objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 4 dnevi
Ko se šefi enih pošt vedejo kot politkomisarji, globoka občina pa je še bolj globoka od globoke države (II) Objavljamo pojasnilo Pošte Slovenije na kolumno Tina Mamića z naslovom "Ko se šefi enih pošt vedejo kot politkomisarji, globoka občina pa je še bolj globoka od globoke države", objavljeno 13. junija.
"Na spletnem portalu Požareport je bil 13. 6. 2021 objavljen članek "Ko se šefi enih pošt vedejo kot politkomisarji, globoka občina pa je še bolj globoka od globoke države", v katerem avtor izraža nezadovoljstvo z dostavo brezplačnikov Vipavska in Domovina. V nadaljevanju podajamo pojasnilo.
V Pošti Slovenije distribucijo nenaslovljenih pošiljk opravimo na podlagi naročila stranke. Stranka ima možnost naročiti dostavo vsem gospodinjstvom ali po posebnih kriterijih, kot so občine, del naselja, podjetja, v določenih primerih, kjer gre za informativno, humanitarno ali izobraževalno vsebino javnega značaja (torej ko ne gre za reklamni material), pa tudi za gospodinjstva z nalepko Akos. Reklamacijo na dostavo je v skladu s Splošnimi pogoji izvajanja storitev prenosa nenaslovljenih in delno naslovljenih pošiljk možno vložiti v roku petih delovnih dni po izvedeni storitvi. Za uspešno reševanje reklamacij potrebujemo čim več konkretnih informacij, ki se nanašajo na morebitno nepravilnost. Morebitne nepravilnosti preverjamo konkretno na lokalni pošti in pri pismonoši, ki dostavlja na naslovu, oz. stopimo v stik tudi s konkretnim prejemnikom, da preverimo, ali je reklamirano pošiljko dejansko prejel.
Za dostavo brezplačnika Vipavska konkretnih reklamacij nismo prejeli, bomo pa v naslednjih dneh zadevo preverili na terenu. Vsekakor pa ostro zanikamo navedbo, da gre pri tem za povezavo s politično vsebino brezplačnika.
Brezplačnik Domovina smo v Pošti Slovenije dostavljali vsem gospodinjstvom v Republiki Sloveniji, ki nimajo nameščene Akos-ove nalepke o prepovedi vročanja reklamnega materiala. Od naročnika smo po opravljeni distribuciji prejeli reklamacijo, ki je bila podana v skladu s splošnimi pogoji in konkretizirana. Pri preverjanju distribucije na področjih, navedenih v reklamaciji, smo ugotovili, da je bil brezplačnik dostavljen skupaj z ostalimi letaki, ki so bili predvideni za dostavo na ta dan, in da so ga dobili prejemniki, ki nimajo nameščene Akos-ove nalepke (dejansko so podali pripombe večinoma naslovniki, ki so imeli nameščeno nalepko Akos in za katere dostava brezplačnika ni predvidena).
Reklamne letake ter brezplačnike sicer za distribucijo zlagamo strojno, zato dopuščamo možnost, da je v posameznem kompletu izvod brezplačnika manjkal, za kar se tako naročniku kot naslovnikom, ki nimajo nalepke Akos in izvoda brezplačnika Domovina niso prejeli, vljudno opravičujemo.
V interesu Pošte Slovenije je, da storitve izvajamo kar najbolj kakovostno in v zadovoljstvo svojih uporabnikov, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.
S spoštovanjem, Jasmina Roškar, direktorica Odnosov z javnostmi Pošte Slovenije
7 DNI V TEDNU
Jun 11, 2021
Ko se Maši Kociper niti ne sanja, kaj drži v rokah, ali kako so na levici postali krvniki Milana Kučana Naključje* je hotelo, da se je Maša Kociper, vodja poslanske skupine Stranke Alenke Bratušek, ko je minuli torek na nujni seji parlamentarnega odbora za kulturo na temo (ne)financiranja medijev prek razvpitega medijskega sklada predvsem analizirala novi tiskani tednik Domovina (tako imenovano "nulto številko", ki je izšla 20. maja) ter ga označila za pamflet stranke NSi, ustavila tudi na strani 19 ...

