objavi na
pozareport.si

forum

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Družba Lanaka Media d.o.o. (izdajatelj spletnega portala Požareport – v nadaljevanju LM oziroma portal Požareport) se zavezuje, da bo ščitila vašo zasebnost in skupaj s partnerji razvijala tehnologijo, ki vam omogoča zmogljivo in varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za portal Požareport ter upravljanje, zbiranje in uporabo podatkov. Z obiskovanjem oziroma uporabo portala Požareport soglašate z načinu uporabe podatkov, opisanih v tej izjavi.


Zbiranje osebnih podatkov

LM zbira osebne prepoznavne podatke, kot so elektronski naslov, ime, domač ali službeni naslov ali telefonska številka. LM zbira tudi anonimne demografske podatke, ki jih ni mogoče povezati z vami, kot so poštna številka, starost, spol, zanimanja in hobiji.

LM samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika, med katere sodijo naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi napotitvenih spletnih mest. LM te informacije uporablja za izvajanje storitev in ohranjanje kakovosti storitev ter za izračun splošne statistike uporabe spletnega portala Požareport.

Ne pozabite: Če neposredno razkrijete prepoznavne ali občutljive podatke na javno dostopnih mestih portala Požareport, lahko te podatke zbirajo ali uporabljajo tudi drugi.

Opomba: LM ne prebira vaše osebne spletne komunikacije.

LM vas poziva, da preberete izjavo o zasebnosti spletnih mest, ki jih obiščete s portala Požareport, da boste razumeli način zbiranja, uporabe in skupne rabe vaših podatkov na teh spletnih mestih. LM tudi ne odgovarja za izjave o zasebnosti ali drugo vsebino na spletnih mestih izven spletnega portala Požareport.


Uporaba osebnih podatkov

LM zbira in uporablja vaše osebne podatke za pravilno izvajanje portala Požareport in ponujanje zahtevanih storitev. LM vas z osebnimi prepoznavnimi podatki tudi obvešča o drugih izdelkih ali storitvah, ki s na voljo na portalu Požareport. LM lahko tudi vstopi v stik z vami, ko izvaja mnenjske raziskave o trenutnih ali morebitnih novih storitvah, ki bodo morda na voljo na portalu Požareport.

LM ne prodaja in ne daje v najem ali zakup svojih seznamov strank drugim podjetjem. LM lahko občasno stopi v stik z vami v imenu zunanjih poslovnih partnerjev v zvezi z določeno ponudbo, ki bi vas utegnila zanimati. V teh primerih vaših osebnih prepoznavnih podatkov (elektronska pošta, ime, naslov, telefonska številka) ne posreduje drugemu podjetju. LM oziroma portal Požareport lahko podatke izmenja z zaupanja vrednimi partnerji, ki mu pomagajo pri izvajanju statistične analize, pošiljanju e-pošte ali navadne pošte, ponujanju podpore strankam urejanju dostave. Vsem tem drugim podjetjem je prepovedano uporabljati vaše osebne podatke v druge namene, razen za zagotavljanje ter storitev za portal Požareport. Poleg tega morajo ohraniti zaupnost teh podatkov.

LM ne uporablja ali razkriva občutljivih osebnih podatkov, kot je rasa, vera ali politična pripadnost, brez vašega ustreznega dovoljenja.

LM sledi spletnim mestom in straneh, ki jih obiskovalci obiščejo znotraj spletnega portala Požareport, in tako ugotovi, katere storitve LM so najbolj priljubljene. S temi podatki spletni portal Požareport prilagojeno vsebino in oglase za storitve, ki pokažejo, da jih zanima določeno področje.

Portal Požareport vaše osebne podatke brez opozorila razkrijejo le, če to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepričanju, da je to potrebno za: (1) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki na portalu Požareport; (2) ščitenje in varovanje pravic ali lastnine družbe LM ; in za (3) delovanje v nujnih okoliščinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov portala Požareport ali javnosti.


Uporaba piškotkov

Portal Požareport vam s piškotki pomaga prilagoditi spletni izkušnjo. Piškotek je besedilna datoteka, ki ji na trdi disk postavi strežnik spletne strani. S piškotki ni mogoče zaganjati programov ali dostavljati virosov v računalnik. Piškotki so enolično dodeljeni vam, bere pa jih lahko le spletni strežnik v domeni, ki je izdala piškotke za vas.

Eden od prvotnih namenov piškotkov je, da vam pomagajo prihraniti čas. Namen piškotka je, da spletnemu strežniku sporoči, da ste se vrnili na določeno stran. Če, na primer, prilagajate strani portala Požareport ali se registrirate na spletnem mestu ali storitvah portala Požareport, piškotek portalu Požareport pomaga, da se spomni vaših določenih podatkov, ko ga naslednjič obiščete. S tem je poenostavljen postopek beleženja osebnih podatkov, kot so naslovi plačnika, naslovi za dostavo in tako naprej. Ko se vrnete na portal Požareport, se lahko podatki, ki ste jih prejšnjič vnesli, obnovijo. Tako zlahka uporabljate funkcije portala Požareport, ki ste jih prilagodili.

Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko svoj brskalnik ponavadi nastavite tudi tako, da bo zavrnil piškotke, če to želite. Če izberete zavračanje piškotkov, ne boste mogli v celoti izkusiti interaktivnih funkcij storitev portala Požareport ali spletnih mest, ki jih obiščete.

Varovanje osebnih podatkov

LM ščiti vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Osebne prepoznavne podatke, ki jih navedete v računalniških strežnikih, LM ščiti v nadzorovanem, varnem okolju, kjer so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Ko so osebni podatki (kot so številka kreditne kartice) preneseni na druga spletna mesta, so pri tem zaščiteni s šifriranjem, kot je protokol SSL (Secure Socket Layer).

Spreminjanje te izjave

LM bo to izjavo o zasebnosti občasno posodobila, da bo odražala izkušnje podjetja in strank. LM vas tudi poziva, da redno pregledujete to izjavo, da boste na tekočem, kako družba Lanaka Media ščiti vaše podatke.