objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 23. december 2015 ob 06:40

Cerar ne da Špenge, čeprav je zlorabil bolniško, kršil predpise in se blamiral po Bauhausu
Bojan Požar

Odpri galerijo

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga "uživa vladno podporo" ... Tako so nam včeraj pozno popoldne sporočili iz kabineta predsednika vlade Mira Cerarja, medtem ko se je ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar glede Špenge zavila v popolni molk. Sicer značilen tudi za ministrsko delo te nekdanje malo znane mariborske odvetnice.
Poleg tega je Špengo na vlado pripeljala prav Vesna Györkös Žnidar, sicer družinska prijateljica Mira Cerarja, še iz tožilskih časov pokojne Zdenke Cerar, mame Mira Cerarja, in upokojene mariborske tožilke Elizabete Györkös, mame Vesna Györkös Žnidar. Špenga naj bi Vesno Györkös Žnidar tudi prepričeval, da če pade on, potem pade cela mariborska SMC.
Toda molk ministrice in izjava kabineta predsednika vlade povesta dovolj, če ne že - vsega. Andrej Špenga ostaja visoki politik Cerarjeve vlade, čeprav je kot vidni politik Stranke modernega centra zlorabil bolniški dopust za strankarske zadeve, evidentno kršil predpise zdravstvenega varstva in zavarovanja, in čeprav je mariborski mestni svetnik, si je sredi znane avstrijske trgovine Bauhaus v Mariboru privoščil škandal z domnevno krajo neke dihtunge (tesnila) za ventilator.

ŠPENGA JE NOV DOKAZ, DA JE CERARJEVA ETIKA - GNILA

Da Špenga ne odstopi kot formalno drugi človek na notranjem ministrstvu, je vladni škandal prve vrste in nov dokaz, da je famozna "etičnost" Mira Cerarja in njegove stranke SMC takoj po lanskih parlamentarnih volitvah in prihodu na oblast (z)gnila.
Sicer pa - kot je lucidno zapisal eden od spletnih komentatorjev, kako lahko pričakujemo razrešitev Špenge od človeka (Mira Cerarja), ki je osnovnim šolam dvakrat zaračunaval potne stroške za eno in isto pot na predavanje (megle).
Menda po nerodnosti, se je takrat branil očitkov Miro Cerar. In na enako nerodnost se je minuli petek skliceval tudi Špenga, ko smo tudi objavili, da je ventilator odnašal iz Bauhausa mimo blagajne, dokler ga niso prijeli varnostniki in poklicali policije ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar ne da Špenge, čeprav je zlorabil bolniško, kršil predpise in se blamiral po Bauhausu