objavi na
pozareport.si

forum

Zadnje objave
7 DNI V TEDNU
pred 5 dnevi
Po članku o sindikalistu-taksistu-podjetniku Jefimu, ki hoče ohraniti monopol - grožnje z nasiljem, zato prijava na policijo Že pred objavo včerajšnjega članka z naslovom "Kaj je narobe pri Dejanu Jefimu, ki igra Jimmyja Hoffo slovenskih taksistov? Da Uber pomeni konec njegovega biznisa", kjer razkrivamo, kako Dejan Jefim, predsednik Sindikata taksistov pri SDPZ ter solastnik in direktor družbe Ne-Informatika, "pumpa" slovenske taksiste pred "izkoriščevalskim" Uberjem, da mu pomagajo pri ohranjanju monopola nad digitalnimi platformami, ki jih prvi sindikalist kot produkte svojega podjetja prodaja svojim taksistom oziroma taksi službam, smo se zavedali, da bo članek izjemno odmeval (no, ob tem nas je vendarle malo presenetila visoka stopnja žaljivosti, primitivizma in spremljajočih bizarnih političnih etiketiranj, kar so na družabnih omrežjih nad avtorjem članka Bojanom Požarjem - članek sicer temelji na preverljivih dejstvih in javno dostopnih podatkih, kot po tekočem traku stresali Jefim in cela vrsta (ne)trolov, očitno povezanih in usklajenih z njim), nismo pa mogli predvideti, da bodo sledile celo javne grožnje s fizičnim nasiljem?!
No, Dejan Jefim je napovedal tudi tako imenovano taktično tožbo zoper portal Požareport, s katero pa poskuša pred javnostjo zgolj omiliti naša razkritja in preprečiti, da bi o tem poročali še naprej. No, glede na zapisano v članku je tovrstna tožba seveda že vnaprej obsojena na neuspeh in bo zato, toliko izkušenj že imamo, zelo verjetno tudi ostalo zgolj pri napovedi tožbe.
Smo pa zaradi groženj z nasiljem že včeraj na generalno policijsko upravo pisno podali naznanilo (ovadbo) zoper (ne)znanega storilca, saj tovrstnega početja ne nameravamo (več) tolerirati (Požareport):

