objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 17. februar 2017 ob 06:27

Afera Falcon-Pariz. Obrambna ministrica ima drugačen seznam potnikov kot Cerar. Kdo je tu nor?!
Aferi s poletom falcona z Mirom Cerarjem v Pariz ni videti konca. Ministrica za obrambo Andreja Katič namreč javno in uradno govori o drugačnem seznamu potnikov, kot ga navaja kabinet predsednika vlade ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je izjava obrambne ministrice, objavljena na blogu Petra Jančiča (za povečavo kliknite na sliko).
Aferi z januarskim spornim poletom falcona z Mirom Cerarjem in očitno še ne povsem definirano ekipo na rokometno tekmo med Slovenijo in Hrvaško v Pariz ni videti konca. Pred tremi dnevi se je namreč javno in uradno oglasila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, ko je pojasnjevala stroške poleta, ki jih je plačala Slovenska vojska.
Toda pozor, Katičeva je navedla nekoliko drugačen seznam potnikov, kot ga uradno navaja kabinet predsednika vlade. Gre pa za razliko pri enem potniku. Po navedbah kabineta predsednika vlade naj bi šlo za "fotografa Nebojšo Tejića", sicer zaposlenega (sodelavca) na Slovenski tiskovni agenciji, po navedbah obrambne ministrice pa naj bi bil tako imenovani deseti potnik "en sopotnik iz urada za komuniciranje". Celotna izjava Andreje Katič je dostopna na blogu novinarja Petra Jančiča, mi pa jo objavljamo na desni strani članka.
No, po naših informacijah je po prej omenjeni izjavi ministrice Andreje Katič o sestavi potnikov in omembi sopotnika iz urada za informiranje, ki naj bi bil na letalu, na tem uradu završalo. Nihče, kot pravijo naši viri, ne ve, kdo naj bi to bil?! Sicer je tudi slišati, da naj bi na tem uradu nekateri že prej, v tistih prvih dneh po tekmi v Parizu, še preden se je sploh začelo poročanje o spornem letu, opozarjali, da bo, citiramo, "s tem poletom, če pride ven, piz ....". Na to temo naj bi se zgodil celo krizni sestanek, vendar podrobnosti niso znane.

CERARJEV FOTOGRAF POD KRINKO VLADNEGA URADA?!

Če bi se recimo izkazalo, da se je pod krinko enega sopotnika (uradnika) iz vladnega urada za komuniciranje s falconom prevažal fotograf, ki je slučajno zaposlen na Slovenski tiskovni agenciji, ki je v pristojnosti vlade, tak fotograf pa je v Parizu na rokometni tekmi prejkone igral vlogo zasebnega fotografa Mira Cerarja, pa gre spet za resen sum zlorabe proračunskega denarja in pravil letenja z vladnim letalom.
Cerar in njegova vlada z letalom falcon pod krinko stroškov - sicer obubožane - Slovenske vojske očitno že dlje ravnata srhljivo po domače in bi lahko šlo celo za sistemsko zlorabo letala. Ko se razkrijejo nepravilnosti, tako kot v tem primeru, pa se vlada s tiho podporo mainstream medijev spreneveda, celo laže in izgovarja, da jo tisti, ki o tem poročamo, "slabo razumemo ..."

MEDIJI MOLČIJO, KER SE BOJIJO - PADCA VLADE

Mainstream mediji, lažni "watchdogi", pa o tej aferi še vedno molčijo (včeraj je o tem sicer začel poročati tudi spletni portal Siol.net), ker naj bi se zaradi občutljivosti afere (vse, kar je povezano s falconom, je namreč za slovenske politike v smislu afere lahko "smrtno nevarno") bali, da afera sistemske zlorabe falcona lahko pripelje tudi do padca Cerarjeve vlade.

				... To pa je seznam potnikov na spornem letu falcona iz Ljubljane v Pariz in nazaj, kot ga navaja kabinet predsednika vlade (vir: Siol.net).<br>
			... To pa je seznam potnikov na spornem letu falcona iz Ljubljane v Pariz in nazaj, kot ga navaja kabinet predsednika vlade (vir: Siol.net).
ODMEV
Spoštovani,
k današnjemu članku z naslovom "Afera Falcon-Pariz. Obrambna ministrica ima drugačen seznam potnikov kot Cerar. Kdo je tu nor?!", objavljenem na portalu Pozareport.si, želimo pojasniti naslednje:
Na letalu v Pariz je bilo 13 oseb, od tega trije člani posadke, dva varnostnika predsednika vlade, fotograf, predsednik vlade, ministrica za izobraževanje ter trije zaposleni v Kabinetu predsednika vlade ter dva z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Na letalu ni bilo zaposlenega z Urada vlade za komuniciranje, pač pa je Urad vlade za komuniciranje plačnik stroškov poti fotografa, ki je spremljal delegacijo. Urad vlade za komuniciranje namreč na podlagi pogodbe s Slovensko tiskovno agencijo o izvajanju fotografskih storitev, naroča te storitve tudi za Kabinet predsednika vlade. Fotograf STA tako spremlja predsednika vlade ob uradnih in delovnih obiskih v tujini, kar je ustaljena in večletna praksa. Iz pogodbe izhaja tudi, da v takih primerih stroške poti fotografa pokrije Urad vlade za komuniciranje.
Glede navedb, da naj bi se seznama potnikov, ki jih navajata Kabinet predsednika vlade ter ministrica za obrambo, razlikovala, naj pojasnimo, da zgoraj navedeni seznam potnikov drži, ministrica za obrambo je v odgovoru na poslansko vprašanje Urad vlade za komuniciranje navajala kot plačnika poti fotografa, zato je prišlo do napačnih interpretacij.
Prijazen pozdrav
Urad vlade za komuniciranje

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Falcon-Pariz. Obrambna ministrica ima drugačen seznam potnikov kot Cerar. Kdo je tu nor?!