objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 10. januar 2016 ob 07:40

Lastnik Dela Stojan Petrič slabe volje, tudi zaradi govora Delove osebnosti leta.
Petrič je v ljubljansko Narodno galerijo povabil svoje prijatelje in znance iz poslovnega sveta, Jure Poglajen pa v nagovoru govoril o tem, kako je biznis uničil Evropo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Stojan Petrič, prvi človek idrijskega Kolektorja in novi lastnik Dela, naj bi bil po ponedeljkovem tradicionalnem dogodku, podelitvi nagrade Delova osebnost leta, slabe volje in razočaran nad govorom dobitnika nagrade, zobozdravnika Jureta Poglajna, in nasploh nad celo listo kandidatov, je slišati iz Delove hiše.
Petrič je namreč na prireditev v avlo Narodne galerije povabil številne svoje poslovne prijatelje in znance, Jure Poglajen pa je v slavnostnem nagovoru po prejemu priznanja udrihal čez gospodarstvo (biznis), ki naj bi uničilo Evropo.
Naši viri iz Delove hiše ocenjujejo, da je to samo še en korak do skorajšnje zamenjave odgovorne urednice dela Mateje Babič Stermecki, ki naj bi jo - sodeč po zadnjih govoricah - zamenjal nek "moški urednik". Kdo naj bi to bil, še ni znano, se je pa govorilo tudi o Urošu Urbasu, odgovornem uredniku spletnega portala Planet Siol.net, ker naj bi se s Petričem "poznala iz Idrije".
Jure Poglajen si je nagrado Delova osebnost leta 2015 prislužil s humanitarnim delom na grškem otoku Lesbos, kjer je kot zobozdravnik prostovoljno pomagal beguncem z Bližnjega vzhoda in iz severne Afrike. Je sin upokojenega novinarja Dnevnika Jožeta Poglajna in brat - na politični sceni - dosti bolj znane Nike Poglajen, ki je kot strokovna sodelavka v državnem zboru ter kandidatka za poslanko v zadnjih letih zamenjala celo vrsto političnih strank, od Zaresa do Državljanske liste, Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek, zdaj pa dela za Desus.

POPRAVEK GAŠPERJA LUBEJA

Nas je pa Gašper Lubej, nekdanji novinar Siola, ki smo ga omenili v petkovem članku z naslovom Bivši strašni urednici Dnevnika na svoj spletni portal, posredno pa na Siol in Finance, pisno opozoril, da ne drži informacija, da je bil s Katjo Šeruga, odgovorno urednico Večera, že dogovorjen za službo na Večeru, saj mu je Šeruga - tako pravi Lubej - povedala, da nima možnosti, da bi ga zaposlila, pogovarjal sta se le o morebitnem občasnem sodelovanju. Prav tako ne dela oziroma ne bo delal za časnik Dnevnik, sicer pa išče "nove izzive na trgu novinarskega dela".
Kar se tiče vložene tožbe zoper družbo TS Media (Planet Siol.net), pa Lubej trdi, da je tožbo vložil zaradi nezakonite odpovedi pogodbe.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Lastnik Dela Stojan Petrič slabe volje, tudi zaradi govora Delove osebnosti leta.