Vir: Twitter
Vir: Facebook

7 DNI V TEDNU
pred 6 dnevi
Sprenevedavi Janković blefira, ko se hvali, da zanj ni težkih novinarskih vprašanj. Seveda so, objavljamo dokaze. Ljubljanski župan Zoran Janković se v intervjuju za mariborski Večer (6. 4.) med drugim pohvali, da zanj "ni težkih (novinarskih) vprašanj" ...Toda sprenevedavi Janković pri tem znova zgolj - samo in kot običajno - blefira. In to zelo blefira. Ker ne samo da se Janković posameznih medijev boji ter izogiba kot hudič križa, boji in izogiba se tudi posameznih - zanj očitno (pre)težkih novinarskih vprašanj.
Tako smo Jankoviću oziroma Mestni občini Ljubljana prek našega portala že 17. marca poslali naslednji dve vprašanji:
- Ali držijo informacije, da se je 23. 2. 2021 (oziroma drug datum, blizu navedenega) župan Janković srečal z g. Nasserjem Al-Khelaifijem, sicer tudi predsednikom nogometnega kluba PSG, zraven pa naj bi bil predsednik Uefe Aleksander Čeferin?
- In če to drži, kaj je bila tema pogovora?
Toda namesto korektnega odgovora smo sprva prejeli neko bizarno sprenevedanje, zakaj Janković ne bi odgovoril na ta postavljena vprašanja, na koncu, po krajši izmenjavi elektronskih sporočil, pa so v županovem kabinetu zavzeli stališče, da ne gre za vprašanje v javnem interesu.
Zato smo (30. marca) na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja Mestno občino Ljubljana pisno pozvali, naj nam v zakonitem roku predložijo:
- uradno evidenco obiskov pri županu MOL za mesec januar, februar in marec, kar je informacija javnega značaja.
In zdaj čakamo, čakamo, čakamo ... (Požareport)
7 DNI V TEDNU
Apr 05, 2021
Platforma: ko se Zorčič tudi simbolično vrača domov, pa se znova ponudi Golobiču (in Jožetu Damijanu) "Želim ostati v politiki, saj me zanima ... Če bo mogoče najti ali ustvariti neko platformo, ki bo zagotavljala politične vrednote, ki jih sam nosim, torej kakšno liberalno, sredinsko ali levosredinsko platformo, potem se vidim v takšni zgodbi. Pogovori na to temo so se že začeli."
Tako je Igor Zorčič, predsednik državnega zbora in po izstopu iz poslanske skupine in stranke SMC nepovezani poslanec, povedal v intervjuju za Odlazkov tabloid Svet24, zato za poznavalce politične scene ni dvoma: gre za zelo jasno in celo javno sporočilo Gregorju Golobiču in Jožetu P. Damijanu, ki ustvarjata platformo, v kateri se vidi Zorčič, češ, jaz sem zdaj tukaj na voljo, moje usluge so na politični tržnici.
Da bi bilo sporočilo še bolj jasno, je Zorčič, ki te dni že čuti povsem spremenjeni in značilno ljubkovalni objem večinskih medijev (za nagrado, ker je zapustil Janševo vladno koalicijo), pri tem uporabil povsem enako besedo, kot jo kot eden od trenutnih Golobičevih javnih govorcev uporablja Damijan pri snovanju nove levosredinske stranke - da gre za "platformo".
Kolikšen je (še) Zorčičev politični kapital, potem ko ni dostoj(anstve)no odstopil z mesta predsednika državnega zbora (in tako posledično nesporno dokazal, da mu je predvsem ogromno do te funkcije ter pripadajočih privilegijev), je seveda stvar ocene in ugibanj, je pa verjetno precej vredno dejstvo, da je poleg njega SMC zapustil tudi cel občinski odbor te stranke iz Brežic, vključno z vsemi šestimi občinskimi svetniki SMC. Tudi ti so zdaj skupaj z Zorčičem na politični tržnici.
Mimogrede, Igor Zorčič sicer že izhaja iz kroga ustanoviteljev stranke Zares, zato se na nek način tudi simbolično vrača domov, proti Gregorju Golobiču ...
7 DNI V TEDNU
Apr 03, 2021
Pečečnik odpušča Jureta Lebna in napoveduje stečaj. Slednji brez službe, pa zato še bolj rine v politiko. Po znanih aferah z dobavo mask in druge nujne zaščitne medicinske opreme ter aktualni odločbi ministrstva za okolje in prostor, da projekt prenove Plečnikovega stadiona za ljubljanskim Bežigradom ostaja brez gradbenega dovoljenja, znani podjetnik Joc Pečečnik - po naših informacijah - odpušča Jureta Lebna, češ, tako sta bila dogovorjena. Ker mu Leben, ki ga je Pečečnik najel prav za projekt obnove Plečnika, ni dostavil vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo.
Hkrati naj bi Joc Pečečnik že razlagal v ožjih krogih, da so ga "maske in Plečnik uničila" in da bo "verjetno moral v stečaj".
Spomnimo: poslovni model oddajanja igralnih avtomatov v najem, katerih izdelavo zdaj že brutalno zakreditirani Pečečnik financira z velikanskimi bančnimi posojili, zavarovanimi s (prihodnjim) prometom teh istih igralnih avtomatov, se je zrušil že na začetku epidemije covida-19. Nato se je Pečečnik poskušal reševati z dobavo mask in druge nujne zaščitne medicinske opreme, zdaj pa naj bi ga pri življenju ohranjali zgolj še zakonsko razglašeni moratoriji na kredite.
Jure Leben, ki ustanavlja zeleno stranko, pa naj bi zdaj, ko je ostal brez službe, še bolj rinil nazaj v politiko.
Jure Leben
In mimogrede, župan Kočevja Vladimir Prebilič je v enem od svojih zadnjih intervjujev že potrdil naše navedbe, pred časom objavljene na tem portalu, da ne namerava sodelovati z Lebnom. (Požareport)
7 DNI V TEDNU
Mar 31, 2021
