objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 23. september 2015 ob 15:45

Patria morda še ni končana. Janša ne bo tožil, se bo pa pritožil.
Neuradni, vendar zanesljivi viri: prvak SDS se bo pritožil zoper sklep okrajne ljubljanske sodnice o zastaranju zadeve Patria, ne bo pa odškodninsko tožil države.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Janez Janša se bo najverjetneje pritožil zoper sklep ljubljanske okrajne sodnice Tanje Lombar Jenko, da je zadeva Patria zastarala, pač v skladu s "starim" kazenskim zakonikom oziroma desetletnim absolutnim zastaralnim rokom. Tako da Patria morda sploh še ni končana.
No, kot je znano, se državno tožilstvo zoper sklep omenjene sodnice ne bo pritožilo, prav tako se ne bosta pritožila druga dva obtožena in obsojena v procesu Ivan Črnkovič in Anton Krkovič, sodbi katerih je ustavno sodišče tudi razveljavilo.
Isti viri blizu prvaka SDS, ki navajajo, da se bo Janša zoper sklep o zastaranju "najverjetneje pritožil", hkrati pravijo, da pa zaradi zadeve Patrie ne bo odškodninsko tožil države.
Zakaj točno naj bi se Janša odpovedal odškodninski tožbi, še ni znano. Zanesljivo pa gre za politično odločitev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Patria morda še ni končana. Janša ne bo tožil, se bo pa pritožil.