objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 30. maj 2016 ob 06:36

Maske padajo. Prek sošolke Mira Cerarja se osvaja Petrol, drugič: vloga Irene Prijović.
Dolgoletno zaupno prijateljstvo med Boštjanom Kraljem, fantomom slovenske tranzicije, in Ireno Prijović, podpredsednico nadzornega sveta Petrola, meče na lastninjenje Petrola popolnoma drugačno luč.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pred dnevi smo poročali, da sta glavna slovenska lobista slovaško-češke finančne skupine J&T, ki osvaja Petrol, ljubljanska odvetnica Barbara Kürner Čad, bivša sošolka predsednika vlade Mira Cerarja, in Boštjan Kralj, nekdanji vodilni uslužbenec Aktive, Telekoma Slovenije, danes pa direktor zasebnega podjetja Kompas Kapital.
Širši javnosti praktično neznani Boštjan Kralj med insajderji poslovno-politične scene sicer velja za enega od najspretnejših, kot pravijo, "fantomov slovenske tranzicije". Kljub življenju na veliki nogi in pogostemu menjavanju zasebnih spremljevalk (kar menda ni tako nepomembno pri poslovanju znotraj Slovenije) mu je uspelo burna obdobja preživeti brez medijske pozornosti. Verjetno zato, ocenjujejo naši viri, ker ga zanima izključno posel in je zato pripravljen sodelovati z vsemi politični akterji. Boštjan Kralj izhaja iz trdega jedra ekipe Darka Horvata, še vedno enega od najbogatejših Slovenec, ki že več let živi v Londonu, kamor so spadali še Aleš Okorn (bivši soprog hčerke nekdanjega "desnega" ljubljanskega župana iz časov Demosa Jožeta Strgarja), Matjaž Sattler (poročen z drugo hčerko Jožeta Strgarja), Aleš Lisac in še nekateri. Spomnimo, šlo je za ambiciozno poslovno ekipo, ki je izrabila model češke privatizacije in prva začela Slovencem ponujati gotovino za certifikate.

PRIJOVIĆ-HORVAT-KRALJ-JAMNIK ... PETROL.

Manj znano pa je, da je bila v tistem času zasebna spremljevalka Darka Horvata gospa Irena Prijović, danes znana predvsem kot dolgoletna generalna sekretarka Združenja nadzornikov Slovenije in podpredsednica nadzornega sveta - Petrola.
Ireno Prijović uvrščajo tudi v najožjo "poslovno in zasebno celico" Boruta Jamnika, vplivnega predsednika uprave Modre zavarovalnice, še prej pa prvega človeka Kapitalske družbe. Prijovićeva, denimo, je sekretarka združenja nadzornikov od leta 2004, ko je predsednik tega združenja postal Jamnik.
Toda pozor. Irena Prijović je tudi potem, ko se je razšla z Darkom Horvatom, ostala tesna osebna prijateljica Boštjana Kralja, zdaj slovenskega lobista finančne skupine J&T. Po navedbah naših virov gre za "dolgoletno in zaupno prijateljsko razmerje", ki pa - zaradi aktualne vloge Irene Prijović na Petrolu - na zgodbo o lastninjenju slovenske naftne družbe, kjer slovaško-češka družba J&T obvladuje že okoli 15 do 18 odstotkov lastniškega deleža Petrola, meče popolnoma drugačno luč.
No, po pripovedovanju virov tudi naveza med Boštjanom Kraljem in odvetnico Barbaro Kürner Čad traja iz tistih časov, ko je bila Kürner Čadova še sodnica. Takrat naj bi bilo v Ljubljani menda kar znano, da se je dalo prek Kralja na registrskem sodišču urediti skoraj vse ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Irena Prijović miro cerar Barbara Krner Čad Boštjan Kralj Aleš Okorn jože strgar Matjaž Sattler Aleš Lisac borut jamnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Maske padajo. Prek sošolke Mira Cerarja se osvaja Petrol, drugič: vloga Irene Prijović.