objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 29. oktober 2016 ob 10:44

Gostilna Pečarič. Drama na klavzuri SD: Pertinač odstopil in zamrznil članstvo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pertinač odstopil kot član strokovnega sveta Socialnih demokratov in zamrznil status člana stranke.
Na današnji - za medije in javnost zaprti - klavzuri vodstva vladne stranke Socialnih demokratov, ki je, kot običajno, v znani ljubljanski gostilni Pečarič, se dogaja - nepričakovana drama. Aljuš Pertinač, dolgoletni vidni član vodstva SD (pred leti je kandidiral celo za predsednika stranke ter izgubil proti Borutu Pahorju, pod ministrom Jernejem Pikalom pa je bil državni sekretar za šolstvo), je odstopil kot predsednik strokovnega sveta SD za kohezijo in razvoj ter zamrznil svoje članstvo v stranki. Malce podobno, kot sta pred leti to storila Milan Kučan in Borut Pahor, vendar onadva zaradi funkcije predsednika republike. Po svojem odstopu je Pertinač tudi takoj zapustil klavzuro in odšel iz gostilne Pečarič.
Aljuš Pertinač naj bi bil sicer že dlje časa nezadovoljen s politiko SD, zlasti po odstopu prejšnjega predsednika stranke Igorja Lukšiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aljuš pertinač Igor Lukšič Jernej Pikalo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Gostilna Pečarič. Drama na klavzuri SD: Pertinač odstopil in zamrznil članstvo.