objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 8. marec 2016 ob 07:00

Pismo uradnice ministrstva za okolje in prostor: Jure Leben sploh ni nikoli odšel.
Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor iz stranke Desus, naj bi odločitve sprejemala šele po tem, ko jih odobri sporni magister in nekdanji državni sekretar Jure Leben.
Bojan Požar

Odpri galerijo

SMC: Erik Kopač, Mič Sojer in Jure Leben, ki naj bi si že ogledoval pisarno na ministrstvu.
Pred manj kot dvema tednoma smo poročali o neuradnih informacijah iz vladne koalicije, da se na funkcijo državnega sekretarja za okolje in prostor vrača sporni magister Jure Leben, delovno mesto pa naj bi mu izpraznila sedanja državna sekretarka na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bogataj, ki naj bi kmalu odstopila.
Spomnimo. Jure Leben je že bil državni sekretar na tem ministrstvu, vendar je moral odstopiti, ko se je razvedelo, da je (ne)namerno napačno uporabljal pridobljeni visokošolski naziv Master of Science, pridobljen v Veliki Britaniji, v smislu tega, da je magister. Kljub odstopu je ostal član najožjega vodstva SMC, kasneje pa so ga zaposlili v Bernardin Group (Hoteli Bernardin), ki sodi v poslovno skupino Sava Turizem. Vrnitev Jureta Lebna v politiko pa naj bi zdaj dosegel predsednik vlade Miro Cerar pri prvaku Desusa in ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu, vodi pa ga Desusova ministrica Irena Majcen.
Da so naše informacije vsaj zelo blizu resnice in da se nekaj res kuha, posredno potrjujejo tudi uradne navedbe ministrstva, saj so nam takrat sporočili, da je "mag. Tanja Bogataj državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor. Drugih informacij v zvezi s tem vam v tem trenutku ne moremo podati".
Danes pa objavljamo daljše pismo uradnice, zaposlene na ministrstvu za okolje in prostor, ki podrobno opisuje, kaj se na tem ministrstvu resnično dogaja, od sprejemanja odločitev do mobinga. Pismo objavljamo skoraj v celoti (na koncu članka), imena in priimka uradnice pa javno, razumljivo, ne moremo razkriti zaradi varovanja naši virov.
Pismo je zanimivo predvsem zato, ker razkriva nenavadna razmerja znotraj ministrstva. Tako naj bi ministrica Irena Majcen vse odločitve sprejemala šele po tem, ko naj bi zeleno luč dal Jure Leben, ki ga sploh ni več na ministrstvu. Jure Leben in Jurij Kač, direktor državne družbe DRI in Lebnov prijatelj, naj bi dejansko vodila ministrstvo za okolje in prostor.
Tanja Bogataj bo po mnenju uradnice kmalu odstopila iz zasebnih razlogov, Jure Leben pa naj bi si pred dnevi že ogledoval svojo novo pisarno ...

				Pismo uradnice ministrstva za okolje in prostor (za povečavo kliknite na sliko). 			Pismo uradnice ministrstva za okolje in prostor (za povečavo kliknite na sliko).
Po poročanju poslovnega časnika Finance je vlada medtem že razrešila Tanjo Bogataj s funkcije državne sekretarke na ministrstvu za okolje in prostor in jo imenovala za državno sekretarko na ministrstvu za javno upravo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jure leben Tanja Bogataj miro cerar irena majcen karl erjavec jurij kač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pismo uradnice ministrstva za okolje in prostor: Jure Leben sploh ni nikoli odšel.