objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 21. november 2016 ob 06:46

Boj za NZS. Peinkiher, bivši agent in Taksist, zdaj grobo napada še Čeferina.
Nekdanji uslužbenec vojaške obveščevalne službe priznava, da ruši Radenka Mijatovića in Matjaža Nemca, in tako vsaj posredno dela za Ivana Simiča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Aleksander Čeferin. Tone Peinkiher napoveduje, da bo medijsko obračunal z novim predsednikom UEFA.
Potem ko smo 15. novembra objavili informacije, da naj bi za Ivana Simiča, ki se poteguje za funkcijo predsednika Nogometne zveze Slovenije (ob drugih dveh kandidatih, podpredsedniku NZS in članu uprave Cetisa Radenku Mijatoviću ter podpredsedniku državnega zbora in vidnem politiku Socialnih demokratov Matjažu Nemcu), lobirala tudi bivša "tajna agenta" Milan Smolnikar in Anton (Tone) Peinkiher, se nam je zelo hitro oglasil Peinkiher. Minuli petek nam je poslal zahtevo po objavi popravka, vendar smo jo zaradi evidentno žaljivih besed in dela vsebine, ki pomeni zlorabo zakona o medijih, zavrnili. Nato nam je Tone Peinkiher poslal nekoliko spremenjeno različico Popravka, ki jo danes - nelektorirano - objavljamo v nadaljevanju.
 
POPRAVEK
Čeferinovo maslo na NZS
Na spletni strani Požareport je članek z naslovom "Skoraj prava vojna za Čeferinov stolček. Menda lobirajo tudi bivši tajni agenti", v katerem avtor Bojan Požar navaja, da lobiram za Iva Simiča v njegovi kampanji za Predsednika NZS. Iva Simiča osebno ne poznam, prav tako ne poznam delegatov NZS, ki volijo svojega predsednika, niti vplivnežev, ki lahko vplivajo na izid volitev. Tudi zaradi tega ne morem lobirat za nobenega kandidata, ne lobiram ne v okviru NZS, niti kje drugje. To, da me avtor članka proglaša za nekdanjega tajnega agenta je nestrokovno pisanje. Nekdo, ki je (bil) uradno zaposlen v varnostni ali obveščevalni službi ni "tajni agent". Stanje v NZS je že sedaj pred volitvami podobno cirkusu, še slabše pa bo volitvah. Čeferin kot predsednik UEFA s podporo Mijatoviću in Nemcu, pa na ta način res lobira za to kdo bo pod njim. Očitno hoče prikriti hude nepravilnosti v NZS, od velike finančne luknje do vdora srbskih špekulantov v slovenski nogomet, …. Kot pristaš nogometa nikakor nisem za to, da bi sedaj NZS vodil nogometni sodnik Radenko Mijatović, ki slabo govori slovensko (ni važno, če namerno ali nenamerno), ne zna pa niti angleško, ali pa kakšen poslanec in politik. Slovenski politiki so itak naredili že dovolj škode državi, ni treba, da jo še dodatno delajo v NZS.
Mag. Anton Peinkiher, Ljubljana
 
Če pustimo ob strani, da Tone Peinkiher izjemno površno povzema naše pisanje (nikjer namreč nismo eksplicitno trdili, da Peinkiher in Smolnikar lobirata za Simiča, ampak smo zapisali zgolj to, da gre za navedbe naših virov, kar lahko dokažemo tudi s pričami), pa je zanimivo, da Peinkiher zanika, da je "bivši tajni agent". To namreč drži. Ko je Peinkiher med znanim političnim spopadom Janeza Janše in Milanom Kučanom kot zaposleni uslužbenec nekdanje vojaške obveščevalne službe Vomo prestopil na Kučanovo stran, so ga na kriminalistični policiji registrirali kot tajnega sodelavca (agenta) s kodnim imenom Taksist. Podrobnosti tistih dogajanj (Depala Vas, Safti itd.) in te operacije presegajo vsebino današnjega članka, zato s tem ne bomo nadaljevali.

