objavi na
pozareport.si
Slovenija

Nedelja, 5. Julij 2020 ob 07:06

Nova pisma iz Radovljice, Doma Janka Benedika: Zakaj moramo biti žrtev nerazumnega vodenja direktorja Grila?!
Pri nas se ni še nič uredilo, nezakonita dejanja in mobingi direktorja se samo stopnjujejo, nezadovoljstvo zaposlenih in oskrbovancev našega doma pa je vedno večje ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iz poziva za ukrepanje: hiter pogled v erar razkriva vrtoglave zneske nekaterih, prav tako so na seznamu številne osebe, za katere se sprašujemo, ali je sodelovanje z njimi upravičeno, oziroma kaj prinesejo zaposlenim in oskrbovancem ...?!

Nova pisma iz Radovljice:

Na podlagi vašega članka (vir) so se na občini Radovljica in svetu Zavoda Dr. Janka Benedika vsaj začeli pogovarjati o problematiki. Toda kot je v Sloveniji navada, pa odgovornost za ukrepanje prenašajo eden na drugega in na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zato se na vas ponovno obračamo s prošnjo, da nam pomagate, saj je objava na Požareportu sprožila, da so vsaj opazili, kaj se dogaja v Dr. Janka Benedika v Radovljici ...

V prilogi Vam pošiljam dva dopisa, ki podrobno opisujeta stanje med zaposlenimi in oskrbovanci doma:

Pismo županu - Dom dr. Janka Benedika, 26.5.2020.pdf

Poziv na ukrepanje.pdf

Preberite tudi:

Iz Erarja se vidi, kako služijo v domu starejših sredi Radovljice, se pa bojijo maščevanja direktorja. (vir: Požareport, 5. junij 2020)

POPRAVEK IN PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV

Ne drži, da direktor dom vodi nerazumno, kot tudi ne drži, da naj bi se v domu prirejali finančni podatki, da se drobijo javna naročila, sklepajo pogodbe brez pridobivanja večih ponudb in da se nabavlja oprema, ki je dom ne potrebuje. Dom posluje transparentno in v skladu s predpisi, o čemer pričajo uspešno zaključeni nadzorni postopki, v katerih kršitve niso bile ugotovljene.

Prav tako ne drži, da je bila hrana v domu v času epidemije novega koronavirusa slaba, da so bile porcije male in kruh plesniv. Da je bila hrana povsem primerna, so na 22. redni seji potrdili predstavnik zaposlenih, predstavnica stanovalcev in predsednica sindikata. Vsak stanovalec lahko zahteva dodatek k obroku in ga tudi dobi.

Ne drži, da je direktor doma ravnal nerazumljivo in neodgovorno, ko je dopustil, da je zunanja svetovalka Nana Jauk nemoteno hodila v dom in iz doma. Slednja je v dom prihajala zgolj izjemoma, ko dela ni bilo mogoče opraviti na drugačen način, in v skladu s predpisanimi protokoli, tako da zdravje stanovalcev in zaposlenih nikoli ni bilo ogroženo.

Ne drži, da glavna sestra opravlja dela, ki bi jih moral delati direktor. Gre za namestnico direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe, zato je logično, da se določene delovne naloge na teh dveh delovnih mestih pokrivajo.

Nadalje ne drži, da ima direktor zavoda kliče delavce na zagovor v pisarno in vpije nanje. Do vseh zaposlenih ima korekten odnos, v okviru svojih pristojnosti pa mora skrbeti za nadzor nad njihovim delom.

Dom dr. Janka Benedika Radovljica
zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radovljica Dom dr Janka Benedika Ministrstvo za delo družino socialne zadeve in enake možnosti

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Nova pisma iz Radovljice, Doma Janka Benedika: Zakaj moramo biti žrtev nerazumnega vodenja direktorja Grila?!