objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 8. januar 2016 ob 06:41

Bivši strašni urednici Dnevnika na svoj spletni portal, posredno pa na Siol in Finance.
Suzana Rankov in Vesna Vuković pripravljata nov spletni portal, toda ekskluzivne članke naj bi prodajali spletnemu portalu Planet Siol.net in poslovnemu časniku Finance.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Suzana Rankov in Vesna Vuković, nekdanja odgovorna urednica časopisa Dnevnik in bivša urednica Dnevnikove rubrike Poslovni Dnevnik, se počasi selita na svoj spletni portal. To naj bi se zgodilo v prihodnjih treh mesecih, za zdaj pa še ostajata zaposleni na Dnevniku.
Toda njun spletni portal naj bi, vsaj po dosedanjih informacijah, deloval bolj kot nekakšna mini zasebna tiskovna agencija, saj naj bi Rankova in Vukovićeva poleg objavljanja svojih člankov še posebno "ekskluzivne tekste", zgodbe ali teme prodajali tudi spletnemu portalu Planet Siol.net in poslovnemu časniku Finance. Po kakšni medijski formuli naj bi počeli vse to, je še neznanka, prav tako se še ne ve, zakaj ravno (ali samo) Siolu in Financam.
In kmalu naj bi se temu novemu spletnemu portalu pridružila še dva novinarja Dnevnika, Primož Cirman in Tomaž Modic.
Zato so se po Ljubljani tudi že razširile govorice, da Rankova in Vukovićeva, "strašni" Dnevnikovi urednici (pravili so jima tudi "Petanovi medijski morilki"), prihajata na Siol, ki je v lasti TS Media, hčerinske družbe Telekoma Slovenije, toda Uroš Urbas, odgovorni urednik Siola, zagotavlja, da to ne drži.
"Nobenega novega novinarja ne bomo zaposlili, niti Suzane Rankov ali Vesne Vuković ne." Tako Uroš Urbas, saj nameravajo že 1. februarja zaradi krčenja stroškov ponovno odpuščati.
Spomnimo, Bojan Petan, predsednik uprave Dnevnika in DZS, je Suzano Rankov kot odgovorno urednico razrešil aprila lani, novi urednik Dnevnika pa je ponovno postal Miran Lesjak. Rankova je bila kasneje razporejena na skupni projekt časopisov Dnevnik in Večer, menda nastajajočo skupno sobotno (ali nedeljsko) prilogo, Vukovićeva na Dnevnikov spletni portal Dnevnik.si, Rado Pezdir pa ju je v svoji kolumni v Reporterju označil za "luzerki leta 2015".
Mimogrede. Gašper Lubej, bivši novinar Siola, ki je vložil tožbo zoper TS Media, ker ga niso vzeli v redno delovno razmerje, pa naj bi zdaj delal na Dnevniku. Bilo naj bi sicer že vse dogovorjeno, da prestopi na mariborski časnik Večer, kjer naj bi mu službo obljubila odgovorna urednica Katja Šeruga, vendar naj bi to potem ustavil Uroš Hakl, eden od lastnikov Večera.

KOLEGOM NA DELU OČITNO NI MAR ZA ODPUŠČENE ...

Tožbe zaradi odpuščanja pa se očitno množično valijo proti časopisni hiši Delo, kjer namerava novi lastnik Stojan Petrič Dela (Kolektor) v prihodnjih mesecih odpustiti do 60 zaposlenih. Tako so se trije nedavno odpuščeni člani redakcije, novinarja Sebastjan Ozmec in Barbara Primc ter fotograf Ljubo Vukelič, včeraj že pojavili na delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani, kjer izpodbijajo odpovedi delovnega razmerja iz poslovnih razlogov.
Na sodišču je bil posebno čustven odpuščeni fotograf Vukelič, ki je med drugim povedal, da je "vedno naredil vse, kar so mu naložili. Služba je imela prednost pred družino".
In zanimivo, Vukelič je najel odvetnika Mirka Bandlja, nekdanjega ministra za notranje zadeve in bivšega vidnega politika LDS, pred sodiščem pa ni bilo nobenega novinarja Dela, predstavnika Društva novinarjev Slovenije ali "civilne družbe", ki so na primer glasno protestirali celo pred stavbo RTV Slovenija, ko je brez pogodbe ostal novinar Erik Valenčič. Kolegicam in kolegom na Delu po novem očitno ni nič mar za odpuščene ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bivši strašni urednici Dnevnika na svoj spletni portal, posredno pa na Siol in Finance.