PA SAJ RES LOBIRA ZA SIMIČA

Velja pa, kar zadeva Toneta Peinkiherja, omeniti vsaj še dve stvari, neposredno povezani z nogometom.
Prvič, Tone Peinkiher tudi v tekstu svojega popravka posredno priznava, da (objektivno) lobira za Ivana Simiča, saj je proti temu, da bi funkcijo dobil eden ali drugi Simičev protikanddat, Mijatović ali Nemec.
In drugič, Peinkiher je na koncu svojega prvega popravka napovedal medijske napade na zdaj že bivšega predsednika NZS in novega prvega človeka Evropske nogometne zveze  Aleksandra Čeferina (faksimile objavljamo v nadaljevanju).

				Faksimile prvega Popravka, kjer Tone Peinkiher najavlja medijski obračun z Aleksandrom Čeferinom. Med drugim mu očita, da naj bi bil popolnoma nesposoben.<br>
			Faksimile prvega Popravka, kjer Tone Peinkiher najavlja medijski obračun z Aleksandrom Čeferinom. Med drugim mu očita, da naj bi bil popolnoma nesposoben.

KOT JE ŽALIL LJUBICO JELUŠIČ, SE LOTEVA ČEFERINA ...

Anton (Tone) Peinkiher je sicer znan po verbalno grobih in primitivnih javnih napadih na številne ljudi. Ljubico Jelušič, nekdanji ministrico za obrambo iz Pahorjeve vlade in profesorico na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, ki je pred časom izrazila zelo resne pomisleke zoper magistrsko nalogo Toneta Peinkiherja z naslovom Civilno-vojaška razmerja v srednjeevropskih deželah v tranziciji, ker naj bi prepisoval iz njene doktorske disertacije pa še iz diplomske naloge Mitja Žaklja, je popljuval takole: "Jelušiščka pluvala po svoji fakulteti in po meni, da bi se priliznala Janši, militantna rdečkasta SD bi rada bila Janšev vojak!"
No, ko je revija Demokracija objavila tekst o spornosti njegove magistrske naloge, je Peinkiher skoraj ponorel in vložil tožbo, vendar je tožbo pravnomočno gladko izgubil. Ima pa nekaj "svojih novinarjev", prek katerih se pojavlja v mediji, mediji pa ga neposredno uporabljajo za politične intrige ali obračune znotraj slovenske obveščevalne srenje. Poznavalci scene med njimi omenjajo predvsem Cirila Brajerja na Nedeljskem dnevniku in Anuško Delić na Delu.

				Sporna magistrska naloga?! Peinkiher je pred časom vložil tožbo zoper revijo Demokracijo, kjer so poročali o domnevno sporni magistrski nalogi nekdanjega agenta, vendar je tožbo izgubil.<br>
			Sporna magistrska naloga?! Peinkiher je pred časom vložil tožbo zoper revijo Demokracijo, kjer so poročali o domnevno sporni magistrski nalogi nekdanjega agenta, vendar je tožbo izgubil.
Mimogrede, po naših najnovejših informacijah naj bi David McDowell Zor zdaj "odstopil" tudi od kandidature za funkcijo podpredsednika NZS, ki naj bi mu jo obljubljal Mijatović, če postane novi predsednik nogometne zveze.
 
Razkritje: Viri: Radenko Mijatović v ožjih družbah razlaga, da naj bi avtor teh vrstic "pisal proti njemu", ker naj bi bila avtor teh vrstic in Ivan Simič - prijatelja.
 
Prejšnji članek o lobiranju Milana Smolnikarja in Toneta Peinkiherja, objavljen 15. novembra, si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radenko Mijatović Matjaž Nemec Ivan Simič Nogometna zveza Slovenije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Boj za NZS. Peinkiher, bivši agent in Taksist, zdaj grobo napada še Čeferina.