jančiča in Siol, zdaj prihajajo celo po članke o televizijcih, Fotopubu, Vesni Vuković in Golobu
Liki te zgodbe niso izmišljeni.
To dogajanje ni fikcija.
Vsaka asociacija pa je na lastno odgovornost.

Ker jim še ni uspelo priti po RTV Slovenija*, saj jim je to začasno onemogočil jutrišnji referendum (o noveli zakona o RTV, katerega edini namen je takojšnja zamenjava celotnega vodstva javne televizije in radia), so najprej prišli po Rajka Geriča, Petra Jančiča in spletni portal Siol (Telekom Slovenije).
Kako je bil fizično videti prihod po Geriča, smo podrobno opisali že tukaj.
Ker avtor teh vrstic tudi precej dobro ve, kako so - sredi uredniškega mandata - zamenjali Jančiča, lahko povemo, da so mu pri tem plačali vse, kar mu je - za odpravnino - pripadalo, pa menda še nekaj več, samo naj spakira že naslednji dan (to ga je, sreča v nesreči ali malo za šalo in malo zares, trenutno naredilo tudi za enega od najbolje plačanih slovenskih novinarjev), kar znova dokazuje, da novi vladni koaliciji proračunski denar za dosego svojih kadrovskih ciljev ne pomeni nič. Itak pa jim pri tem nihče ne gleda pod prste, zato jih to tudi nič ne skrbi.
No, Jančiča so sredi mandata zamenjali zato, ker je na Siol prišel pod vlado Janeza Janše, ker je novinar desne provenience, ker so se mu, vsaj nekateri, hoteli tudi osebno maščevati za posamezne članke in ker "jim ne bodo", kot naj bi pred časom v neki ožji družbi zagrozil Robert Golob, "pustili niti dva (2) procenta medijev".
Koga in zakaj so potem nastavili na Siol, pa tudi vemo. Več na tej povezavi.
Zdaj so pa začeli prihajati celo po posamezne članke, pod krinko tako imenovanega "arhiviranja" (vir). Toda njihov cilj, verjemite, ni samo cenzuriranje člankov o televizijcih (Sašu Kranjcu) in Fotopubu, ampak tudi/predvsem članki o prikritem paradržavnem financiranju novinarke in piarovke Gibanja Svoboda Vesne Vuković ter Siolovi teksti o Golobovih vrhunskih plačah in milijonskih nagradah pri vodenju državnega podjetja. Česa takšnega, brisanje - za politike in pripadajoče medijske aktiviste - neprijetnih novinarskih tekstov, pa samostojna Slovenija skorajda še ni doživela. To žal ni fikcija, to žal ni izmišljeno, to lahko zapišemo kot tisti, ki se z novinarstvom in mediji poklicno ukvarjamo že od slavnih 90. let naprej.
Po novem letu, predvidoma sicer šele v drugi polovici januarja, če se jim jutri izide, in potem še na ustavnem sodišču pa seveda pridejo tudi po RTV. (Bojan Požar)

* Stranke levice že danes kadrovsko obvladujejo okoli 90 odstotkov vodilnih pozicij na RTV Slovenija (da jih je "jebeno več", tako ali tako priznavajo sami), toda očitno želijo obvladovati čisto vse.