Vir: Domovina, 20. maj, stran 19

... ter po njenem, kakor cinično, sredi državnega zbora glasno prebrala naslov članka, povzetega iz našega portala, z naslovom "Razkrivamo: kje so res lansirali non-paper in kako je Kučan že vsaj 2x spreminjal BiH, pa nihče ni niti pisnil", ki je bil objavljen 16. aprila.
Kociprovi se v skladu z njenim intelektualnim, političnim in tudi siceršnjim dometom seveda ni niti sanjalo, kaj - v tem primeru - drži v rokah, toda od včeraj dalje, ko je vlada v slogu spremembe igre (Game Change) umaknila oznako tajnosti iz dokumenta številka Z-103-34/2010 z datumom 26. januar 2011, o mogočih nadaljnjih poteh za uspeh procesa ustavne reforme Bosne in Hercegovine (vir), ki ga je za takratno vlado Boruta Pahorja pripravil bivši predsednik države Milan Kučan, je verjetno vsem jasno, da se naš prej omenjeni članek tako rekoč vrhunsko stara.
V članku namreč podrobno opisujemo, zakaj je takrat Kučan šel v Bosno in Hercegovino, kako je posredno podprl spreminjanje meja v dobro Srbov, ter analiziramo, kako je letošnja afera non-paper nastala v sarajevsko-ljubljanski kuhinji ter po kakšnih kanalih je pljusknila v Slovenijo, vendar z enim samim motivom - da škodi vladi Janeza Janše. Ne glede na vse druge možne posledice!
Ker je izkušeni politik Kučan točno vedel, za pri tem kaj gre, in da se bo žogica afere non-paper prej ali slej odkotalila do njega, je - spomnimo - naredil vse, da se afera non-paper hitro utiša. Šel je celo javno branit Janševo vlado. Toda na slovenski tranzicijski levici so jo prek svojih strogo kontroliranih medijev (portal Necenzurirano) pred dnevi, potem ko je iz Avstrije prišla informacija o (neki) kopiji non-paperja iz predalov Sveta Evrope, znova odprli. Kučan je sicer po aferi non-paper precej poniknil iz javnosti.
In zato je zdaj, še preden se nekdanji predsednik republike znova oglasi, že mogoče ugotoviti naslednje: Kučanovi krvniki so (tokrat) na levici. Kar bi pa sicer lahko tudi pomenilo oziroma potrdilo, da Milan Kučan po smrti Janeza Kocijančiča današnjega omrežja tranzicijske levice ne obvladuje več ... (Požareport)
* Na slovenski politični sceni sicer naključij ni.
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

borut rojc :

22.06.2021 08:05

Saj to je podobna zgodba kot z nekdanjimi tzv. borci ; polno nekih vprašanj, kdo je kje bil takrat, se je skrival ali boril sploh, osvobajal in osamosvajal ali le snoval vojne dobičke. Vojnih profiterjev ima ta čas več kot borcev za neke ideale ; tudi tisti, ki so jih imeli, jih nimajo več, denar pač ostane. Logično, da se razni Jankoviči, Simiči , Aksentijeviči in ostali dobro stoječi, tu živeči četniki, niso ravno naprezali, da Slovenija odide po svoje, nasprotno, nekateri izmed njih so to celo onemogočali. Precej zanimivo bi bilo vedeti, kaj je v tistem času počel ,, za dom spremni,, Mamič, ki danes tako goreče ljubi domovino, čeprav ni njegova mati. Skratka, so ljudje, ki se vedno znajdejo, naj bo komunizem, kapitalizem, enoumje ali demokracija. Težave imajo sicer vseskozi le z zakoni, a se trudijo postati del elite, ki spoštuje le tista pravila igre, ki jim ustrezajo. Narodni heroji, kateri nikoli niso obstajali , očitno ne morejo iz podzavesti tega naroda. Kup nekih obeležij in spomenikov priča o tem, da je država obtičala nekje v preteklosti ; sedanjost, sploh pa prihodnost se zdita kruti. Jugoslavija, kakršnakoli vukojebina od države je že bila, postaja fikcija, nedosegljivi mit glede na tisto, kar so nam jebivetri osamosvojitve izborili. Res, da ni bilo kave za vsakim vogalom pa praška ali pomaranč, a ljudi niso pustili umirati samih. Nekoč sem pobral mačka na cesti in ga odpeljal do veterinarja, ki je ugotovil , da mu ni pomoči. Podobno je danes z ljudmi; no, njih nihče ne bo pobral, čeprav se mimo vozijo tisti, ki jih obvezujejo neke prisege, predvsem pa človečnost.
Facebook
Twitter
prikaži časovnico