Brezplačen webinar: Bi radi postali coach? 5 področij, na katerih vam bodo koristna coaching znanja Coaching je ena od najhitreje rastočih panog na svetu, takoj za informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami. Uspešni podjetniki imajo coache, uspešni športniki imajo coache, uspešni predavatelji imajo coache, uspešni vodje imajo coache … skratka – kjerkoli boste našli nekoga, ki je uspešen, stoji za njim coach, četudi se skriva pod nekoliko drugačnim nazivom.
Mimogrede: Ko tukaj in v nadaljevanju govorimo o coachu, športniku, prodajalcu, partnerju, staršu, govorniku, vodji, uporabljamo izraze v moški slovnični obliki kot nevtralne tako za moške kot za ženske.
Kaj torej počne coach?
Coach s postavljanjem dobrih vprašanj pomaga posameznikom in skupinam, da lažje, hitreje uresničijo svoje cilje.
Dobra vprašanja so ključ do vašega uspeha na vseh področjih življenja.
Dobra vprašanja vodijo v dobre odgovore, slaba vprašanja vodijo v slabe odgovore. Peter Drucker je nekoč dejal, da največje napake niso posledica slabih odgovorov, temveč je zelo nevarno postavljati napačna vprašanja.
Področje št. 1: Dober prodajalec je dober coach.
Veliko prodajalcev ne razume, da se odgovor za prodajo skriva v kupcu in v razumevanju, kakšen problem sploh ima kupec in kako mu ponujeni produkt oziroma storitev lahko pomaga rešiti ta problem. Prodajalci, ki ne uporabljajo znanj coachinga, prehitro in napačno zaključijo prodajo. Prehitri zaključki ali zaključki prodaje z nepopolno sliko ubijejo prodajo in uničijo odnos. Glavna lastnost uspešnih prodajalcev danes je, da obvladajo proces coachinga in imajo radi prodajo.
Področje št. 2: Dober partner je dober coach.
Ko se moški in ženska spoznata in stopita v partnerski odnos, se navadno zgodi kemija, privlačnost. Ljudje pred vstopom v partnerski odnos običajno ne naredijo analize vrednot, prepričanj, da bi našli ujemanje. Ravno nasprotno. Danes poznamo pare, kjer sta mož in žena kot dan in noč, povsem različna.
Včasih bolj različna ne bi mogla biti. Znanja coachinga lahko zmanjšajo te razlike, povečajo razumevanje in strast v odnosu, vendar pozor: Tudi z vsemi znanji coachinga ne boste nikoli 100-odstotno razumeli partnerja, pomagala pa vam bodo, da boste znali sprejeti različnost.
Področje št. 3: Dober starš je dober coach.
Če imate otroke, še posebej najstnike, vam bodo znanja coachinga pomagala, da boste v tem zanimivem obdobju življenja lažje shajali z njimi. Otroka boste velikokrat lahko z vprašanji pripeljali do tega, da bo vašo idejo sprejel za svojo.
In ne pozabite, dragi starši, da bo tudi obdobje najstništva nekoč minilo. Do takrat vam bodo znanja coachinga in coaching vprašanja lahko glavno orodje za preživetje.
Področje št. 4: Dober govornik je dober coach.
Če morate kdaj nastopati v javnosti, če morate kdaj predavati, učiti druge, boste z uporabo prvin coachinga naredili predavanje, komunikacijo bistveno bolj interaktivno. Danes učim coache, kako lahko z uporabo petih ključnih vprašanj izvedejo celodnevno delavnico znotraj podjetja. Dober komunikator, dober predavatelj vedno uporablja tehnike coachinga, da se poveže s publiko, da izboljša prvine svojega nastopa in lažje doseže cilj predavanja.
Področje št. 5: Dober vodja je dober coach.
Najboljši vodje so tisti, ki poleg mentoriranja, poleg prenosa znanj postavljajo dobra vprašanja, namesto da ves čas delijo le nasvete in odgovore.
Avtoritativni in centralizirani način vodenja je že zdavnaj mimo. Ko pride sodelavec k vam v pisarno in vas vpraša: "Kaj naredimo?", mora biti vaše prvo vprašanje: "Kaj bi vi storili?". S tem ko boste kot vodje postali coachi, boste v svojo okolico privlačili uspešnejše sodelavce in tudi razvijali samostojne in samoiniciativne člane svoje uspešne ekipe.
Kako lahko tudi vi postanete coachi?
Katera so dobra, katera slaba coaching vprašanja? Kdaj uporabite coaching, kdaj je bolje, da ste mentorji? Kdaj uporabiti in kdaj ne uporabiti vprašanja "zakaj"?
Odgovor na ta in številna druga vprašanja boste dobili na brezplačnem webinarju – Bi radi postali coachi?
Brezplačen webinar bo potekal V ŽIVO, zato boste lahko postavljali tudi vprašanja.
Webinar je namenjena vsem, ki bi radi uporabljali coaching v svojem vsakdanjem življenju tako doma (kot starši, partnerji, prijatelji …) kot v službi (pri vodenju, prodaji, javnem nastopanju itd.) oziroma bi radi z uporabo znanj coachinga tudi dodatno zaslužili. Na webinar se lahko prijavite tukaj. Pohitite in izkoristite priložnost za nova znanja.
O predavatelju:Dr. Aleksander Šinigoj je predavatelj in strokovnjak za osebnostno in poslovno rast. Predava vsebine s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP), hipnoze, coachinga in podjetništva. Če želite tudi vi postati osebni (life), poslovni (business) in NLP coachi, se pridružite Aleksandru Šinigoju in njegovi ekipi.
Dr. Aleksander Šinigoj je predaval že v 22 državah na štirih celinah. Je tudi avtor knjižne uspešnice Moč nezavednega uma, Hipnoza I in drugih knjig, ki bi jih moral prebrati vsak. Na njegov brezplačen webinar se lahko prijavite na tej povezavi. (Reklamna informacija)
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

Facebook
Twitter
prikaži časovnico