objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 17. februar 2017 ob 06:27

Afera Falcon-Pariz. Obrambna ministrica ima drugačen seznam potnikov kot Cerar. Kdo je tu nor?!
Aferi s poletom falcona z Mirom Cerarjem v Pariz ni videti konca. Ministrica za obrambo Andreja Katič namreč javno in uradno govori o drugačnem seznamu potnikov, kot ga navaja kabinet predsednika vlade ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je izjava obrambne ministrice, objavljena na blogu Petra Jančiča (za povečavo kliknite na sliko).
Aferi z januarskim spornim poletom falcona z Mirom Cerarjem in očitno še ne povsem definirano ekipo na rokometno tekmo med Slovenijo in Hrvaško v Pariz ni videti konca. Pred tremi dnevi se je namreč javno in uradno oglasila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, ko je pojasnjevala stroške poleta, ki jih je plačala Slovenska vojska.
Toda pozor, Katičeva je navedla nekoliko drugačen seznam potnikov, kot ga uradno navaja kabinet predsednika vlade. Gre pa za razliko pri enem potniku. Po navedbah kabineta predsednika vlade naj bi šlo za "fotografa Nebojšo Tejića", sicer zaposlenega (sodelavca) na Slovenski tiskovni agenciji, po navedbah obrambne ministrice pa naj bi bil tako imenovani deseti potnik "en sopotnik iz urada za komuniciranje". Celotna izjava Andreje Katič je dostopna na blogu novinarja Petra Jančiča, mi pa jo objavljamo na desni strani članka.
No, po naših informacijah je po prej omenjeni izjavi ministrice Andreje Katič o sestavi potnikov in omembi sopotnika iz urada za informiranje, ki naj bi bil na letalu, na tem uradu završalo. Nihče, kot pravijo naši viri, ne ve, kdo naj bi to bil?! Sicer je tudi slišati, da naj bi na tem uradu nekateri že prej, v tistih prvih dneh po tekmi v Parizu, še preden se je sploh začelo poročanje o spornem letu, opozarjali, da bo, citiramo, "s tem poletom, če pride ven, piz ....". Na to temo naj bi se zgodil celo krizni sestanek, vendar podrobnosti niso znane.

CERARJEV FOTOGRAF POD KRINKO VLADNEGA URADA?!

Če bi se recimo izkazalo, da se je pod krinko enega sopotnika (uradnika) iz vladnega urada za komuniciranje s falconom prevažal fotograf, ki je slučajno zaposlen na Slovenski tiskovni agenciji, ki je v pristojnosti vlade, tak fotograf pa je v Parizu na rokometni tekmi prejkone igral vlogo zasebnega fotografa Mira Cerarja, pa gre spet za resen sum zlorabe proračunskega denarja in pravil letenja z vladnim letalom.
Cerar in njegova vlada z letalom falcon pod krinko stroškov - sicer obubožane - Slovenske vojske očitno že dlje ravnata srhljivo po domače in bi lahko šlo celo za sistemsko zlorabo letala. Ko se razkrijejo nepravilnosti, tako kot v tem primeru, pa se vlada s tiho podporo mainstream medijev spreneveda, celo laže in izgovarja, da jo tisti, ki o tem poročamo, "slabo razumemo ..."

MEDIJI MOLČIJO, KER SE BOJIJO - PADCA VLADE

Mainstream mediji, lažni "watchdogi", pa o tej aferi še vedno molčijo (včeraj je o tem sicer začel poročati tudi spletni portal Siol.net), ker naj bi se zaradi občutljivosti afere (vse, kar je povezano s falconom, je namreč za slovenske politike v smislu afere lahko "smrtno nevarno") bali, da afera sistemske zlorabe falcona lahko pripelje tudi do padca Cerarjeve vlade.

				... To pa je seznam potnikov na spornem letu falcona iz Ljubljane v Pariz in nazaj, kot ga navaja kabinet predsednika vlade (vir: Siol.net).<br>
			... To pa je seznam potnikov na spornem letu falcona iz Ljubljane v Pariz in nazaj, kot ga navaja kabinet predsednika vlade (vir: Siol.net).
ODMEV
Spoštovani,
k današnjemu članku z naslovom "Afera Falcon-Pariz. Obrambna ministrica ima drugačen seznam potnikov kot Cerar. Kdo je tu nor?!", objavljenem na portalu Pozareport.si, želimo pojasniti naslednje:
Na letalu v Pariz je bilo 13 oseb, od tega trije člani posadke, dva varnostnika predsednika vlade, fotograf, predsednik vlade, ministrica za izobraževanje ter trije zaposleni v Kabinetu predsednika vlade ter dva z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Na letalu ni bilo zaposlenega z Urada vlade za komuniciranje, pač pa je Urad vlade za komuniciranje plačnik stroškov poti fotografa, ki je spremljal delegacijo. Urad vlade za komuniciranje namreč na podlagi pogodbe s Slovensko tiskovno agencijo o izvajanju fotografskih storitev, naroča te storitve tudi za Kabinet predsednika vlade. Fotograf STA tako spremlja predsednika vlade ob uradnih in delovnih obiskih v tujini, kar je ustaljena in večletna praksa. Iz pogodbe izhaja tudi, da v takih primerih stroške poti fotografa pokrije Urad vlade za komuniciranje.
Glede navedb, da naj bi se seznama potnikov, ki jih navajata Kabinet predsednika vlade ter ministrica za obrambo, razlikovala, naj pojasnimo, da zgoraj navedeni seznam potnikov drži, ministrica za obrambo je v odgovoru na poslansko vprašanje Urad vlade za komuniciranje navajala kot plačnika poti fotografa, zato je prišlo do napačnih interpretacij.
Prijazen pozdrav
Urad vlade za komuniciranje

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Falcon-Pariz. Obrambna ministrica ima drugačen seznam potnikov kot Cerar. Kdo je tu nor?!