objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 1. julij 2015 ob 06:10

Roman Jakič bi plačo 18 tisoč evrov in bivšo službo hrvaške predsednice v Bruslju
Nekdanji minister za obrambo lobira za novo službo, mesto pomočnika generalnega sekretarja zveze Nato za javno diplomacijo, ki ga je po zmagi na predsedniških volitvah izpraznila Kolinda Grabar Kitarović.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Roman Jakič, nekdanji minister za obrambo in predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, ki pospešeno išče službo, lobira za funkcijo pomočnika generalnega sekretarja zveze Nato v Bruslju, pristojnega za javno diplomacijo. Gre za delovno mesto, ki prinaša približno 18 tisoč evrov mesečne plače, prej pa ga je zasedala zdajšnja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
Roman Jakič se je po naših informacijah prijavil na razpis, toda njegova močna konkurentka je nekdanja uslužbenka Slovenske vojske Darja Daniels Škodnik, dekanja Natovega kolidža Nato Defence College v Rimu in imetnica "najvišjega čina" med Slovenci znotraj zveze Nato.

SLOVENSKA VOJSKA CELO TOŽI DEKANJO IZ ZVEZE NATO

In zanimivo, po navedbah naših virov naj bi Darja Daniels Škodnik funkcijo dekanje NDC dobila predvsem po zaslugi vlade Alenke Bratušek, ko je bil obrambni minister Roman Jakič, čeprav je vodstvo Slovenske vojske takrat predlagalo druge kandidate. Poleg tega je Slovenska vojska zoper Darjo Daniles Škodnik, sicer tudi nekdanjo uslužbenko Službe državne varnosti, vložila odškodninsko tožbo v višini 10 tisoč evrov, zaradi neporavnanih obveznosti iz naslova njenega šolanja.
Toda Jakič očitno "nima sreče", saj naj bi nova ministrica za obrambo Andreja Katič, podobno kot prej Alenka Bratušek, favorizirala Darjo Daniels Škodnik, ki naj bi zato dobila tudi podporo Cerarjeve vlade.
Jakič sicer še vedno dobiva finančno nadomestilo kot bivši brezposelni minister, ima tudi status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje, prijave in lobiranja na razpis za delovno mesto v Bruslju pa ni želel komentirati.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Borislav Kosi

2019-05-21 17:28:00


Aljuš Pertinač, se povsem strinjam s teboj. Si še preveč diplomatsko umirjeno zapisal vse skupaj. Da pa sta z Bojanom Požarjem med redkimi novinarji pri nas, ki se vsaj trudijo kolikor toliko pošteno opravljati svoj posel in so pri tem tudi dokaj uspešni, se vidi tudi po komentarjih pod tem tvojim zadnjim prispevkom. Kar nekaj, še posebno anonimnih komentatorjev, "besni" in blati avtorja zapisa in njegovega kolega Bojana Požarja zaradi zapisanih, sicer dokaj poznanih dejstvih o stanju neokomunistične press-titucije pri nas, ki pa, če vsaj malo spremljaš dogajanje po svetu, ni nič kaj dosti slabše kot drugje po zahodni Evropi, Severni Ameriki in Avstraliji. Vsaj minimalna verodostojnost nekaterih svetovnih medijskih hiš, kot recimo BBC, Newsweek, Spiegel, ipd., iz 70-ih in 80-ih let 20. stoletja je že zdavnaj prazgodovina. Aljušev tokratni zapis vsekakor še kako velja tudi za njih, čeprav je zunanja pojavna oblika presstitucije mogoče nekoliko drugačna. O katastrofalnem stanju pravice do obveščenosti v družbah izven zahodnega civilizacijskega kroga – mogoče z delno izjemo Japonske, Južne Koreje in Tajvana (Republike Kitajske brez pridevnika ′Ljudska′) – pa ne bi izgubljal časa in besed. Mogoče samo to, da če sklepam tudi po stopnji smrtnosti med novinarji v Putinovi Rusiji, je uradno evropska država Rusija vsekakor civilizacijsko bližja Turčiji, celinski rdeči Kitajski ali Severni Koreji kot pa srednji in zahodni Evropi – kar pa nekako priznavajo celo nekateri ruski analitiki ruske zgodovine in ruske mentalitete. Trdijo namreč, da če samo malo popraskaš po evropski prevleki Rusije, udari ven mongolsko tatarska avtoritarna iracionalnost in grozovitost. Po mojem prepričanju niti približno ni slučajno, da so prostozidarsko jezuitski globalisti, svetovna vlada v senci, "zaupali" začetek krvavega marksistično komunističnega eksperimenta v praksi prav ruskim levičarjem. Če hoče resnična svetovna vlada v senci uspeti s svojim dolgoročnim načrtom totalitarnega "novega svetovnega reda", mora postopno omejiti pretok informacij med ljudmi do polne blokade resnične obveščenosti. Pred bolj ali manj odkrito cenzuro, katero masoni poleg drugega prakticirajo v svojem učnem eksperimentu "Ljudski" republiki Kitajski, je seveda treba žabo (to je nas, prejemnike informacij) počasi in neopazno skuhati/obdelati s spremembo novinarstva v presstitucijo. Sestavni del projekta je vsekakor med drugim tudi že vse od začetka svetovnega spleta bombardiranje njegovih uporabnikov z nepregledno količino bolj ali manj zavestno ustvarjenih protislovnih informacij, kjer poleg plačanih anonimnih spletnih "trolov" obilno sodelujejo tudi presstituti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Roman Jakič bi plačo 18 tisoč evrov in bivšo službo hrvaške predsednice v Bruslju