objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 18. december 2015 ob 11:14

Zasačili so ga. Državni sekretar za notranje zadeve in politik SMC kradel v Bauhausu.
Andreja Špengo, državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve in vodilnega politika Cerarjeve stranke v Mariboru, pred tremi tedni zalotili med krajo sredi - avstrijske trgovine Bauhaus.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Miro Cerar in Andrej Špenga ob odprtju sedeža SMC v samem centru Maribora, na ulici 10. oktobra 4.
Po naših zanesljivih informacijah naj bi Andrej Špenga, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, predsednik mariborskega odbora Cerarjeve Stranke modernega centra in mariborski mestni svetnik, kradel v Bauhausu. Politika Špengo naj bi zalotili in prijeli 28. novembra, v mariborskem Bauhausu na Tržaški 69, tatvina pa naj bi bila v vrednosti 40 evrov. Šlo naj bi za ukradene "dihtunge" oziroma tesnila.
Gre sicer za neuradne informacije iz policijskih virov, druge podrobnosti pa še niso znane, saj čakamo na uradni odgovor Policijske uprave Maribor ter vodstva družbe Bauhaus Slovenija. Za zdaj še molči tudi Andrej Špenga, ki se na svoj mobilni telefon ne oglaša, prav tako ne odgovarja na poslana SMS-sporočila.
Mimogrede, Andrej Špenga je bivši uslužbenec vojaške obveščevalne službe OVS, kjer je bil, kot piše v njegovi uradni biografiji na spletni strani ministrstva za notranje zadeve, zadolžen za področje protiobveščevalnih in varnostnih zadev.

ŠPENGA: NIKAKOR NI ŠLO ZA KRAJO ...

Po objavi članka se nam je oglasil državni sekretar Špenga, prek Vesna Mitrić iz službe za odnose z javnosti na ministrstvu za notranje zadeve, ki sporoča, da, citiramo, "nikakor ni šlo za krajo, kot smo zapisali". To je, trdi Andrej Špenga, "neresnična in zavajajoča informacija".
Glede "samega dogodka" pa sekretar Špenga pojasnjuje takole: "Ob nakupu ventilatorja je manjkal en del - filc podloga, katerega vrednost znaša le nekaj centov. Ker je šlo za zadnji kos izdelka, je prodajalka na računu napisala, da gre za dolg stranki, navedla šifro manjkajočega dela, se podpisala in z mano dogovorila, da manjkajoči del prevzamem, ko pride nova zaloga. Ob naslednjem nakupu istovrstnega ventilatorja je prišlo do nesporazuma, ki smo ga na licu mesta tudi razčistili. Poleg tega sem poslal pisno pojasnilo trgovini Bauhaus, s čimer menim, da je bil ta neljubi dogodek, do katerega je delno prišlo tudi zaradi mojega nerodnega ravnanja, razjasnjen in s tem dokončno zaključen".

VINKO GORENAK PA: KAKO SE DOKOPATI DO RESNICE?!

No, "svojo verzijo" incidenta oziroma domnevne tatvine v Bauhausu je na svojem blogu opisal tudi nekdanji notranji minister in poslanec SDS Vinko Gorenak, kar lahko preberete tukaj.

MARIBORSKA POLICIJA POTRJUJE NAŠE POROČANJE

Je pa zato naše navedbe na nek način potrdila Policijska uprava Maribor.
Iz policije namreč sporočajo, da "lahko potrdijo, da so 28. novembra (2015) prejeli klic, na podlagi katerega so se policisti zglasili v podjetju Bauhaus v Mariboru in preverili okoliščine prijave. Ker je po prijavi trgovsko podjetje odstopilo od pregona, smo skladno z določbami Zakona o kazenskem postopku (ZKP) o tem obvestili pristojno tožilstvo, kar je tudi sicer obveza v takšnih primerih. Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretno osebo, zaradi določil Zakona o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovoriti". Tako Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na mariborski policijski upravi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Špenga SMC Bauhaus miro cerar Policijska uprava Maribor Vesna Mitrić Miran Šadl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zasačili so ga. Državni sekretar za notranje zadeve in politik SMC kradel v Bauhausu.