objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 6. april 2016 ob 06:30

Mirko Mayer ponižan in totalno užaljen. Zaposleni pa: Marijan Jurenec, koliko časa še?
Na Planet TV resničnostna drama: odhaja programski direktor Gorazd Slak, odpoved je dala finančna direktorica Špela Pirnat, iz službe vrgli glavno organizatorko Tino Šušteršič.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na komercialni televiziji Planet TV niso zamenjali samo voditeljice oddaje Planet Danes Anje Markovič (namesto nje bo od prihodnjega ponedeljka dalje Planet Danes vodil novinar Blaž Jarc, druga voditeljica pa ostaja Jerca Zajc Šušteršič) in hudo "degradirali" voditelja rubrike Debata Mirka Mayerja, odpoved naj bi dala tudi že programski direktor Gorazd Slak in finančna direktorica Špela Pirnat, iz službe pa naj bi vrgli glavno realizatorko Tino Šušteršič.

TOMAŽ PEROVIČ

Poleg tega kar dežujejo pripombe na račun direktorja informativnega programa Tomaža Peroviča, generalnega direktorja Planet TV oziroma družbe Antenna Slo, d. o. o., ki izdaja program Planet TV, Marijana Jurenca pa naj bi zaposleni že "prijavili" vodstvu Telekoma Slovenije, sicer manjšinskemu lastniku Planet TV - prek hčerinske družbe TSmedia, vendar, kot ugotavljajo v pismu, poslanem nekaterim medijem, "brez uspeha".
Tomaž Perovič, ki ga je Marijan Jurenec na Planet TV predstavil kot najboljšega "news direktorja v Sloveniji", naj bi po pripovedovanju zaposlenih na Planet TV cele dneve posedal v svoji pisarni in "opravljal" skupaj s četico svojih priljubljenih sodelavcev ali pa se "ukvarjal z gradnjo vikenda na obali", gledanost osrednje informativne oddaje Planet Danes pa je "še slabša kot pred njegovim prihodom". Kar sicer dokazujejo tudi uradni podatki agencije AG Nielsen Media Research, čeprav je Perovič ob svojem prihodu celo javno zagotovil, da bodo že do konca prejšnjega leta po gledanosti prehiteli osrednji Dnevnik na TV Slovenija.

MIRKO MAYER IN ANJA MARKOVIČ

Zdaj je Perovič na mestu ene voditeljice Planeta Danes zamenjal Anjo Markovič, in sicer z Blažem Jarcem. Mirko Mayer pa bo pogovorno rubriko Debata - znotraj oddaje Planet Danes - vodil le še ob nedeljah. Sicer pa bo moral Mayer kot novinar spet delati na terenu, kar je zanj menda velika karierna degradacija. Je pa zanimivo, da Mayerju, sodeč po prvih odzivih, takšno degradacijo velika večina njegovih sodelavcev na Planet TV celo privošči?!
Pravijo namreč, da se ima za "najpametnejšega novinarja na svetu", težko prenašajo njegovo "oholost in ukazovalnost". Potem ko je zapustil ženo Tanjo Mayer in začel hoditi z novinarsko kolegico Kajo Flisar, naj bi Mayerjevo vedenje postalo le še bolj "zvezdniško". Zdaj ko ga je Perovič očitno postavil na realna tla, pa je "totalno užaljen".
Na teren - kot "navadna novinarka" - bo zdaj morala tudi Anja Markovič. Spomnimo, nekateri mediji so ji pred časom pripisali ljubezensko razmerje z Urošem Slakom, voditeljem oddaje 24ur zvečer na Pop TV in nekdanjim partnerjem voditeljice 24ur Petre Kerčmar.

OZADJE PLANETA DANES

Glavna realizatorka Tina Šušteršič je po naših informacijah dobila odpoved iz krivdnih razlogov, ker naj bi "napačno štempljala" svoj delovni čas in si tako svojo plačo neupravičeno povečala za petdeset odstotkov. Sama sicer razlaga, da naj bi pri odpovedi pisalo, da je bila odpuščena "iz poslovnih razlogov". Dodatna težava informativnega programa na Planet TV je tudi ponovna porodniška odsotnost dnevne urednice Barbare Pance, drugi dnevni urednik Tomi Gračanin pa naj bi bil za dnevnega urednika premalo sposoben, je pa prijatelj Tomaža Peroviča.

GORAZD SLAK

Zaradi resničnostnih šovov je počilo med Jurencem in Gorazdom Slakom, ki naj bi že dal odpoved. Kaplja čez rob je zadnji resničnosti šov Bilo je nekoč; stal je ogromno denarja, gledanost - glede na finančni vložek - pa je skromna. Rejtingi gledanosti oddaje Bilo je nekoč se po podatkih AGB Nielsen Media Research sučejo okoli treh odstotkov, delež gledalcev pa blizu 10 odstotkov.
Tudi nasploh je resničnostnim šovom, ne samo na Planet TV, močno padla gledanost. Predvsem zaradi velikega števila šovov, programskega podvajanja in posledične zasičenosti ter slabih tekmovalcev. Najslabšo gledanost ima trenutno Big Brother na Kanalu A, ampak to je že druga tema.
Marijan Jurenec naj bi se sicer ves čas vmešaval v Slakovo delo in hotel odločati o vseh podrobnostih resničnostnih šovov, po hodnikih pa se je menda "tako drl na Slaka, da se je slišalo po vseh pisarnah", kar je Slaku, logično, jemalo verodostojnost. Kaplja čez rob pa naj bi bile nekatere zadeve, povezane z glavnim producentom Petrom Kečkom, ki je na Planet TV prišel s Pop TV.

JASNA KULJAJ ...

Jurenec in Perovič naj bi sicer ves čas izrazito forsirala bivše kadre Pop TV in jih drugim na Planet TV prestavljala kot največje mojstre televizijske obrti. Televizijski starleti Jasni Kuljaj naj bi tako Jurenec "pogodbeno zagotovil pet tisoč evrov mesečno za dve leti, da le ne bi prebegnila na Pop TV".

... IN MARIJAN JURENEC

Kar zadeva Marijana Jurenca, pa naj bi ga zaposleni, ki se, kot rečeno, sprašujejo, "koliko časa še", tako rekoč ovadili na Telekom Slovenije, da se ukvarja predvsem s svojimi zasebnimi spletnimi posli, tudi na račun Planet TV. Jurenec in Perovič imata vrhunske plače, Planet TV pa se koplje v milijonskih izgubah. Po javno dostopnih podatkih so leta 2014 pridelali približno 10 milijonov evrov izgube, bilanca za leto 2015 pa še ni znana. In prav zaradi Jurenca naj bi odpoved dala tudi finančna direktorica Špela Pirnat.
Poznavalci sicer pravijo, da Marijan Jurenec na Planetu deluje podobno kot prej na Pro Plusu. Histerično vodi televizijo in firmo, zraven pa biznisira po svoje, kar celo kombinira z vodenjem televizije. In to bo delal tako dolgo, dokler ne bo lastnikom Planet TV dokončno prekipelo in ga bodo odstavili. Enako se mu je to zgodilo na Pro Plusu oziroma pri ameriških lastnikih Pop TV in Kanala A - korporaciji CME.
Toda na Planet TV pravijo, da se kljub pisnim opozorilom, poslanim na Telekom Slovenije, glede Marijana Jurenca nič ne premakne. Večinski lastnik Planeta TV je sicer grška medijska korporacija Antenna Group.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mirko Mayer ponižan in totalno užaljen. Zaposleni pa: Marijan Jurenec, koliko časa še?