objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 19. januar 2015 ob 06:50

Proti privatizaciji ali Bogdan Biščak namerno piše velike neumnosti!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Najnovejše gibanje "Proti privatizaciji" (Jože Mencinger + tednik Madina), katerega prvenstveni cilj je preprečiti prodajo Telekoma Slovenije, naplavlja zares neprebavljive bedarije. Na primer sobotni traktat Bogdana Biščaka, nekdanjega direktorja LDS in bivšega generalnega sekretarja Zares v časopisu Delo. Pisanje ne bi bilo niti vredno omembe, če mu uredništvo Dela ne bi namenilo megalomaskega prostora (potem se pa še čudijo, ker jim tako pada naklada) in če avtor Biščak ne bi nakracal toliko neumnosti, četudi se - verjetno zaradi učinka intelektualnega pridiha - sklicuje na profesorja Danija Rodrika iz ameriške univerze Princeton. Tam, kjer Biščak sicer nikoli ni bil ...
Recimo okoli (Nove) ljubljanske banke in Telekoma.
Bogdan Biščak med drugim piše, da je Ljubljanska banka "celo v socialističnih časih" imela "dobre rezultate"?!
Kot vemo, je slovenska država ob osamosvojitvi z "likvidacijo" Ljubljanske banke prevarala na desettisoče ljudi po Balkanu (predvsem hrvaške in bosanske varčevalce), v Novo ljubljansko banko pa ob ustanovitvi nemudoma vložila dve milijardi tedanjih nemških mark. In to so - prosto po Biščaku - dobri rezultati Ljubljanske banke iz socialističnih časov. Perverzno.

GOLOBIČ V TELOVADNICI

Bogdan Biščak se tudi čudi, zakaj Telekoma Slovenije nismo prodali takrat, ko je bila cena delnic vredna celo skoraj ... 500 evrov. Peter Grašek, eden od nekdanjih predsednikov uprave Telekoma Slovenije, je znal povedati, da so v njegovem času tujci za Telekom ponujali okoli tri milijarde (nemških mark, imel pa je konkretnega kupca), toda prodajo naj bi - osebno - preprečil Gregor Golobič, takrat vodilni politik LDS, ki je vladal tudi telekomunikacijam. Kmalu potem, ko je Grašek začel omenjati možnost prodaje Telekoma, so ga - kot predsednika uprave - "nenadoma" odstavili.
Gregor Golobič, ki je "stal" za njegovo zamenjavo, pa se je novinarjem cinično izgovarjal, da on s tem nima ničesar, ker naj bi bil med sejo Telekomovega nadzornega sveta, ko so "žagali" Graška, v neki telovadnici, kjer naj ne bi bilo signala za mobilni telefon, zato kakor ni vedel, kaj se dogaja?!

BIŠČAK VSE TO ZELO NATANČNO VE ...

Spomnimo, Bogdan Biščak je dolgoletni in verjetno celo najtesnejši sodelavec Gregorja Golobiča. Zato Biščak vse to zelo natančno ve, in kljub temu oziroma prav zato - namerno piše neumnosti.
Biščak tudi nikoli ni delal na tržišču, vedno je (bil) tako ali drugače prisesan na državna (beri: davkoplačevalska) vimena. Zadnja leta prek podjetja Korpus na davkoplačevalski denar Pozitivne Slovenije, zdaj pa je, kot slišimo, posebni svetovalec poslanske skupine Združene levice za "preiskavo" projekta Teš 6.
Enega od redkih državnih projektov, kjer Golobiča in Biščaka pač "niso spustili zraven" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bogdan Biščak jože mencinger tednik Madina mladina Zares delo privatizacija nlb Peter Grašek Gregor Golobič LDS teš6 telekom telekom slovenije Pozitivna Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-19 08:03:06


Opice, prasice, pedri in prostitutke, ubožci in malikovalci zla. Tako bi, kakor novinarje mainstream medijev v deželi, res lahko poimenovali. So sicer nekateri, ki se vztrajno borijo s svojimi kompleksi, telesnimi hibami in duševno podhranjenostjo. Ti se vsem in vsemu zaobljubljajo v življenju, niso pa sposobni, dvomim, da bodo kdaj sploh naredili premik v glavi, opravljati svojega dela profesionalno in pošteno. Izdaja jih njihova hipokrizija, hinavski pogled in odvratno vedenje...Nekaj dni nazaj so se prorežimski mediji spet malo ponorčevali iz krščanskega praznika in ga uvrstili v sfero marginalnih dogodkov. Medalji dveh plezalk sta bili pomembnejši novici. Zato točiti krokodilje solze za Ivanom Omanom, nima smisla. On , Slovenec in kristjan , je osamosvajal Slovenijo. Danes v prvi vrsti proslav sedijo tisti, ki so nas hoteli ohraniti v skupnosti balkanskih plemen, ljudje čudnih obrazov in neznane identitete. ...Hrvaškega novinarja nisem poznal. Ni pokrival športa, verjetno zato. So pa hrvaške novinarke balzam za dušo in oči. Ko gledam naše , zdravljene na psihiatrični kliniki, ena zaradi odvajanja od alkohola, druga zavoljo božjastnih napadov, tretja slepa na eno oko ali z bradavico sredi nosa, me mine. O Hrvatih kot narodu sem se večkrat izrazil le pohvalno. Imajo svojo identiteto. Vedo kdo so in kaj so. Za uboge Slovence je pomembno le to, da so namakali riti v njihovem morju, zdaj bodo do naslednjih počitnic spet pljuvali po njih.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Proti privatizaciji ali Bogdan Biščak namerno piše velike neumnosti!