objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 27. november 2015 ob 06:47

Kočljive fotografije in situacija za šefa AVK. Zasačili so ga z odvetnico, sum korupcije?!
Nekakšni plačanci, kot jim pravi Andrej Krašek, direktor Javne agencije za varstvo konkurence, posneli njega in odvetnico Matejo Čuk, kar naj bi dokazovalo tudi sum korupcije in konflikt interesov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po spletu so zaokrožile fotografije Andreja Kraška, direktorja Javne agencije za varstvo konkurence (AVK), in odvetnice Mateje Čuk iz znane ljubljanske odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, ki Kraška in Čukovo prikazujejo v "kočljivih položajih".
Zraven številnih fotografij, posnetih, kot je razvidno iz datumov, nekje na hrvaški obali 21. in 22. avgusta letos, pa je priloženo anonimno pisanje, ki direktorja AVK v povezavi z odvetnico Čukovo obtožuje korupcije in konflikta interesov. Očitajo mu namreč, da naj bi odvetniška pisarna, kjer je zaposlena Čukova, zaradi njune zveze imela privilegiran položaj med postopki Kraškove agencije, samo na primeru izdaje odločbe, povezane s prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, pa naj bi ta odvetniška pisarna povečala svoje prihodke za en milijon evrov. Pisanje sicer omenja še nekatere druge "sporne" primere ali odločbe AVK, med njimi Pivovarno Laško in Heineken, Gen-I in Energetiko Ljubljana ter znani primer Pop TV oziroma Pro Plusa.
Anonimni avtorji med drugim navajajo, da do strank v postopku pred AVK prihajajo tako imenovani "kurirji", ki jim prijazno in konstruktivno svetujejo najem omenjene odvetniške pisarne in celo konkretno gospo Matejo Čuk. Po navedbah anonimnih piscev bi policija rada ukrepala (saj naj bi nekatere stranke, do katerih so prišli takšni kurirji, tovrstno poslovanje že prijavile policiji, kjer naj bi tudi ležalo nekaj kazenskih ovadb), vendar tožilstvo ne sodeluje, menda zaradi personalnih povezav z odvetniško pisarno. Pismo tukaj omenja ljubljanskega državnega tožilca Izidorja Rojsa, brata Aleša Rojsa, glavnega partnerja te odvetniške pisarne, ter okrožnega državnega tožilca in člana specializiranega državnega tožilstva Luko Moljka, ki naj bi ga Krašek na svojem facebook profilu razglasil za prijatelja.
Mimogrede, taisti odvetnik Aleš Rojs je bil tudi predsednik nadzornega sveta slovenske podružnice razvpite avstrijske Hypo banke, ki so jo, spomnimo, 9. februarja 2011 razhajkali avstrijski lastniki, potem ko so njihovi varnostniki, posebno za to priložnost pripeljani iz Avstrije, fizično obkolili stavbo Hypo banke na Dunajski cesti v Ljubljani.

VSE BOLJ SE MU GNUSI OPRAVLJATI TO DELO ...

Andrej Krašek pa je nad fotografijami in očitki iz pisma ogorčen in pravi, da se mu "vse bolj gnusi opravljati delo, kjer ga iz dneva v dan zasledujejo nekakšni plačanci". Ob tem je Krašek še zanikal, da bi bil z "gospo Matejo Čuk v takem razmerju, ki bi kakorkoli vplivalo na njegovo nepristranskost".
Krašek nam je tudi dejal, da odvetniška družba Rojs, Peljhan; Prelesnik & partnerji sploh ni imela nobene vloge v postopku koncentracije Heinekena in Pivovarne Laško, ko je agencija presojala postopek koncentracije Mercatorja in Agrokorja, pa odvetnica Mateja Čuk po njegovem vedenju ni bila zaposlena v tej odvetniški družbi.
No, po naših informacijah pa naj bi Krašek, potem ko smo mu posredovali elektronsko sporočilo s priloženimi fotografijami in ga prosili za komentar, naslednji dan zaposlenim v agenciji in menda tudi nekaterim članom sveta AVK razlagal, da on ni vedel, kje je zaposlena Čukova.
Tudi Mateja Čuk nam je sporočila, da "njena razmerja v osebnem življenju v ničemer ne vplivajo na delo v odvetniški pisarni", poleg tega, kot zatrjuje, "v okviru dela njihove odvetniške pisarne ni nikoli delovala na področjih, ki jih pokriva AVK, še manj pa zastopala stranke v postopkih pred AVK".

KRAŠKA SO ENKRAT ŽE POSNELI, VENDAR MANJ KOČLJIVO

To pa ni bilo prvič, da so neznanci sledili in tajno snemali Andreja Kraška. Oktobra lani je za oddajo Tarča (TV Slovenija) kar sam prinesel "žaljive videoposnetke", ki naj bi jih posneli neznanci, da bi ga, kot pravi, onemogočili. Šlo je za posnetke z neko žensko pred enim od ljubljanskih lokalov, za katero so nekje zapisali, da je njegova "maserka", bila pa naj bi Kraškova nekdanja sošolka in zdaj sodnica v Celju. Krašek naj bi te posnetke javno razkril zato, da pokaže, da se ne uklanja pritiskom. Se je pa namigovalo, da naj bi za posnetki stal Pro Plus ali DZS, zoper katera je Kraškova agencija takrat vodila postopke kršitve zakona o varstvu konkurence.
Andrej Krašek je sicer nekdanji odvetnik in bivši bobnar skupine The Stroj, direktor AVK pa je od novembra 2012.
Toda fotografije, posnete avgusta letos na morju, so bistveno bolj kočljive od posnetkov, ki jih je Krašek prinesel na TV Slovenija. Mateja Čuk, denimo, je na nekaterih fotografijah napol gola in je dobro vidno tudi njeno golo oprsje.
Čukova je sicer nekdanja žena pred leti slavnega režiserja Vincija Vogua Anžlovarja, prej pa je bila zaposlena v energetski družbi Borzen, ki jo vodi Karlo Peršolja, eden od piscev energetskega programa Cerarjeve stranke SMC. In zanimivo, tudi takrat so na medije prihajale anonimke na račun domnevnega "posebnega razmerja" med direktorjem Peršoljo in pravnico Čukovo, takrat še Anžlovarjevo ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kočljive fotografije in situacija za šefa AVK. Zasačili so ga z odvetnico, sum korupcije?!