objavi na
pozareport.si

forum

Zvezde & izjave

Torek, 17. november 2015 ob 07:02

Zupančič sporoča. Če bo koalicija izločila Jakliča, bo mednarodni škandal.
Tako Boštjan M. Zupančič, odhajajoči sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice, pred četrtkovim glasovanjem v državnem zboru o štirih kandidatih za novega slovenskega sodnika na ESČP; vir: Planet Siol.net.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Je že res, da se je Jaklič (Klemen; op. u.) v zadevi Patria po nepotrebnem eksponiral in si s tem nakopal leve sovražnike. V strokovnost njegovega vmešavanja se, ker gre za konkretno zadevo, ne morem spuščati. Dejstvo pa je, da je ustavno sodišče na koncu pritrdilo stvari, ki jo je Jaklič zagovarjal, in da je bilo vrhovno sodišče, s katerega prihaja ena kandidatka (Nina Betetto, podpredsednica vrhovnega sodišča), v tem postopku okarano (kasirano).
Če pa bo ddr. Jakliča SMC (in koalicija) v državnem zboru - seveda po nalogu vodilnih arbitrarno izločila iz igre samo zato, ker "ni naš", in v Strasbourg poslala le imena preostalih treh sekundarnih kandidatov (Nine Betetto, Marka Bošnjaka in Nine Peršak), bo to zaslužen mednarodni škandal.
Slovenija bo s tem spet dokazala svojo provincialnost, na ESČP pa ne bo imela osebnosti, ki bi bila daleč najprestižnejša in za koristi Republike Slovenije najboljša ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zupančič sporoča. Če bo koalicija izločila Jakliča, bo mednarodni škandal.