objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 1 dnem
Ko se Hojs na Tarči "strga s ketne", tudi Robertu Golobu zmanjka obraznih grimas Stranka SDS dolgo časa ni imela pravega odgovora na oddajo Tarča na TV Slovenija, ki temelji na značilnem vodenju oddaje, kjer se nekatere - načrtno in politično motivirano - ves čas prekinja in se jim jemlje besedo, drugim pa se dopuščajo neznanski monologi in zadnji komentarji pred koncem oddaje, sestava in razmerje sogovornikov pa je podobna včerajšnji Tarči, trije (opozicijski) proti enemu (vladnemu), dokler se ni pojavil Aleš Hojs, danes podpredsednik SDS in minister za notranje zadeve, po novem pa stalni komentator te stranke na - Tarči. Skoraj zadetek v polno, pri čemer je praktično nepomembno dejstvo, da Hojs znotraj mehurčka trde levice velja za - poleg Janeza Janše - najbolj osovraženega politika te vlade, saj le-teh stranka SDS tako ali ne more ničesar prepričati in jih tudi ne nagovarja.
Da politiku Hojsu, ki ima precej izkušenj iz gospodarstva in je tudi dober retorik, koncept Tarče očitno zelo leži, je pokazala tudi sinočnja izdaja Tarče na temo političnega kadrovanja po državnih podjetjih. Ko je Hojs tako rekoč retorično "ubil" Roberta Goloba (Gen-I), med drugim z navedbami najnovejših ponujenih brutalnih cen elektrike Gen-I za - v boju s covidom - že povsem izčrpano slovensko javno zdravstvo. Oziroma - kot duhovito ugotavlja Miran Videtič, sicer odličen poznavalec državne energetike in komentator oddaje Ura moči na Planetu TV, ko se "Hojs strga s ketne, tudi Robertu Golobu zmanjka obraznih grimas".
Je pa včerajšnja Tarča pokazala še nekaj: Robert Golob je bistveno manj medijsko spreten takrat, ko na televiziji ni čisto sam, z vnaprej pripravljenimi vprašanji, ampak ima motivirano konkurenco. Tokrat, na Golobovo žalost, je bil to pač Hojs. (Požareport)
7 DNI V TEDNU
Nov 20, 2021
Znižajte si račun za elektriko – že zdaj! Svoj račun za elektriko znižajte že zdaj in tako poskrbite za prijazno zimo. Zlate točke, zbrane z nakupi na Petrolu, lahko odjemalci Petrol Elektrike že s 15. novembrom zamenjate za do 20 odstotkov popusta na ceno energenta in tako prihranite že v decembru.
Znižajte si račun za elektriko – z Zlatimi točkami
Zadnje čase smo priča izjemnim razmeram na trgih surovin in energentov, kjer cene iz dneva v dan dosegajo rekordno visoke ravni. Še dobro, da pri Petrolu šteje vsak obisk in vsak evro, oba pa se seštevata v energijo za življenje – za vaše vozilo, za vas, pa tudi za vaš dom, pravijo v podjetju. Zlate točke, ki jih zbirate nakupi na Petrolu, lahko letos tako zopet izkoristite za popust na elektriko, saj v podjetju ostajajo zavezani k ponudbi kakovostne, zanesljive in ugodne oskrbe z električno energijo.
Z nakupi zbrane Zlate točke lahko tako že s 15. novembrom pri Petrol Elektriki (na tej povezavi) zamenjajte za ugodnejšo mesečno položnico elektrike. Izbran popust bo za vas pričel veljati že s 1. decembrom.


Preverite pakete popustov, ki so vam na voljo pri Petrol Elektriki (na tej povezavi).
Zlate točke unovčite s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 22 66 ali na spletu. Preverite, kako (na tej povezavi).

Ni dovolj Zlatih točk? Prejmite dvojne točke za gorivo ali pa točke zbirajte s prijatelji
In še ena dobra novica: da vam nakupi na Petrolu prinesejo še več ugodnosti, zbrane točke pa še nižji račun za elektriko, boste po novem ob točenju goriv Q Max prejeli kar dvojne Zlate točke.
Do konca januarja 2022 tako rezervoar svojega vozila okrepite z visokokakovostnimi gorivi iz družine Q Max (na tej povezavi) in za vsak natočen evro prejmite 2 Zlati točki. Uživajte v boljši moči motorja in nižji porabi, nakupite vse potrebno za energije poln vsakdan ter pri tem z dvojnimi Zlatimi točkami še izdatno prihranite.
