objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 1 uro
Že konec maja prihaja nov tednik, desnosredinski. Poznavalci: to bo verjetno pokopalo Reporter Na dinamično slovensko medijsko tržišče prihaja nova, pozor, tiskana (!) revija - tednik Domovina. Gre za projekt Zavoda Iskreni, ki že izdaja spletna portala Domovina.je in Iskreni.net. Tednik Domovina bo najprej, že prihodnji četrtek, 20. maja, izšel v skrčeni obliki na 32 straneh - kot brezplačnik (585 tisoč izvodov!), ki naj bi ga dobilo vsako stanovanje v državi, 27. maja pa že kot običajna plačljiva revija v predvideni nakladi 5000 izvodov, letna naročnina pa bo 99 evrov.
Omenjene številke kažejo, da gre za precej ambiciozen projekt, glede na dosedanjo vsebino obeh portalov pa je seveda moč sklepati, da bo šlo za revijo z "desnosredinsko usmeritvijo", ki naj bi bila tudi "glasnik svobodnega gospodarstva". Zato nekateri poznavalci medijev že realno ocenjuje, da bo tednik Domovina na medijskem tržišču verjetno dokončno zapečatil usodo vedno manj prodajane revije Reporter, ki sodi v imperij tajkuna Martina Odlazka ter prav tako cilja na podobno "desno" publiko, vendar že dlje časa pospešeno izgublja svoje bralce.
Odgovorni urednik tednika Domovina bo zgodovinar in novinar Tino Mamić, znan tudi kot nekdanji odgovorni urednik Primorskih novic, sicer pa urednik brezplačnika Vipavska, komentator oddaje Faktor na TV3 in kolumnist portala, ki ga pravkar berete. No, Mamić se kot zgodovinar in podjetnik ukvarja tudi z raziskovanjem ter izdelavo družinskih dreves. In spomnimo, direktor Zavoda Iskreni je Igor Vovk, primorski podjetnik, ki trži oljčno olje, naravne dišave in teran Vovk, širša javnost pa ga je lahko spoznala kot pobudnika izjemno odmevne civilne iniciative Dovolj.je - za zaščito žrtev spolnega nasilja v okviru Cerkve. (Požareport)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico