objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 16. julij 2015 ob 06:15

Ožji krog Gregorja Golobiča pritiska na proračunske službe. Od Bruslja do Kinoteke.
Kadrovski inženiring nekdanjih članov stranke Zares: Roman Jakič si močno želi na sedež zveze Nato, kar smo že poročali, Stojan Pelko pa bi rad postal novi direktor Slovenske kinoteke.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Poznani propadli politiki iz "najožjega kroga" ali trdega jedra ekipe Gregorja Golobiča, nekdanjega predsednika stranke Zares, močno pritiskajo na vidna delovna mesta, ki se neposredno financirajo iz proračunskih sredstev. Pred dnevi smo podrobno poročali o lobiranju nekdanjega ministra za obrambo Romana Jakića, predsednika sveta stranke Zavezništva Alenke Bratušek, da bi postal pomočnik generalnega sekretarja zveze Nato, pristojen za javno diplomacijo. Spomnimo, gre za delovno mesto, ki ga je prej, na sedežu Nata v Bruslju, zasedala nova hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

POLITIK PELKO BI ZDAJ BIL FILMSKI DIREKTOR

Stojan Pelko, nekdanji državni sekretar za kulturo na listi stranke Zares (med vlado Boruta Pahorja), ki je kasneje, enako kot Roman Jakič, prestopil v ZaAB, kjer je bil pred Jakičem predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek (no, to funkcijo je zapustil kmalu po tem, ko je postalo jasno, da Miro Cerar stranke ZaAB ne bo vzel v svojo vladno koalicijo), pa bi rad postal novi direktor Slovenske kinoteke.
Stojan Pelko, ki poleg Romana Jakiča sodi v (naj)ožji Golobičev krog, je doslej služboval na Kosovu, kot tiskovni predstavnik misije Evropske skupnosti, ki jo v Prištini vodi nekdanji slovenski minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar.
Boljši poznavalci razmer tudi ugotavljajo, kako se je Roman Jakič ob razkolu Pozitivne Slovenije, spomladi 2013, med ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in tedanjo premierko Alenko Bratušek, pravzaprav zelo slabo odločil. Če bi se takrat odločil bolj pametno, torej za - Jankovića, bi danes že imel novo službo. Janković mu je namreč ponujal delovno mesto predstavnika Ljubljane v Bruslju, toda Jakić je očitno napačno presodil, da bo ostal minister za obrambo ...

MOČNA KONKURENCA ZA KINOTEKO

Mimogrede, na razpis za novega direktorja Slovenske kinoteke se je poleg Stojana Pelka prijavilo kar nekaj referenčnih imen, med njimi tudi Jelka Stergel, dolgoletna direktorica ljubljanskega filmskega festivala Liffe v Cankarjevem domu, ter urednica pri založbi Beletrina in vodja festivala Fabula Renata Zamida. Mandat sedanjega diretorja Kinoteke Ivana Nedoha se sicer izteče jeseni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ožji krog Gregorja Golobiča pritiska na proračunske službe. Od Bruslja do Kinoteke.