Če si še vedno želite več točk, pa ne spreglejte še možnosti, da Zlate točke zbirate skupaj z družino in prijatelji. Da, v Petrol klubu je mogoče tudi to! Povežite svoje Petrol klub kartice (na tej povezavi), da bodo ob združitvi vse povezane kartice Zlate točke in ugodnosti zbirale skupaj. Točke se bodo beležile na vse kartice hkrati, koristi pa jih lahko kdorkoli znotraj skupine združenih kartic.
Kaj to pomeni za znesek na moji položnici?
In kaj se bo z vašo položnico zgodilo v decembru?
Takrat prične veljati Petrolov novi cenik elektrike (na tej povezavi). Zlate točke ali ne, znesek, ki ga plačujete vsak mesec, se z njim spreminja bistveno manj, kot se vam morda zdi (na tej povezavi). Za 30 odstotkov se namreč spreminja zgolj postavka na položnici, ki označuje elektriko, ki ste jo porabili. Ta predstavlja okoli 40 odstotkov končnega zneska. Ostalo, okoli 60 odstotkov, predstavljajo fiksni stroški, ki jih določa država.
In kaj to pomeni za povprečnega gospodinjskega uporabnika? Z decembrom bo znesek na končnem računu Petrol Elektrike namesto za 30 odstotkov v resnici višji le za okoli 13 odstotkov. Če na leto porabite okoli 4.100 kWh električne energije to pomeni nekaj več kot 7 evrov na mesec. S popustom na Zlate točke pa lahko ta znesek še znižate.
Z Zlatimi točkami je lahko cena vaše električne energije v času trajanja akcije nižja tudi do 20 odstotkov, kar za povprečnega uporabnika elektrike namesto 7 evrov razlike pomeni manj kot 1 evro razlike na mesec!
Zato brž: preverite pakete popustov na voljo (na tej povezavi) in že danes izberite svojega in tako prehitite burno dogajanje na svetovnih trgih energentov. (Reklamna informacija)
7 DNI V TEDNU
Nov 14, 2021
Bilo bi pošteno in prav, da Sovič tudi pove, kako je prišel v Izrael in potem še na Elektro Maribor Ker se v medijih pojavljajo različne informacije o tem, kako so Borisa Soviča, nekdanjega mariborskega župana, bivšega poslanca, med prvo Drnovškovo vlado tudi državnega sekretarja za energetiko ter ves čas vidnega politika Socialnih demokratov, ki so ga prejšnji teden nadzorniki Elektra Maribor krivdno razrešili s funkcije predsednika uprave tega državnega podjetja, on pa zatrjuje, da je šlo za politično razrešitev, je korektno spomniti naslednje:
- Boris Sovič je leta 2007, po koncu županske kariere, sprva postal slovenski veleposlanik v Izraelu, in to na podlagi dogovora zmed Borutom Pahorjem in Janezom Janšo, ki je takrat vodil svojo prvo vlado. Dogovor o Soviču je bil pravzaprav skriti kadrovski del tedanjega popisanega Partnerstva za razvoj med Janševo vlado in Pahorjevimi Socialnimi demokrati.
- Predsednik uprave Elektra Maribor pa je postal februarja 2012 (začenši z marcem istega leta), torej ravno ob izteku odstopljene Pahorjeve vlade ter nastopa druge Janševe vlade.
- Med nadzorniki, ki so "politično neodvisno" imenovali in nadzorovali Soviča, sta bila tudi znameniti politični prestopnik iz črnih med rdeče Ciril Pucko in Sovičeva strankarska kolegica Andreja Katič, kasneje tudi ministrica za pravosodje.
Zato bi bilo prav, da Boris Sovič, ko danes medijem govori o tem, da je bila njegova razrešitev "politično motivirana", tudi pošteno in prav pove, javno prizna, da je predsednik uprave Elektra Maribor, podobno kot veleposlanik v Izraelu - saj ni bil karierni diplomat, postal na podlagi političnih odločitev.
In mimogrede, večina Mariborčanov se Soviča spomni kot sicer nadvse prijaznega in lepo govoročega, vendar neučinkovitega župana, ki za Maribor "ni nič naredil", eni pa opozarjalo tudi na njegovo sporno zmago na županskih volitvah leta 1998, ko je Sovič premagal tedanjega legendarnega mariborskega župana Alojza Križmana, ki naj bi ga takrat, na podlagi dogovorjene lokalne politične zarote, celo ugrabili ... (Požareport)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico