objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 17. oktober 2016 ob 06:57

Zamenjave na Planet TV: Jurenec praktično odstavljen, Perovič pa bi zdaj šel na RTVS
Tomaž Perovič, direktor in urednik najmanj gledanega informativnega programa v državi, se je prek politike začel ponujati kot kompromis med Fillijem in Pirc Musarjevo za funkcijo direktorja RTV Slovenija.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Slabe tri mesece po tem, ko smo objavili članek z naslovom Drama na Planet TV. Jurenec uničuje dokumentacijo, novinarji pravijo: Konec je ..., se na vrhu Planet TV približuje kadrovski finale. Direktor Marijan Jurenec, ki nam je po objavi omenjenega članka grozil s tožbo, mora oditi. Čeprav naj bi po nekaterih napovedih na direktorskem stolčku zdržal še do konca tega leta, je po naših informacijah že minuli petek iz svoje pisarne pospravil večino svojih stvari, primopredaja z novim direktorjem pa naj bi bila že to sredo. Kdo postaja novi direktor Planet TV oziroma družbe Antenna TV SL, d. o. o., ki izdaja televizijski program Planet TV, še ni znano, toda po naših informacijah je "ime" že usklajeno z grškimi večinskimi lastniki, korporacijo Antenna Group, in manjšinskim lastnikom Telekomom Slovenije.
Mimogrede, čeprav se je proces prisilne poravnave družbe Antenna TV Sl, ki jo je julija letos sprožil Telekom Slovenije - na podlagi pritožbe grške Antenne Group - spet znašel na prvi stopnji ljubljanskega sodišča in je končni razplet prisilne poravnave še velika neznanka, med poznavalci prevladuje ocena, da bo v prihodnjih mesecih večinski lastnik Planet TV v vsakem primeru postal Telekom Slovenije, Grki pa se tako ali drugače umikajo.
Več o tem si lahko preberete tukaj.
Marijan Jurenec je Planet TV vodil od maja 2014, bilanca njegovega vodenja pa je, vsaj po številkah sodeč, resnično porazna. Planet TV je doslej ustvaril okoli 32 milijonov evrov izgube, delež gledanosti pa je od lani, ko je bil 12-odstoten, upadel na letošnjih sedem do osem odstotkov. Padec gledanosti se je začel s fiaskom resničnostnega šova Bilo je nekoč, ki naj bi sam pridelal dva milijona evrov izgube. Čeprav naj bi po uradnih sporočilih za javnost Planet TV posloval "normalno", mesečno ustvarjajo kar 1,6 milijona evrov izgube. Marijan Jurenec pa naj bi na koncu svoje direktorsko mesto poskušal ubraniti tudi politično, saj naokoli razlaga, da naj bi Telekom Slovenije z njegovo odstavitvijo "šparal televizijo za Janeza Janšo".
Kljub enormnim finančnim izgubam pa je (bil) Jurenec skoraj fantastično plačan. Njegovi neposredni direktorski prihodki so po naših informacijah znašali okoli 300 tisoč evrov letno, od tega naj bi mu tretjino denarja Grki nakazovali v Amsterdamu. Poleg tega naj bi Planet obkrožil s svojimi spletnimi podjetji in tako dodatno zaslužil še 100 tisoč evrov na leto.

KDO MENDA ŠE ODHAJA IN KDO MENDA ŠE PRIHAJA?

Planet TV je sicer že tretja televizija, ki jo je - kot direktor - vodil Jurenec. Poleg direktorskega mesta na Pop TV in Kanalu A je bil namreč tudi direktor hrvaške televizije Nova TV.
Da zdaj Telekom Slovenije na Planet TV prevzema oblast, naj bi se videlo že v minulih dneh, ko so se na Planet TV začeli pojavljati Tina Česen, direktorica TSMedia (hčerinske družbe Telekoma Slovenije, prek katere je Telekom solastnik Planet TV), menda bodoči programski direktor Igor Gajič in Telekomov svetovalec za televizijo Amir Mureškić. Gajič in Mureškić sta sicer že prej delala na Planet TV, za Mureškića pa se je tudi govorilo, da bo on novi direktor Planet TV.
Prvi, ki naj bi odletel po padcu Jurenca, naj bi bil dosedanji programski direktor Gorazd Slak. Skupaj s Slakom se bo verjetno moral posloviti tudi njegov svetovalec za program in prijatelj Martin Senica, ki je spet postal odgovorni urednik revije Stop, ki jo po novem izdajajo pri mariborskem časopisu Večer. Kako je lahko Senica zaposlen na Planet TV in hkrati urednik revije za televizijo, ni znano, je pa to novinarsko vsaj zelo nehigienično. Tomažu Peroviču, direktorju in odgovornemu uredniku informativnega programa, ki mesečno menda zasluži že okoli 18 tisoč evrov (čeprav vodi najslabše gledani informativni program v državi), naj bi ponudili zgolj uredniško mesto, kot novega direktorja informativnega programa pa omenjajo Jana Tomšeta, novinarja spletnega portala Siol.net.

PEROVIČ SE JE ZAČEL PONUJATI NA RTVS

Toda Perovič ima očitno drugačne načrte. Prek političnega zakulisja naj bi začel naskakovati funkcijo generalnega direktorja RTV Slovenija. Njegovi politični lobisti na levici pa ga predstavljajo kot sprejemljiv kompromis med sedanjim vršilcem dolžnosti generalnega direktorja RTVS Markom Fillijem in nesojeno generalno direktorico RTV Natašo Pirc Musar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zamenjave na Planet TV: Jurenec praktično odstavljen, Perovič pa bi zdaj šel na RTVS