objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 15. november 2015 ob 06:35

SDH. Jazbec sprl tudi dve vodilni televizijski urednici, Rebernikovo in Pašek Šetinčevo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zakulisna vojna okoli spornih kadrovskih zamenjav na Slovenskem državnem holdingu se je preselila tudi v medije, v opisanem primeru na TV Slovenija. Lobist Mile Šetinc, soprog urednice dnevnoinformativnega programa TVS Mojce Pašek Šetinc, zadnje dni, kot pravijo naši viri, intenzivno širi tezo, da so se na SDH "pokrili interesi" vodilne vladne stranke SMC in največje opozicijske stranke SDS, a hkrati naj bi svoje lobistične storitve začel ponujati novemu vodstvu holdinga.
Zato so nekateri v SDH (šele) predprejšnji petek povezali niti, češ, zakaj je Mojca Pašek Šetinc tako intenzivno klicala na SDH in želela po vsej sili priti do novega predsednika uprave SDH Marka Jazbeca, ki se še vedno skriva pred mediji, med novinarje pa pošilja tudi še vedno precej novega predsednika nadzornega sveta Damjana Beliča. Čeprav slednji medijsko nastopa izjemno slabo ter z vsakim novim javnim nastopom sebi in že tako ali tako spornemu vodstvu SDH povzroča še več škode.
Pašek Šetinčevi, kot pravijo naš viri, naj bi minuli ponedeljek z Marko Jazbecem vendarle "uspelo spiti kavo", kako se bo to poznalo na poročanju o Jazbecu na TV Slovenija, pa bomo tudi kmalu videli.

CERAR NA ZAPRTI SEJI TUDI O POŽAREPORTU

Zanesljivo je s tem povezano tudi "naključje", da je predsednik vlade Miro Cerar predprejšnjo soboto dopoldne v ljubljanskem hotelu Mons (Four Points by Sheraton) na tako imenovani zaprti - za javnost - delovni konferenci Stranke modernega centra, kamor so bili vabljeni poslanci SMC, ministri SMC in predsedniki lokalnih odborov SMC, v svojem nastopnem govoru eksplicitno napadel poročanje TV Slovenija v povezavi, pozor, z Markom Jazbecem(?!) in pisanje spletnega portala, ki ga pravkar berete.
Mimogrede, dopoldanska uvodna nagovora na tej konferenci sta imela, kot rečeno, Miro Cerar in pa Horst Hafner, namestnik generalnega sekretarja SMC Erika Kopača in Cerarjev zaupnik, ne pa - Kopač. Sicer pa se ponovno širijo govorice, da si Nejc Brezovar, eden od vidnih članov SMC, ki dela tudi v Cerarjevem kabinetu, želi zamenjati Kopača in prevzeti sekretarsko funkcijo.
No, poročanje o Jazbecu in vse bolj izrazite zakulisne medijsko-lobistične operacije zakoncev Šetinc pa so, tako naši viri, spet resno sprle Mojco Pašek Šetinc in njeno nadrejeno odgovorno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik. Spomnimo, Pašek Šetinčeva je ob nedavni aferi z razvpito pogodbo Draga Kosa v Novi Ljubljanski banki javno namočila Rebernikovo, ko je povedal, da naj bi prav Rebernikova na TVS naročila, naj se v tej zgodbi povzema pisanje časnika Finance.

STRATEG IZ OZADJA: MILAN MARINIČ

Kar se pa tiče SDH in Save, naši viri iz vrst "old boysov" pripovedujejo, da naj bi bil glavni zakulisni strateg dogajanj širši javnosti neznani Milan Marinič, prej dolgoletni vodilni uslužbenec NLB, zdaj pa direktor Direkcije za upravljanje skupine Sava. O Marku Jazbecu pa, da tako slabe in negativne kadrovske selekcije ni imela niti Partija ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SDH. Jazbec sprl tudi dve vodilni televizijski urednici, Rebernikovo in Pašek Šetinčevo.