objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 27. junij 2016 ob 06:27

Ivani Šundov bodo verjetno sodili. Preiskava pravnomočna, grozi ji do pet let zapora.
Nekdanja televizijska zvezdnica pod lupo državnega tožilstva. Skupaj z možem Davorjem Hojanom osumljena goljufanja pri prodaji nepremičnin na hrvaški obali.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vse kaže, da se bo nekdanja televizijska zvezdnica Ivana Šundov (Hojan) kmalu znašla pred sodiščem zaradi suma goljufije. Preiskava zoper Šundovo, ki jo vodi okrožno državno tožilstvo na podlagi kazenske ovadbe enega od oškodovancev, vložene že oktobra 2013, je 3. junija letos končno le postala pravnomočna, kar nam je potrdila tudi višja državna tožilka iz Nove Gorice Branka Oven. Primer se je namreč zavlekel, ker se je okrožno državno tožilstvo v Ljubljani šele oktobra 2015 izreklo za krajevno nepristojno in zadevo odstopilo okrožnemu sodišču v Novi Gorici; Ivana Šundov, ki sicer večinoma živi na Hrvaškem, ima namreč stalno bivališče tudi v Vipavi.
Primer, zaradi katere Ivani Šundov grozi do pet let zapora, je po mnenju odvetnice enega od oškodovancev (ime in priimek oškodovanca sta znana uredništvu) Irene Dobravc Tatalovič precej jasen. Ivana Šundov je kot direktorica zagrebškega podjetja Diva stil (ki se je medtem že znašlo v bankrotu) prodajala stanovanja na šibeniški rivieri, denarja, ki so ga plačali kupci, namenjenega banki, ki je financirala gradnjo stanovanj ter na stanovanjih imela tudi knjižene hipoteke (v tem primeru gre za Hrvaško poštno banko), pa ni posredovala bankam, ampak ga je - očitno - zadržala kar zase. Tako opeharjenim kupcem stanovanj v Šibeniku so banke potem začele unovčevati hipoteke in Ivani Šundov zaradi tega sodijo tudi v Zagrebu.
Iz kazenske ovadbe, ki jo objavljamo v nadaljevanju, je lepo razvidno, da je Ivana Šundov pri pridobivanju kupcev stanovanj izkoriščala tudi svojo prepoznavnost kot znana medijska osebnost (kupcem je namreč osebno zagotavljala, da gre za "dober in varen posel"), denar za nakupe stanovanj in izbrise bančnih hipotek pa je, potem ko sta ga pokasirala Ivana Šundov in njen mož Davor Hojan, izginil neznano kam.

SODILI TUDI NJENEMU MOŽU, ZARADI MAMIL

Spomnimo, na Hrvaškem so pred leti sodili tudi razvpitemu možu Ivane Šundov, spornemu podjetniku Davorju Hojanu, in sicer zaradi trgovanja z mamili. Na prvi stopnji ga je zagrebško sodišče obsodilo na nekaj več kot pet leta zapora, potem pa je primer še pred pravnomočnostjo zastaral, zato Hojanu ni bilo treba v zapor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ivani Šundov bodo verjetno sodili. Preiskava pravnomočna, grozi ji do pet let zapora.