objavi na
pozareport.si

Sobota, 15. januar 2022 ob 06:00

Kongres Igorja Zorčiča kot partijske Čebine, s popravki: trije podpredsedniki in ena nadpredsednica - Zorčičeva žena
Bojan Požar
Celotni članek je na voljo le naročnikom.
BERITE POŽAREPORT ŽE OD
VISA, MASTERCARD, PAYPAL, APPLE PAY, MONETA VALU
NAVODILA ZA PLAČILO PREKO BANKE

Sorodne vsebine

Teme

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir :

21.05.2022 18:42

Za rubriko "Še pomnite, tovariši!" bi spomnil, da so politično aktivistični novinarski sindikati in člani cehovskega aktiva levičarskih novinarjev (DNS) že leta 2004 "pozdravili" volilne rezultate celo z večdnevno splošno stavko novinarjev v vseh državnih in zasebnih "osrednjih medijih" (z edino vidno vidno izjemo tedaj še svobodnih in neodvisnih urednikov in novinarjev zasebne POP tv). Tudi takrat so politično nadzirani in usmerjani aktivistični sindikalni in cehovski oblastniki prisilili k populistični stavki proti legalno in legitimno izvoljeni oblasti čredno vodene novinarske kolektive brez zakonsko upravičenih jasnih sindikalnih zahtev in po nekaj dneh mučno brezplodnega brezdelja so politikantski sindikalni in cehovski "baroni" nesmiselno stavko tudi prekinili brez vsakršne obrazložitve - in brez vsakega haska.. Šlo je preprosto za nedopustno politično zlorabo pod masko sindikalnega ter strokovnega boja v korist čisto določenih političnih strank in političnih interesov, od katere so imeli največ škode prav novinarji sami, saj so trajno zapravili svojo profesionalno in človeško svobodo, avtonomijo, neodvisnost, poštenost ter samokritičnost. Napovedana enodnevna sindikalna stavka urednikov in novinarjev na državnem zavodu RTV Slovenija je sicer omejena zgolj na državne uslužbence med uredniki in novinarji javnega zavoda, a je izrazito usmerjena proti aktualnemu, legalnemu in legitimnemu organu upravljanja in vodenja RTVS ter proti nekaterim "jebenim posameznikom" (po M. Štefančiču) med uredniki in novinarji, hkrati pa služi kot dodatna "ognjena" podpora in pomoč ter političen pritisk "od spodaj" v prid napovedanim grobim političnim posegom v zakonske in sistemske temelje vodenja in upravljanja javnega/državnega zavoda RTVS po volji najverjetnejše vladajoče koalicije Gibanje svoboDA, SD in Levica oz. po normativno-političnem nareku najbolj neučakanih in najbolj glasnih revanšističnih nevladnih organizacij samo-oklicane "civilne družbe". Paradoksalno skušajo ideologi in operativci "osvoboditi" državni medijski kombinat RTVS "politike" prav z izrazito ideološko in politično zoženimi prevratniškimi političnimi sredstvi in metodami skrajno levičarske "politike", kar v resnici pomeni, da se nam v upravljanju in vodenju ter posledično v izvajanju poslanstev javnega medija obeta še več čisto določene izključujoče in nestrpne politike v skladu z neprikritimi namerami, željami, zahtevami in ultimati eno-stranske politike najverjetnejše izvršne in zakonodajne oblasti pod komando koalicije Gibanje svoboDA, SD in Levica oz. njenih mogočnih neformalnih interesnih ozadij iz podzemlja ugrabljene države, politično instrumentalizirane civilne družbe in sindikatov ter politično instrumentalizirane medijske industrije.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO