objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 29. julij 2015 ob 06:36

Jeseni nov šok za Erjavca in Pahorja. Prihajata Balažic in knjižni triler o naši diplomaciji.
Nekdanji drugi človek slovenske zunanje politike napoveduje izid knjižnega trilerja, ki naj bi izšel točno na dan razglasitve razsodbe haaškega arbitražnega sodišča o južni meji med Slovenijo in Hrvaško.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jeseni prihaja nov šok za zunanjega ministra Karla Erjavca in predvsem predsednika republike Boruta Pahorja. Milan Balažic, nekdanji uradni govorec ministrstva za zunanje zadeve in bivši veleposlanik v Avstraliji, bo namreč izdal knjigo o spopadu Slovenije in Hrvaške za našo južno mejo in arbitražnem sporazumu. Dejansko pa gre za politični trller o naših politikih in diplomaciji, glavni negativni lik pa naj bi bil - Borut Pahor. Erjavec naj bi nastopal v malo manjši vlogi, toda Balažic naj bi do konca razgalil Erjavčevo ministrstvo in njegovo zunanjo politiko.
Spomnimo, Milan Balažic je bil med Pahorjevo vlado drugi človek zunanjega ministrstva, takoj za zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem. Bil naj bi celo ključni strateg slovenske zunanje politike in imel dostop do čisto vseh zaupnih diplomatskih dokumentov. Izid svoje knjige, ki bo imela naslov Diplomatska vojna med Slovenijo in Hrvaško, izdala pa jo bo založba Pasadena, Milan Balažic načrtuje točno na dan razglasitve razsodbe haaške arbitraže. Če bi arbitraža morda propadla, kot zdaj napovedujejo Hrvati, pa bo izid verjetno še prej.
Milana Balažica je Pahor na položaj veleposlanika v Avstraliji imenoval leta 2011, vendar mandata ni končal. Odpoklicali so ga že junija 2014 zaradi udeležbe razvpitega trgovca z orožjem in obsojenega pedofila Nicholasa Omana na odprtju slovenskega konzulata v Melbournu, kar naj bi razburilo skupnost avstralskih Slovencev. Potem je Balažic kot profesor politične zgodovine in filozofije izgubil službo tudi na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in je danes prijavljen na zavodu za zaposlovanje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Borislav Kosi

2019-05-21 17:28:00


Aljuš Pertinač, se povsem strinjam s teboj. Si še preveč diplomatsko umirjeno zapisal vse skupaj. Da pa sta z Bojanom Požarjem med redkimi novinarji pri nas, ki se vsaj trudijo kolikor toliko pošteno opravljati svoj posel in so pri tem tudi dokaj uspešni, se vidi tudi po komentarjih pod tem tvojim zadnjim prispevkom. Kar nekaj, še posebno anonimnih komentatorjev, "besni" in blati avtorja zapisa in njegovega kolega Bojana Požarja zaradi zapisanih, sicer dokaj poznanih dejstvih o stanju neokomunistične press-titucije pri nas, ki pa, če vsaj malo spremljaš dogajanje po svetu, ni nič kaj dosti slabše kot drugje po zahodni Evropi, Severni Ameriki in Avstraliji. Vsaj minimalna verodostojnost nekaterih svetovnih medijskih hiš, kot recimo BBC, Newsweek, Spiegel, ipd., iz 70-ih in 80-ih let 20. stoletja je že zdavnaj prazgodovina. Aljušev tokratni zapis vsekakor še kako velja tudi za njih, čeprav je zunanja pojavna oblika presstitucije mogoče nekoliko drugačna. O katastrofalnem stanju pravice do obveščenosti v družbah izven zahodnega civilizacijskega kroga – mogoče z delno izjemo Japonske, Južne Koreje in Tajvana (Republike Kitajske brez pridevnika ′Ljudska′) – pa ne bi izgubljal časa in besed. Mogoče samo to, da če sklepam tudi po stopnji smrtnosti med novinarji v Putinovi Rusiji, je uradno evropska država Rusija vsekakor civilizacijsko bližja Turčiji, celinski rdeči Kitajski ali Severni Koreji kot pa srednji in zahodni Evropi – kar pa nekako priznavajo celo nekateri ruski analitiki ruske zgodovine in ruske mentalitete. Trdijo namreč, da če samo malo popraskaš po evropski prevleki Rusije, udari ven mongolsko tatarska avtoritarna iracionalnost in grozovitost. Po mojem prepričanju niti približno ni slučajno, da so prostozidarsko jezuitski globalisti, svetovna vlada v senci, "zaupali" začetek krvavega marksistično komunističnega eksperimenta v praksi prav ruskim levičarjem. Če hoče resnična svetovna vlada v senci uspeti s svojim dolgoročnim načrtom totalitarnega "novega svetovnega reda", mora postopno omejiti pretok informacij med ljudmi do polne blokade resnične obveščenosti. Pred bolj ali manj odkrito cenzuro, katero masoni poleg drugega prakticirajo v svojem učnem eksperimentu "Ljudski" republiki Kitajski, je seveda treba žabo (to je nas, prejemnike informacij) počasi in neopazno skuhati/obdelati s spremembo novinarstva v presstitucijo. Sestavni del projekta je vsekakor med drugim tudi že vse od začetka svetovnega spleta bombardiranje njegovih uporabnikov z nepregledno količino bolj ali manj zavestno ustvarjenih protislovnih informacij, kjer poleg plačanih anonimnih spletnih "trolov" obilno sodelujejo tudi presstituti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Jeseni nov šok za Erjavca in Pahorja. Prihajata Balažic in knjižni triler o naši diplomaciji.