objavi na
pozareport.si

forum

Live

Torek, 11. oktober 2016 ob 06:32

Telenovela na SDH končana. Odstop - toda Anja Strojin Štampar ostaja prisesana.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pozno sinoči se je na sedežu Slovenskega državnega holdinga zgodilo tako, kot smo napovedali že v nedeljo. Anja Strojin Štampar je "sporazumno" odstopila kot članica uprave, toda ostaja zaposlena na SDH, za nedoločen čas. Podobno kot prejšnji predsednik uprave Marko Jazbec, ki je moral odstopil ob neuspešnem poskusu zamenjave predsednice nadzornega sveta Luke Koper Alenke Žnidaršič Kranjc. Namesto dosedanje mesečne plače v višini skoraj 10 tisoč evrov bruto bo Anja Strojin Štampar poslej prejemala dva do tri tisoč evrov manj.
Spomnimo: uradno so ji očitali "počasnost in neodločnost", povedano drugače - nesposobnost. Da Anja Strojin Štampar, sicer tudi dobra prijateljica propadle političarke Katarine Kresal (Kresalova je bila njena poročna priča) ostaja odlično zaposlena na stroške davkoplačevalcev, je pravzaprav zaslužna predvsem ona sama. Po naših informacijah je namreč prav Anja Strojin Štampar ob svojem imenovanju za članico uprave (to je bilo pred desetimi meseci) skoraj vizionarsko dosegla, da so nadzorniki spremenili notranje akte SDH, na podlagi katerih so se novi člani uprave SDH, denimo Jazbec ali Anja Strojin Štampar, ob imenovanju lahko na SDH zaposlili tudi za nedoločen čas. In zdaj ji je to prišlo še kako prav, potem ko ji ni uspelo doseči, da bi jo vzeli nazaj v službo na Kapitalsko družbo, se pa hkrati ni strinjala s prvotno ponudbo nadzornikov SDH, da "ostane gospa", vzame odpravnino v višini šest mesečnih plač in preprosto odide. Tako zdaj ostaja lepo prisesana na SDH, naši viri pa pravijo, da "preprosto ne bo delala čisto nič".

KDO IZGUBLJA, KDO DOBIVA?

Ena od teorij zarote pa pravi takole: z odstopom Anje Strojin Štampar, ki je bila na SDH odgovorna tudi za "privatizacijo" Nove Ljubljanske banke, je nadzor in vsaj delno tudi notranje informacije SDH nad NLB izgubil Borut Jamnik (predsednik uprave Modre zavarovalnice), v svojem spopadu s tako imenovanimi "old boysi", ki naj bi za spopad z Jamnikom uporabljali tudi Cerarjevo vlado. Privatizacija NLB pa naj bi spet prešla pod strožji nadzor starih struktur tranzicijske levice, ki naj bi obvladovale tudi začasno predsednico uprave SDH Lidio Glavina, menda skadrovano iz slovenskih zamejskih krogov v Italiji, okoli nekdanje družbe Safti oziroma naslednice famoznega Saftija, finančne družbe KB 1909 iz italijanske "stare" Gorice, med drugim lastnice tednika Mladina.
Anja Strojin Štampar pa je bila na SDH pristojna tudi za Telekom Slovenije, kjer Jamniku aprila prihodnje leto poteče mandat predsednika nadzornega sveta, in to je spet nova velika fronta ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 21:08:57


IVAN MAČEK - mene v debato o tisri ex SMC poslanki - ne boš pritegnil, koga drugega neplačanega, nestrankarskega komentatorja - razen mene Janea K. Kerna - pa nna tem ok e-- portalu g. POŽARJA TAKOINTAKO - NI. Nimaš - sogovornikov - a ne vidiš? Z MIHO SKUMARC.AMI sta takointako - ista oseba - IVAN MAČEK=MIHA SKUMARC-AMI- tsti tvoji kloni Istok, Hugo itd. - so a takointako - "tvoj program opuščenih klonov oz. tvojih vzdevkov. Ne blefiraj - saj veš, da ta portal - ni za polemike in zmerjanja kot je to bil dolgo časa OK E- PORTAL NOVE TV. Ta POŽAREPORT OK E-PORTAL -je bolj za objavo osebnih INFO, STALIŠŠČ, ne pa za polemike. Raje nam napiši, v kako tesnem sorodstvenemodnosu - sta bila oče in mama - od realnega IVANA MAČKA. Ti, ki se skrivaš za vzdevkom z imenom tega "realnega grozoviteža Ivana MAČKA -- si, se zdiš - tako javno nezanimiv, da si si moral nadeti tako "negativno reklamni vzdevek". Se zdi. Tista hvalabogu ex SMC poslanka - je paena zadnjih oseb, ki bi mene Janeza Kepic-Kerna - zanimala. Najbolje bo, če odideš - spat. Nihče te ne bo pogrešal. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA P.S. PRECEJ BOLJ OTROČJE" LJUDI- SE - IMAŠ NA ZGORNJI SLIKI. S častno izjemo g. Kovšce. Sploh pa si vsi - to beroči - ZAPOMNITE PREGOVOR moje pokojne - mame, ki je bila ok vzgojiteljica: "ODRASLI T.I. "MOŠK" SO LE NEKOLIKO VEČJI PREDVSEM PA VEČINOMA OD MALIH OTROK - VELIKO S L A B ŠŠ I "otroci".Vse negativne lastnosti otrok - imajo - močno potencirani. Luštnosti - malih otrok - pa "ODRASLI OTROCI=DEDI" takointako nimajo - nič večč. Sliko moj ok mame - si lahko ogledaš na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si. Pleše z dvema vnukoma.
Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Telenovela na SDH končana. Odstop - toda Anja Strojin Štampar ostaja prisesana.