objavi na
pozareport.si

forum

Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 2 dnevoma
Karin Schara ne dela na zasebni kliniki Nobilis. Sporni Jure Brankovič pa zapušča UKC Ljubljana. Med serijo odmevnih člankov, povezanih z afero Antolič (gre za pred kratkim postavljenega, obsojenega in potem odstopljenega predstojnika Ortopedske klinike v Ljubljani Vaneta Antoliča - več na tej povezavi), objavljenih na tem portalu, se nam je včeraj prikradla informacija, da naj bi Karin Schara, nova začasna predstojnica ljubljanske ortopedije, delala tudi v zasebni kliniki Nobilis. Te informacije naših virov so se po objavi izkazale za netočne, kar so nam sporočili tudi iz omenjene zasebne klinike in UKC Ljubljana, medtem ko se Scharova - sicer - ni oglasila.
Za objavljene netočne navedbe naših virov se vsem iskreno opravičujemo (in zato smo članek tudi izbrisali), po drugi strani pa je za stanje javnega zdravstva še dobro, da se je ta informacija na koncu izkazala za netočno.
Mimogrede, po neuradnih informacijah, ki prihajajo iz UKC Ljubljana, pa Klinični center zapušča njihov sporni tiskovni predstavnik Jure Brankovič, sicer nekdanji novinar Dela, TV Slovenija in Pop TV. No, Brankovič je razvpit predvsem po aferi iz leta 2019, ko smo prav na tem portalu dokumentirano razkrili, da je sodeloval pri izdaji novinarskega vira, več pa si lahko preberete tukaj (Požareport):

"Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!" (Požareport, 7. 10. 2019)
7 DNI V TEDNU
Feb 20, 2021
Darsove e-vinjete: kampanjo proti SkyTollu naj bi financiral Puljić, na Telekomu pa besni na zeta Karla Erjavca Ob letošnjem poslu leta na Darsu, javnem razpisu za uvedbo e-vinjet, ki ga - kot vse kaže - dokončno dobiva slovaško podjetje SkyToll, odpadata pa dva mešana konzorcija, pri čemer enega vodi Andrej Marčič iz Maranda, novopečeni zet nesojenega mandatarja in predsednika Desusa Karla Erjavca (vir), drugega pa Željko Puljić, predsednik uprave kranjskega Iskratela (podrobneje si lahko preberete tukaj), je v zakulisju slišati tudi naslednje:
- Medijsko kampanjo proti Skytollu (to podjetje je sicer posredno v lasti Petra Kellnerja, češkega milijarderja in med drugim novega lastnika Pop TV), zlasti prek časopisa Dnevnik, naj bi financiral Željko Puljić.
- Na Telekomu Slovenije, ki je bil poleg Pošte Slovenije del Marandovega konzorcija, pa naj bi bili nekateri besni na Marčiča, in to upravičeno, saj je na razpisu postavil nenormalno visoko ceno, kar za 17 milijonov evrov višjo od SkyTollove?! Sicer bi, pravijo, ta posel zelo verjetno dobili oni.
- Alenka Bratušek pa naj bi si prek zahtev svoje stranke SAB za sklic včerajšnje nujne seje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ na temo tega vročega Darsovega razpisa zgolj dvigovala svoj proračun za prihodnjo volilno kampanjo - po znanem ceniku ...

Vir: twitter

... četudi se je seja parlamentarne komisije glede na razpravo potem dejansko obrnila proti tistim, ki so zahtevali njen nujni sklic.
7 DNI V TEDNU
Feb 13, 2021
Poklukar minister za zdravje: biografija skoraj brez napake, s temno senco primera Antolič. In fiasko Anžeta Božiča. Janez Janša je včeraj v državni zbor poslal predlog za imenovanje novega ministra za zdravje, gre za Janeza Poklukarja, generalnega direktorja UKC Ljubljana, predsednik vlade pa svoj predlog uradno utemeljuje takole:

"Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka. Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi, kjer se je soočil tako z zahtevnim finančnim položajem bolnišnice, sanacijskimi postopki, kot z izzivi, ki so bili posledica naraščajoče epidemije virusa Sars CoV-2 (Covid-19). Pod njegovim vodstvom so se z dobro organizacijo, sodelovanjem in poznavanjem problematike uspešno soočili z vsemi zahtevnimi pogoji ter uspeli zagotoviti učinkovito zdravljenje in oskrbo bolnikov. V desetih dneh je vodstvu uspelo zaključiti z obnovo prostorov, ki so se sicer obnavljali že 12 let in jih v najkritičnejših trenutkih predati v uporabo.
Janez Poklukar je pri svojem delu postavil visoke standarde ter izkazal visoke vodstvene in strokovne kompetence, prav tako pa tudi odlično poznavanje slovenskega zdravstvenega sistema, njegove prednosti in pomanjkljivosti."

Ob tem pa je treba poudariti naslednje:
- Poklukar je bil za generalnega direktorja UKC Ljubljana imenovan v času Šarčeve vlade, ko je bil minister za zdravje Aleš Šabeder (LMŠ), zato vsaj Marjana Šarca in njegove stranke Poklukarjeva kandidatura za ministra ne bi smela preveč motiti.
- Poklukar je tudi eden od tistih treh možnih kandidatov za novega ministra za zdravje, ki jih je Janši predlagal Matej Tonin oziroma Nova Slovenija.
- Karierna biografija Janeza Poklukarja je tako rekoč brez napak (po strokovni plati tudi bistveno boljšo od biografije prejšnjega ministra za zdravje Tomaža Gantarja, sicer tudi zdravnika, vendar predvsem politika), toda na Poklukarja meče temno senco aktualni primer Vaneta Antoliča, starega-novega predstojnika Ortopedske klinike, ki mu na ljubljanskem sodišču sodijo zaradi korupcije, Poklukar pa ga je kljub temu vrnil na čelo ljubljanske ortopedije.

Več in podrobno o tej aferi ("Poklukar ima zvezane roke, če želi preživeti") smo na tem portalu ekskluzivno poročali tukaj.

- Po naših informacijah naj bi Janez Poklukar, čigar kandidatura za ministra je koalicijsko usklajena, v državnem zboru dobil vsaj 49 do 51 poslanskih glasov, kar pomeni "udobno večino".
Fiasko prvih brkov Pop TV
Precejšnji fiasko pa se je ob lansiranju Poklukarjeve ministrske kandidature zgodil novinarju oddaje 24ur na Pop TV - Anžetu Božiču. Ta je Janeza Poklukarja - včeraj zvečer - nonšalantno, brez najmanjšega novinarskega preverjanja, razglasil za občinskega svetnika stranke SDS v občini Gorje, čeprav Janez Poklukar to ni; gre namreč za njegovega očeta, 73-letnega Janeza Poklukarja starejšega:

Vir: twitter

Novinarju Anžetu Božiču se je to verjetno zgodilo (bi rekel psihoanalitik in znani komentator oddaje Faktor na TV3 Roman Vodeb) "nezavedno", zaradi preobremenjenosti pri nenehnem vročičnem iskanju stigmatizacije morebitnih povezav Janše in SDS. Ne nazadnje, če že, bi lahko novinar Božič to izmišljeno Poklukarjevo funkcijo občinskega svetnika SDS omenil (poudaril) že takrat, ko ga je, Poklukarja namreč, Šarčeva vlada postavila za generalnega direktorja UKC Ljubljana, pa je seveda ni; no, toliko o slučajnosti novinarjeve napake ... (Bojan Požar)


Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico