objavi na
pozareport.si
Zadnje objave
Požareport
Jan 12, 2022
Isti kriminalist, ki naj bi kupil stanovanje od Kavaškega klana, zaradi Katarine Kresal nadlegoval Bojana Požarja Na spletnem portalu Siol.net so prejšnji petek, 7. januarja, objavili izjemno zanimivo razkritje o tem, kako policija vodi interno preiskavo zoper kriminalista v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, pri čemer gre po neuradnih informacijah Siola za kriminalističnega inšpektorja Sebastjana P., ki naj bi kupil nepremičnino od Drejca Kovača, domnevno visokopozicioniranega člana slovenske podružnice Kavaškega klana. Drejca Kovača, za katerim je bil razpisan evropski priporni nalog, je hrvaška policija sicer tik pred novim letom aretirala v Zadru. Sebastjana P. so s Siola tudi poklicali na mobilni telefon, a je zvezo prekinil (več na tej povezavi).
Pričujoče Siolovo razkritje pa je dodatno pomenljivo zato, saj gre očitno za istega kriminalista, ki je leta 2010, ko je ministrstvo za notranje zadeve - med vlado Boruta Pahorja - vodila razvpita Katarina Kresal, takrat tudi predsednica LDS in znana kot "afera na dveh nogah" ter še vedno zasebna in poslovna partnerka odvetnika Mira Senice, sicer pa danes lastnica Evropskega centra za reševanje sporov, poskušal celo fizično nadlegovati ustanovitelja tega portala Bojana Požarja, kot novinarja in urednika.
No, to zgodbo pa si lahko podrobno preberete tukaj (Požareport):

"Kriminalisti hočejo podatke avtorjev spletnih komentarjev o Kresalovi" (vir: Požareport, 19.4.2010)
Požareport
Jan 02, 2022
Za silvestrsko kmetijo na TVS je kriv Vanja Vardjan, sopotnik LDS in varovanec zdaj že pokojnega Kocijančiča Čeprav je TV Slovenija na silvestrski večer gladko in premočno dobila bitko gledanosti z največjo komercialno televizijo Pop TV (vir), ji mnogi mnenjski voditelji skrajne levice (Jože P. Damijan, Uroš Esih ...) očitajo "kmetijo" ...


Vir: Twitter

... ter načrtno "rinjenje v primitivno ruralnost", Marko Crnkovič pa je zaradi TVS menda moral ugasniti televizor in se napiti, je - ob tem - treba povedati vsaj troje:
- Prvi program hrvaške nacionalne televizije (oddaja A-strana) je bil res bistveno modernejši, a Hrvati to pač obvladajo bolje od nas, že desetletja, to ni nobeno veliko odkritje ali skrivnost. S tega vidika so kritike na račun RTV v primerjavi s HRT povsem na mestu!
- Toda očitki o "kmetiji", ki jih tokrat servirata Esih in Damijan, so predvsem politično motivirani in ciljajo na to, da je za "primitivno ruralnost" na TV Slovenija kriva Janševa vlada, kar pa je - njuno - čisto zavajanje.
- Saj tako imenovani zabavni in razvedrilni program na TV še vedno vodi večni odgovorni urednik "zabave in razvedrila" Vanja Vardjan, znani sopotnik LDS, primer(ek) tipičnega kadrovskega nepotizma na javni RTV ter (p)osebni televizijski varovanec zdaj že pokojnega Janeza Kocijančiča, in taisti Vanja Vardjan ki nima prav nobene zveze s slovensko politično ali medijsko desnico. Zgodovina Vanje Vardjana, znanega tudi po tem, da je bil vedno brez televizijskega okusa, je pa tako ali tako ena čisto posebna zgodba ...(Požareport)
Požareport
Dec 30, 2021
Sinočnji polom kulovcev nam predvsem tudi pokaže, kako zelo pristranske so vse te oddaje na RTV in Pop TV Sinočnji brutalni polom liderjev opozicije KUL* med tako imenovanim "pogovorom z opozicijo", ki je sledil pričakovano korektnemu prednovoletnemu intervjuju novinarja Jožeta Možine s predsednikom vlade Janezom Janšo na prvem programu TV Slovenija, nam predvsem tudi pokaže, ali, če hočete, dokaže, kako zelo pristranske so znane politične oddaje na RTV Slovenija (Tarča, Odmevi, Politično, Studio City ...) in Pop TV (24ur, Svet na Kanalu A), ki se javno sicer agresivno deklarirajo kot nepristranske, če se kulovci tam javno prikazujejo kot uspešni politiki - včeraj pa so na malih zaslonih popolnoma zmrznili. In to samo zato, ker je voditeljica Lidija Hren od njih zahtevala zgolj to, kar povsod po svetu zahteva večina televizijski voditeljev tovrstnih oddaj ali pogovorov: da vprašani politik konkretno odgovarja na konkretno postavljena vprašanja (in podvprašanja, ki jih seveda ne dobi vnaprej) in da se ga hkrati sooča z njegovimi prejšnjimi početji in da tudi konkretno pove, kaj in kako bi pa on to naredil, če bi bil na oblasti.
Zato - sicer dobro pripravljena in izkušena novinarka - Lidija Hren včeraj ni storila nič posebej novinarsko revolucionarnega, ampak samo običajno novinarsko delo, pa še precej blaga je bila, da so kulovci, strogo navajeni doslej pristransko in prijazno vodenih ter povsem kontroliranih (nadzorovanih) televizijskih oddaj, razkazali to, kar v resnici tudi so - najslabša politična formalno izpostavljena strankarska garnitura tranzicijske levice v zgodovini samostojne Slovenije. S tega vidika, upoštevajoč današnje kompleksne okoliščine na glomaznem javnem zavodu RTV Slovenija, je bila uredniška odločitev za Lidijo Hren - kot moderatorko pogovora z opozicijo tako rekoč skoraj genialna poteza.
In zato se, dodajmo, taisti politiki nekontroliranih ali nenadzorovanih oddaj tudi na daleč preventivno izogibajo. (Požareport)
* Namesto Tanje Fajon, predsednice SD, je na pogovor prišla Andreja Katič, podpredsednica SD in nekdanja ministrica za pravosodje.
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico