objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 4. april 2016 ob 06:30

Nokavtirani Odlazek na kolenih. Mariborska banka je Delo revije prodala Večeru.
Po naših zanesljivih informacijah je Nova Kreditna banka Maribor vse blagovne znamke nekdanjega Dela revije že prodala mariborskemu Večeru - za milijon evrov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zloglasni podjetniški tajkun Martin Odlazek, enkrat že pravnomočno obsojen zaradi poslovne goljufije, te dni doživlja šok za šokom, en udarec za drugim. Včeraj smo poročali, da mu je ljubljansko višje sodišče prepovedalo izdajanje večine kloniranih revij (začasno odredbo mora po sklepu višjega sodišča izdati okrožno sodišče, odločitev pa je že pravnomočna), sledi tožba Nove Kreditne banke Maribor za 1,5 milijona evrov odškodnine, zdaj pa je mariborska banka vse blagovne znamke nekdanjega Dela revije prodala časopisni hiši Večer.
Za ceno en (1) milijon evrov, pogodba bo podpisana ta teden.
Zanimivo, nova lastnika Večera Uroš Hakl in Sašo Todorović sta znamke Dela revije dobila po skoraj enaki ceni, kot sta pred slabima dvema letoma plačala za časopisno hišo Večer.
Prodaja znamk Dela revije mariborskemu časopisu Večer mimogrede razkriva še zadnjo bizarno laž v celi seriji javnih laži, ki jih je Gregor Repič, direktor družbe Media24, Odlazkove krovne medijske družbe, pred dnevi prodal poslovnemu časniku Finance, češ, vse je dogovorjeno, Martin Odlazek bo blagovne znamke Dela revije od Nove Kreditne banke Maribor "dobil nazaj" za 800 tisoč evrov.
Tako Odlazek ostaja brez večine kloniranih revij, poleg tega je tudi dokončno izgubil možnost ponovnega prevzema pravih znamk Dela revije. Kar pomeni, da je na področju revijalnega tiska pristal na kolenih. In je samo še vprašanja časa, kdaj se bo poslovno nokavtiran zrušil na tla.

ZMEDA NA TRŽIŠČU BO: JANA, LADY, ZARJA, SUZY ...

Zmeda po tem Večerovem medijskem nakupu sicer ne bo ravno majhna. Zdaj se bodo na tržišču revijalnega tabloidnega in ženskega tiska kmalu - spet - pojavile Jana in Lady (morda ali verjetno že junija, če jih bo Večeru do takrat uspelo izdati), Odlazek bo vsaj še nekaj časa iz trme izdajal Zarjo (klonirano Jano - mimogrede, Zarje se proda okoli 3 tisoč izvodov tedensko, kar je drobiž v primerjavi s prodajo nekdanje Jane), časopisna hiša Delo pa je prek časopisa Slovenske novice lansirala svojo različico Lady - tabloidno revijo Suzy.
Uroš Hakl in Sašo Todorović bosta verjetno zelo hitro po podpisu pogodbe z NKBM o prevzemu blagovnih znamk Dela revij sodno zahtevala prepoved organizacije Odlazkove klonirane prireditve Viktorji, predvidene za 4. junij. Kar skoraj zagotovo ne bo pretežko, sploh glede na najnovejšo odločitev sodišča o prepovedi izdajanja kloniranih revij in evidentno podobnost Viktorjev z Viktorjem, ki je prava blagovna znamka Dela revij.
Po drugi strani pa ni čisto jasno, kako bo Večer financiral nakup blagovnih znamke Dela revije. Časopisna hiša Večer namreč zadnja tri leta posluje z veliko izgubo, prodana naklada časopisa Večer močno upada (če se padec prodane naklade ne bo ustavil, potem - po sedanjih neodvisnih projekcijah - Večera v tiskani obliki čez štiri ali pet let ne bo več), prihodki tudi, zaposlene pa odpuščajo.

STA SPET ZRAVEN KOVAČIČ IN MAHORIČ?

Spomnimo. Ko sta Hakl in Todorović kupovala Večer, sta si del denarja sposodila tudi od mariborskega podjetnika Mihe Mahoriča (lastnike družbe Pronet), sicer prijatelja in tesnega poslovnega partnerja Matjaža Kovačiča, nekdanjega predsednika uprave Nove Kreditne banke Maribor. Podjetje Pronet je velik del svojih poslov in prihodkov v preteklosti opravilo v Novi Kreditni banki Maribor, kjer sta Kovačič in Mahorič sklenila ekskluzivno pogodbo o informatiki banke. In še pred desetimi meseci sta Mahorič in Kovačič skupaj neuspešno kupovala časopisno hišo Delo, zato je logično vprašanje, ali pri Večerovem nakupu znamk Dela revije ponovno sodeluje tudi njun kapital?
Uroš Hakl in Sašo Todorović pa se bosta pri lansiranju novih revij znašla še pred nekaterimi drugimi zapletenimi težavami. Sedanji novinarji Večera namreč niso niti slučajno usposobljeni za delo pri Jani, Lady, Stopu in drugih tovrstnih edicijah (kar se je videlo tudi pri nedeljski izdaji Večera, ko je moral Hakl iz Ljubljane za pripravo nedeljskega Večera uvoziti dolgoletnega urednika Slovenskih novic Marjana Bauerja), poleg tega večine teh revij ni mogoče učinkovito urejati in izdajati iz Maribora, saj je vsaj sedemdeset odstotkov vsebine navedenih revij neposredno vezanih na dogajanje v Ljubljani. Večer tudi nima uspešne revijalne tradicije. Na Večeru so namreč propadle že vse Večerove revije, od tednika 7dni do Kaja, celo Vročega Kaja

NI IZKLJUČENO: ŠERUGOVA UREDNICA JANE, STEPIŠNIK PA VEČERA

Sicer se utegne tudi zgoditi, da bo Hakl, ki operativno vodi Večer, zato v kratkem naredil nekaj kadrovskih menjav. Sedanjo odgovorno urednico Večera Katjo Šeruga bi lahko umaknil (pod njenim urednikovanjem je Večer po podatkih Slovenske oglaševalske zbornice padel šele na peto mesto "najbolj prodajanih" slovenskih časopisov; prehitel ga je celo Odlazkov banalni tabloid Svet24, za Večerom pa so samo še Primorske novice, Dolenjski list in Finance) in jo postavil za odgovorno urednico Večerove Jane, za novega urednika Večera pa nastavil Matijo Stepišnika. Glede na to, da se, kot pravijo naši viri na Večeru, kličeta Haki (Hakl) in Stepi (Stepišnik) ter skupaj pogosto hodita na kosila.
Poleg tega, pripovedujejo isti viri, uredniško politiko časopisa Večer tako ali tako vodita Stepišnik ter novinar in urednik Aljoša Peršak, ki je tudi zasebni partner Katje Šeruga.
Hkrati bo zanimivo opazovati, ali se bodo Odlazkove uredniške in novinarske ekipe prepovedanih kloniranih revij (razvpite po svoji žalostni novinarski nepokončnosti in sramotno upogljivih novinarskih hrbtenicah) poskušale preriniti na bodoče revijalne znamke Večera. Na čelu z Melito Berzelak, ki je avgusta lani pomagala potapljati revijo Jana, čeprav je bila urednica Jane, v korist Odlazkove klonirane Jane - Zarje.
No, ja, tudi Marjan Bauer bi lahko postal urednik nove Večerove Jane. Bosta pa Hakl in Todorović za morebitno najemanje novinarske delovne sile kmalu imela na voljo zelo širok kadrovski bazen brezposelnih "revijalnih" novinark in novinarjev, na primer Andrejo Comina na Zvezdah, saj bo po sodni uveljavitvi prepovedi izdajanja kloniranih revij pri Odlazku na cesti pristalo veliko število novinarjev in urednikov - kot tehnoloških presežkov. Zato bodo za Hakla in Todorovića razmeroma poceni.

				Ni izključeno, da bo Hakl urednico Večera postavil za urednico nove Večerove Jane. Pod uredniškim vodstvom nekdanje televizijske novinarke Večer po branosti tone vse nižje. Po javno dostopnih podatkih prehiteva le še Primorske novice, Dolenjski list in Finance.			Ni izključeno, da bo Hakl urednico Večera postavil za urednico nove Večerove Jane. Pod uredniškim vodstvom nekdanje televizijske novinarke Večer po branosti tone vse nižje. Po javno dostopnih podatkih prehiteva le še Primorske novice, Dolenjski list in Finance.

ADIJO, RADAR

Z najnovejšo paketno prodajo vseh revijalnih znamke Dela revije sta brez mesečne revije Radar ostala tudi založnik Igor Pšenica in urednica Radarja ter nekdanja dogoletna novinarka in kolumnistka Jane Branka Grujičič. Revijo Radar sta namreč imela v najemu, zdaj pa Radar prevzemata Hakl in Todorović. No, malo bolj se je znašla skupina modno navdušenih deklet, ki je doslej imela v najemu modno revija Modna (prej Modna Jana). Na hitro so ustanovile novo modno revijo z imenom M, pa je …

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
martin odlazek Uroš Hakl Saša Todorović Miha Mahorič matjaž kovačič Marjan Bauer Katja Šeruga Matija Stepišnik Aljoša Peršak Melita Berzelak Andreja Comina Branka Grujičič Igor Pšenica NKBM

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Tone Hribar

2019-07-22 10:24:20


Malo imam že zadosti tega sranja!! Dejte že enkrat VSE pokrast in spravit v stečaje , da bo že enkrat mir s tem svaljkanjem modelov iz ene pozicije na drugo in povsod prisotna ista agencija za izbor kadrov DUTB, SDH, DARS to je res zelo zanimivo kako se kolo sreče obrača in je naklonjeno eni in isti garnituri. Aleksandar Kešeljević in Eriko Kopač rineta Mirando Grof na DARS, kjer je zaposlena žena Kešeljevića, da bodo lahko še naprej praznili državno blagajno; koncentacija pri koritu SDH. Vrejtno gre za deal EU komisarja, ker so ga ministi SMC podprli in so na plano spuščeni mrhovinarji. Eeee Marjan Šarec postavljaš iste kadre v drugi volčji preobleki ne poneumljaj ljudi. Spoštovani raziskovalni novinarji kaj pa imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob imenovanju - predvsem ali ima večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih, na kakšen način je bila imenovana za vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Enako velja tudi za Pirca in Runjaka. Jasno je da sta bila postavljena s strani prejšnjih vlade in je potrebno preveriti tudi njuno ustreznost pogojev. Logično je da vsaka vlada zamenja vodstvo teh državnih funkcij in ali so v preteklih menjavah tudi izplačevali take odpravnine, kot sta jo dobila ta dva. Spoštovani imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je en velika lisica ne bodite takon naivni naj bi bila tesna prijateljica Mateja Runjaka oba prej iz DZL to je vse splošno znano pa ji je sedaj hudo, ker ni več avteka, da bi se lahko furala na seanse z Runčijem, da bi jo lahko Runko rukal. Mogoče sta dobila premalo odpravnine in je razpadel trojček - vlakec Pirc, Runko in Drobne z velikimi plani lačen državnega denarja. Pric se je priklopil na vagon DUTB d.d. sedaj je potebno še ostale aktivirat, da se pelje karavana naprej. Ženščina naj bi kao zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob takratnem imenovanju - predvsem vprašljive so njene večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih. Preverite na kakšen način je bila imenovana za takratno vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Gospa je bila izbrana za članico SDH tu govorimo o mednarodnem razpisu s čim je uspela prepričati kadrovsko agencijo in NZ, kje je njen in put oz. prednost pred vsemi, ki jih ni bilo malo po poročanju medijev. Govori se da naj bi visoko leteča ženščina pripadala še pred časom kvoti DL pred SDH v času agencije AUKN, kjer je delovala, kot vršilka dolžnosti članice uprave AUKN v letu 2012 - cca. dva meseca nato je bila hito zamenjana. In sedaj se kiti, da je tata mata v smisli kakšne dobre izkušnje ima ravno primerna za DARS. Primerjajte njena leta vezano na pogoje primerljivih delovnih izkušenj - dobro bi bilo videti vse predhodnje razpise. Govori se, da naj bi se izobraževala na Jambrekovem faksu pred tem naj bi imela izobrazbo s področja organizacije v Kranju, magisterij na FDŠ. Ali je to primerljivo z mednarodnim razpisom, financami ali pravom, ki sta temeljni vedi potrebni za korporativno upravljanje po načelih OECD ocenite sami ter izkušnje s področja upravljanja katerih koli kapitalskih naložb ali primerljivih podjetji, kaj šele večim miljardami naložb. Ta pa se JE ukvarjala ali je bil avtoček Pirca in Runjaka prepoceni takrat prodan; škoda da ga ni potem sama prodala saj je bila poleg zdrah pa dolgega opravljivega gobca; neuka natakarica, ki je baje stregla kave. Ali ima nova uprava res prave izkušnje ali so njihove izkušnje iz finančne industrije , v primerjavi s tistimi, ki upravljajo sklade podobne velikosti, limitirajoče proti nič. V igri pa je bilo več milijard evro. Za te ljudi v preteklih obdobjih ni bil objavljen noben strokovni članek, da bi ljudje sploh vedeli kako razmišljajo. V času takratnega delovanja Runjaka ravno tako predstavnika DL naj bi napredovala na delovno mesto vodje oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložbv SDH ali je bil za to potreben razpis ali ne ocenite sami – morda bi bil potreben že zaradi davkoplačevalcev ali pač ne. Kajti tukaj naj bi šlo za kadrovanjena na naj oodgovornejša mesta v državni novo nastali pravni družbi SDH. Ali je šlo pri kadrovanju za uporabo metod golih dejstev in je bila enostavno postavljena na mesto vodje. V kratkem istem obdobju je bila ta oseba imenovana v nadzorne svete podjetij jasno v času mandata Runkarja. No in te ključne kadre z mednarodnim razpisom nam je davkoplačevalcem pomagala izbrati kadrovska agencija, kot je bilo povedano na TV poročilih – Ampro Adria d.o.o. na Prešernovi v Ljubljani – direktor agencije Marko Malkar že napol plešast in znerviran opijanjen bivši zaposlenec na Ameriške ambasade. Član Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji - AmCham je tudi firma Amrop Adria, ki je »kadrovsko svetovala« nadzornemu svetu državnega SDH pri izbiri uprave SDH. Zanjo dela Milena Pervanje. Večina nadzornikov državnega SDH, uprave SDH in Milena Pervanje, je povezanih z zasebnim društvom Boruta Jamnika, ZNS. Direktorica te firme je Milena Pervanje, ki je tudi dolgoletna predavateljica na popolnoma zasebnem društvu Združenju nadzornikov Slovenije ZNS, kjer je predsednik Borut Jamnik. Za to »kadrovsko svetovanje pri imenovanju članov uprave državnega SDH« je firma Milene Pervanje, od državnega SDH prejela nakazilo 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. V imenu nadzornega sveta so v Amrop Adria »strokovno izbrali upravo državnega SDH«, v zasedbi Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič. Najmanj Štamparjeva in Jazbec sta prijatelja in dolgoletna člana zasebnega Jamnikovega društva ZNS. Ko so bili ti člani uprave SDH imenovani, so z firmo Amrop Adria, kjer dela predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, nemudoma sklenili še eno svetovalno pogodbo in jim za svetovanje, plačali še 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. Tako so člani uprave državnega SDH, firmi Amrop Adria ki je v AmCham in Mileni Pervanje iz popolnoma zasebnega Jamnikovega društva ZNS naj bi vrnili uslugo za podporo pri imenovanju. Za to interesno trgovanje so uporabili davkoplačevalski denar. Borut Jamnik je s pomočjo Milene Pervanja, ki je predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, kontroliral strokovni postopek imenovanja uprave SDH. Milena Pervanje je v imenu nadzornega sveta državnega SDH ocenila prijavljene kandidate in izdelala predlog za imenovanje članov uprave SDH. Prijavljene kandidate, ki nimajo certifikata Jamnikovega zasebnega društva ZNS, kjer tudi sama osebno predava, je izločila iz postopka izbora, oziroma jih je slabše ocenila. Tako je Borut Jamnik preko Milene Pervanje, ki predava na njegovem zasebnem društvu ZNS, uspel postaviti Jazbeca in Štamparjevo v upravo državnega SDH. Tam ta dva postavljata nadzornike v vse firme v državni lasti. Tudi v NLB in Luko Koper. No in kateri stranki pripada Borut Jamnik, ki kadruje očitno v vsaki vladi – kdo je pravzaprav ta oseba drugo članico uprave pa povezujejo mediji ravno s tem človekom.
borut rojc

2019-07-22 07:08:45


Aneksi kriminalnih združb pri gradbenih poslih, to je to, kar poganja mafijski ustroj države. Svoje , s prirejenimi javnimi razpis,i naredi prav od teh razbojnikov nastavljena vlada in sklepni račun se tako izide... Pri sosedih gradijo Kitajci in to pred vsemi roki, pri nas ima večje reference od tujcev murgelsko gradbeno podjetje Grep, čeprav poseduje le samokolnico in dve vreči cementa. Od klovna in zmešane plagiatorke na ministrstvu za infrastrukturo, res ni pričakovati, da bi se zadeve v tem pogledu uredile, ker potem niti njiju ne bilo tam...Razumem tudi Damjana in njegove nerazumljive umotvore, očitno pogojene z neko boleznijo, da besed ne izogavarja, pač pa mu nekontrolirano letijo iz ust. Človek bi se rad primaknil k bogato obloženi mizi gradbene mafije. Ne razumem pa teze spoštovanega gospoda Duhovnika, ki se je v boju s prevarntom Lebnom in njegovimi pomagači pri zlatem tiru, odločno postavil na stran razuma in zdrave logike, torej proti tem, nad katerimi se klovn še posebno navdušuje. ..Na koncu se torej zaradi manjkajoče vejice , razveljavljajo razpisi, po katerih se posel dodeli najcenejšim izvajalcem in dodeli jebivetrom tipa Petrič, Škrabec & co. katerih kriminalne rabote so vedno najmanj dvakratnik najugodnejšega izvajalca posameznih gradbenih del , ki bi kot dober gospodar tudi s takšno ceno nekaj zaslužil...Vse, kar napišem, bazira tudi na osebnih izkušnjah. Zločinski režim nam je kot družini nekaj vzel, ta sistem tega noče vrniti. Zato, da kriminalci gradijo lakirnice na rodovitni zemlji, avtoceste skozi pšenična polja ter vse mogoče ovinke po vodovarstvenih območjih pri gradnji železnice. Če bo zmanjkalo, bodo pa zlikovci spet šli v preboj in še kaj vzeli...

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Nokavtirani Odlazek na kolenih. Mariborska banka je Delo revije prodala Večeru.