objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 14. januar 2015 ob 06:56

Napoved. Sedela bosta samo Šrot in Bavčar, Uroš Rotnik očitno preveč ve
Bojan Požar

Odpri galerijo

"Nisem napovedovalec prihodnosti, samo logično sklepam."
 Tako je ob "zadevi Rotnik" na svojem kar odmevnem blogu zapisal poslanec in nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak (SDS), ki itak edini od slovenskih poslancev samoiniciativno piše blog.
To je Gorenak objavil potem, ko je okrožno sodišče v Celju razveljavilo sklep o uvedbi preiskave zoper Uroša Rotnika, nekdanjega direktorja TEŠ, še prej pa ga je vrhovno sodišče pod vodstvom Branka Masleše izpustilo iz pripora. Vinko Gorenak je namreč točno takšno odločitev obeh sodišč napovedal že 23. decembra, in po njegovem mnenju so za potrebe Rotnikove oprostitve zamenjali celo predsednika celjskega okrajnega sodišča ter predsednico celjskega višjega sodišča, Mirana Jazbinška in Zinko Strašek.
Sodeč po "razvoju dogodkov ter logičnega sklepanja in povezovanja podatkov ali informacij," kar, verjemite, premore tudi avtor teh vrstic, ima Gorenak v tej zadevi še kako prav.
Uroš Rotnik, eden od glavnih igralcev afere Teš6, ki mu kriminalisti (in državno tožilstvo) med drugim očitajo pranje denarja (pri njem doma naj bi med hišno preiskavo našli tudi enormne količine gotovine?!), preprosto "preveč ve" o posameznih politikih in visokih uradnikih, finančnih transakcijah, povezanih z njimi, in pretokom gotovine. Ve pa zato, ker je - očitno - bil tudi sam globoko v središču takšnih poslov.
Če začnem konkretno naštevati vse tiste politike, pa tudi lobiste, ki so se vrteli okoli Rotnika ter (po)skrbeli za njegov karierni vzpon, tvegam kazenske in druge tožbe. Dokazov namreč nimam, saj tudi celjsko sodišče zatrjuje, da jih ni. Lahko pa zapišem na primer, da je za Rotnika v nekem trenutku delal tudi lobist Mile Šetinc, saj se mi je Šetinc glede tega sam pohvalil.

... NE SAMO ROTNIK, TUDI BROKER PUŠNIK PREVEČ VE

Podobno kot Rotnikov kompanjon v preiskavi Teš6 - razvpiti finančnik Bogdan Pušnik. Poznam ga bolj površno, vsekakor pa slabše od njegovega starejšega brata Iva Pušnika, prav tako poslovneža, znanega iz famozne zgodbe o indonezijskem premogu, pa tudi nekdanjega soproga najboljše slovenske teniške igralke vseh časov Mime Jaušovec. Ivo Pušnik že nekaj časa živi v Švici, majhnem kraju blizu mondenega St. Moritza, z bratom pa sta sprta in menda niti ne govorita.
Vsekakor pa Bogdana Pušnika poznam dosti bolje od Uroša Rotnika. Pušnika si namreč srečeval povsod. Celo kot avtorja kolumn v časopisu Finance (hm, ko zdaj pogledam nazaj, neverjetno, kdo vse od fakinov na slovenski gospodarsko-politični sceni je že pisal za Finance ali pa prejel kakšno prestižno nagrado Finance; jap, celo Milan Kučan za svoj izjemen prispevek k razvoju slovenskega gospodarstva ...). Ampak Bogdan Pušnik je bil predvsem broker in "steuerberater" številnih znanih poslovnežev, predvsem tudi takšnih, ki so obogateli s politiko in državnimi firmami. In verjetno je Bogdan Pušnik delal tudi za posamezne politike, če ne direktno, pa vsaj neposredno.

PONUDBA TUDI - ZAME

Se spomnim, ko sem se kmalu po prestopu iz Slovenskih novic v časopisno hišo Dnevnik (kot odgovorni urednik takrat šele nastajajočega tabloida Direkt) znašel v Portorožu, sredi priložnostne družbe okoli Bojana Petana, še vedno prvega človeka časopisa Dnevnik in DZS. Eden od mojih znancev, tudi Petanov prijatelj in poslovni partner, me je v nekem trenutku potegnil na stran ter mi predlagal, naj prodam vse, kar imam, ali pa si kaj sposodim, denar pa zaupam Bogdanu Pušniku.
"Boš videl, z njim boš obogatel, meni je frajer pravkar prislužil eno garsonjero v Portorožu, ful dela tudi za Petana."
Bogdana Pušnika ni bilo zraven, no, jaz pa tudi nisem šel v ta špil.
Tako je torej Bogdan Pušnik lepo bogatil del slovenske elite, od Slovenije do Liechtensteina in drugih davčnih oaz, zato o svojih "klientih" ve tako rekoč vse.
In takšni ljudje praviloma ne gredo v zapor. Kvečjemu (ali prej) končajo kot tisti neprijeten švicarsko-vatikanski bankir v filmu Boter 3.

NEPOMEMBEN ŠROT IN TOUCH JANEZA JANŠE

Zato sem tudi sam prepričan, da Uroš Rotnik in Bogdan Pušnik ne bosta (nikoli) obsojena, "sedet" bosta pa šla - od tako imenovanih "velikih" - samo Boško Šrot in Igor Bavčar. Tudi zato, ker Boško Šrot na omenjeni sceni nikoli ni bil kakšna pomembna riba, Igorja Bavčarja, kljub temu da je bil tretji človek LDS, pa se drži touch "prijatelja po orožju" Janeza Janše ...
Po objavi članka se je tudi razvedelo, da je Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje za direktorja občinske komunale ponovno imenoval Uroša Rotnika, ki je bil zaradi (prej) omenjene preiskave - od 4. novembra lani - suspendiran.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vinko Gorenak sds Uroš Rotnik branko masleša Miran Jazbinšek Zinka Strašek Mile Šetinc teš6 Bogdan Pušnik Ivo Pušnik Mima Jaušovec Milan Kučan Bojan Petan Časopis Dnevnik DZS Boško Šrot Igor Bavčar Janez Janša LDS KOMUNALNO PODJETJE VELENJE

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Napoved. Sedela bosta samo Šrot in Bavčar, Uroš Rotnik očitno preveč ve