Požareport
Nov 22, 2022
Komaj verjetno: nizozemska vlada deli državna priznanja Mukiju, Niki Kovač in Jenullu, ker so demonstrirali proti Janši Si predstavljate, da bi vlada Janeza Janše podeljevala slovenska državna priznanja kakšnim skrajno desnim nevladnim organizacijam (NVO-jem) na Nizozemskem, ki bi se pod plaščem nevladnikov v resnici ukvarjali predvsem z nizozemsko politiko?! Pravzaprav ne, saj je to komaj verjetno, če pa slučajno že, bi sledili škandal, razprave v evropskem parlamentu, siloviti pamfleti v slovenskih in tujih medijih in podobno.
Toda nizozemska vlada zdaj počne prav to, kar dokazuje tudi pričujoče vabilo na dogodek ambasade Kraljevine Nizozemske v Ljubljani, 8. decembra:Podelili bodo namreč nizozemska državna priznanja (tulipane 2022) dvema slovenskima skrajno levima nevladnima organizacijama, ki se praktično ves čas ukvarjata predvsem s politiko, aktivno sodelujeta v političnih kampanjah (Danes je nov dan, Inštitut 8. marec), njihovi liderji (Filip Dobranič Muki, Nika Kovač) se javno predstavljajo kot politični aktivisti, eno od njih, Inštitut 8. marec, seveda, po so celo ustanovili politiki Levice, in tako imenovani Protestni ljudski skupščini, nastali med petkovimi demonstracijami proti Janševi vladi, pod vodstvom Jaše Jenulla. Priznanja tistim, ki so protestirali proti Janšo, bodo sicer podeljena pod krinko "izvenserijske in pogumne obrambe človekovih pravic", gre pa, brez dvoma, za neposredni aranžma ene od držav Evropske unije v slovensko notranjo politiko ... (Bojan Požar)
Požareport
Nov 19, 2022
Učinek metulja: kako bo Franjo Bobinac v zahvalo pomagal Golobu osvoboditi RTV, tepci, ovce in najmanj 12 specialcev Minulo sredo je bil nekdanji dolgoletni prvi človek Gorenja (danes kitajski Hisense) Franjo Bobinac*1 v državnem zboru z navadno večino izvoljen za novega člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga, in to kljub vidnemu razkolu znotraj vladne koalicije, saj sta stranki SD in Levica temu nasprotovali. Bobinac je na glasovanju dobil 42 glasov (zanj so glasovali poslanci Golobovega Gibanja Svoboda in oba poslanca narodnosti), poslanci Socialnih demokratov, Levice in tudi Nove Slovenije so se vzdržali, prisotni poslanci SDS in Miha Kordiš iz Levice pa so glasovali proti.
Ker pa utegne Franjo Bobinac kmalu postati tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (na prihajajočih volitvah ima sicer resno konkurenco, Tomaža Barado in Janeza Sodržnika, sedanja podpredsednika OKS), lahko seveda samo največji tepci ali politične ovce dvomijo, da Bobinac potem kot predsednik OKS v novi svet RTV Slovenija (če bo sedanja novela zakona o RTV, ki jo predlaga vlada Roberta Goloba in katere edini, ampak res edini namen je paketna zamenjava sedanjega vodstva RTV), preživela referendum - prihodnjo nedeljo, 27. novembra), skozi OKS, enega od tistih politično določenih izbrancev, ki skozi to novelo pridobijo ekskluzivno pravico imenovati člane sveta RTV, za člana novega sveta RTV ne bo spravil nekoga, ki ne bo izrazito naklonjen Robertu Golobu?!
In tako hvaležno poplačal svojo izrazito sporno prijateljsko-politično-interesno izvolitev na SDH in Robertu Golobu pomagal "osvoboditi" (beri: politično prevzeti in zakleniti) javno RTV. Učinek metulja*2! Ali roka roko umije. No, Franjo Bobinac, tako naši viri, tudi računa na podporo lobistov sedanje vladne koalicije pred volitvami predsednika OKS.
Najmanj dvanajst specialcev, levih, kakopak
Poznavalci sicer ocenjujejo, da bi/bo v primeru, če Golobov zakon ostane ...

Sestava sveta RTV, kot jo predvideva novela zakona vlade Roberta Goloba. (vir: RTV)

... novi svet RTV zasedlo najmanj 12 radikalnih (levih, kakopak) aktivistov, tako rekoč političnih specialcev, sicer prikritih, in to skozi - že omenjeni OKS, zaposlene na RTV, torej razne Ksenije, Helene, Ilinke in Bergante (kar sedanja struktura zaposlenih, skozi vsa ta leta z redkimi izjemami popolnjena z družinskimi, prijateljskimi, interesnimi ali političnimi navezami, tudi zlahka omogoča), nacionalni svet za kulturo (postavi ga politika), informacijskega pooblaščenca (izvoli ga politika), svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja (imenuje ga politika), varuha človekovih pravic (ki ga prav tako izvoli politika) in seveda SAZU, kjer po možnosti pride celo kakšen iz ZRC SAZU, in tako bi levica imela na vrhu javnega zavoda RTV Slovenija ne samo zajamčeno večino (9 članov sveta), ampak celo absolutno oblast ... (Bojan Požar)

*1 Franjo Bobinac je zdaj podpredsednik Hisense International Co. Ltd, s pisarno v ljubljanskem BTC, in se, vsaj po naših informacijah, tudi zasebno seli iz Velenja v Ljubljano, v elitno stanovanje pod Ljubljanskim gradom.
*2 Učinek metulja - vir.
Požareport
Nov 13, 2022
Roman Jakič se rine h Golobu, kot se je nekoč rinil k Drnovšku, toda mediji ga preventivno zbrišejo: postane samo tri pikice To je že res prav zabavno: portal N1, ki je v lasti znanega srbskega poslovneža Dragana Šolaka (Telemach, United Media), dan pred sobotnim (včerajšnjim) mariborskim združitvenim kongresom Gibanja Svobode, LMŠ in SAB, objavi predkongresni tekst (petek, 12.11.), kjer spornega Romana Jakiča eksplicitno navedejo med t.i. "bolj prepoznavnimi kandidati" za svet stranke:No, potem, tik pred samim kongresom, se na Požareportu pojavi članek o Jakičevi že sedmi stranki, tako rekoč svetovnem rekordu (več na tej povezavi), in glej za zlomka, na N1 se po kongresu pojavi praktično identični tekst o izvoljenih članih sveta stranke, kjer pa Jakiča - med bolj prepoznavnimi - nenadoma izbrišejo. Roman Jakič postane samo tri pikice:Kot bi jim, medijem namreč, v tem primeru Šolakovem portalu N1, nekdo naročil, naj za vsak slučaj, preventivno, ne omenjajo več spornega Romana Jakiča.
Je pa Jakič na mariborskem kongresu upravičil še en svoj znani zakulisni sloves: ta politik namreč slovi tudi po tem, da se ob pravem trenutku pred fotografi in kamerami vedno prerine do svojega aktualnega šefa, da ujame snemalni kot. In kot se je nekoč, pred leti, vsem na očeh bizarno rinil k Janezu Drnovšku, se danes očitno rine v bližino Roberta Goloba. Potem pa vse to sam objavlja na socialnih omrežjih ...... zraven pa precej patetično opravičuje svoje strankarske prestope. (Bojan Požar)
Požareport
Nov 12, 2022
Danes svetovni rekord - že sedma stranka Romana Jakiča. Pa Golobič jim prodira v Gibanje Svoboda, pa tako so se ga otepali. Ob današnjem združitvenem kongresu Gibanja Svoboda (GS), Liste Marjana Šarca (LMŠ) in Stranke Alenke Bratušek (SAB) v Mariboru (vir), ki bo sicer boljkone samo formaliziral dejansko stanje, nastalo po aprilskih parlamentarnih volitvah (ko so volivci LMŠ in SAB dobesedno nagnali iz parlamenta, Robert Golob pa je potem z GS in sestavo nove vladne koalicije brez težav konzumiral obe propadli politični stranki), sicer pa je kongres del predvolilne kampanji za lokalne volitve (prihodnjo nedeljo, 20. novembra), so za boljše poznavalce slovenske politične scene zato - pravzaprav - še najzanimivejše naslednji tri ugotovitve:
- To bo (Gibanje Svoboda, namreč) že sedma (7.!) politična stranka notornega Romana Jakiča (po LDS, Zares, Listi Zorana Jankovića, Pozitivni Sloveniji, Zavezništvu Alenke Bratušek in SAB), kar je nedvomno svojevrstni svetovni rekord. Jakič pa bo danes, skozi tako imenovano zaprto listo, postal tudi član sveta GS.
- Jakič, sicer tudi nekdanji minister za obrambo, postaja član vodstva oziroma sveta Golobovega Gibanja Svoboda, čeprav mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi zlorabe položaja in oškodovanja evropskih sredstev (razvpiti primer Stožice), pri čemer mu grozi celo zaporna kazen:- Z Romanom Jakičem pa v GS transparentno prodirajo tudi Gregor Golobič in njegovi, čeprav so se znotraj Svobode ravno tega menda tako otepali. (Bojan Požar)
Požareport
Nov 09, 2022
Zgodovina se ponavlja, naključij v naši politiki ni: ob Nataši Pirc Musar isti bivši policist, kot je bil pri Katarini Kresal Nedavni pogreb Vinka Beznika, legendarnega poveljnika policijskih specialcev med osamosvajanjem Slovenije, je pozornejšim opazovalcem in kronistom slovenske politične scene ponujal zanimivo zakulisno ikonografijo. Tako sta se na primer na veliko objemala dva novejša "Golobova človeka", Tone Krkovič (Gen-I) in Miloš Njegoslav Milović, neuradni in sporni svetovalec za varnost Roberta Goloba (vir: Izpoved nekdanjega specialca). Pravijo, da sta "velika prijatelja".
A velika prijatelja sta menda tudi Krkovič in kandidatka tranzicijske levice za predsednico republike Nataša Pirc Musar. In prav Krkovič naj bi NPM predlagal, priporočil, naj za njene prevoze in varnost skrbi upokojeni policist Stanislav (alias Stane ali Sten) Bogovčič, ki se ga nekateri še morda spomnijo iz časov, ko je bil najeti osebni varnostnik Katarine Kresal (LDS), ob njenem vzponu na slovensko politično sceno*. Kakšno "zgodovinsko naključje", čeprav nekateri viri tudi razlagajo, da na tej novi sceni "vse laufa prek osebnih poznanstev, stihijsko, kjer pač kdo koga naprej porine"?!In res, vsaj na televizijska soočenja, verjetno pa tudi kam drugam, NPM vozi Sten Bogovčič, ki je hkrati tudi njen varnostnik. In če je Stena Bogovčiča takrat, za varovanje Katarine Kresal, plačeval Miro Senica, danes Bogovčiča skoraj zagotovo plačuje mož NPM - Aleš Musar. Četudi skozi poslovni račun volilne kampanje NPM.
Toda tranzicijski nahrbtnik NPM nam pravkar pritrjuje še nekaj: tudi ona je - očitno - "afera na dveh nogah", kot je to bila Katarina Kresal. Saj, zgodovina se res ponavlja, največkrat kot farsa, in tudi naključij v slovenski politiki praviloma ni. (Bojan Požar)

* Vir: Požareport, 13. 5. 2013, več pa tukaj:

"Izginil videoposnetek. Voznik, ki je divjal s Katarino Kresal, oproščen!"

Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico