objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 20. februar 2017 ob 06:35

Kakšni kadri za državne firme?! Hrvat Gjivoje, ki je
Za novega člana nadzornega sveta Save Re, družbe, ki jo vodi državni SDH, je tudi formalno predlagan razvpiti hrvaški poslovnež, Davor Ivan Gjivoje,
Bojan Požar

Odpri galerijo

Hrvaški mediji: Gjivoja bi morali aretirati. Pri nas pa ga država predlaga za nadzornika Save Re?!
Za 7. marec je sklicana skupščina Save Re, družbe, ki jo še vedno obvladuje slovenska država (predvsem prek Slovenskega državnega holdinga), drugi največji delničar je hrvaška korporacija Adris Grupa iz Rovinja (Zagrebška banka, Balkan Fund ...), velik delničar pa je tudi Modra zavarovalnica. In kdo so - za sejo skupščine - predlagani novi člani nadzornega sveta? Dosedanja nadzornica Mateja Lovšin Herič, kot uradna predstavnica SDH, Keith William Morris, ki velja za predstavnika Evropske banke za obnovo in razvoj, Andrej Kren, predsednik uprave Idrijskega FMR (Kolektor, časopisna hiša Delo) in pa Davor Ivan Gjivoje, uradno ameriško-hrvaški poslovnež iz družbe Networld. Slednja je tudi upnica Save (iz Kranja, ne Save Re), Gjivoje pa naj bi pred časom kranjski Savi tudi svetoval pri prestrukturiranju turizma.
To so predlogi kadrovske komisije iz Save Re, kdo konkretno je predlagal Gjivoja, pa se ne ve točno. Toda kdo je v resnici Davor Ivan Gjivoje? Nekateri hrvaški mediji poročajo, da gre za Hrvata, "gosparja" (naziv za tiste, ki prihajajo iz Dubrovnika), ki je s fantomskimi pogodbami 15 let "cicao" milijone hrvaških dolarjev, in da bi ga bilo celo "treba aretirati" (članek novinarja Tomislava Kovača iz 7Dnevno si lahko preberete tukaj).

HRVATI BI NAMESTO HRVATA GJIVOJA RAJE SLOVENCA KRALJIČA

Pri tem je zanimivo (in razumljivo), da gosparja Gjivoja za člana nadzornega sveta Save Re nočejo niti Hrvati, saj Adris Grupa namesto Gjivoja za člana nadzornega sveta predlaga (kot njihov nasprotni kadrovski predlog za sejo skupščine) znanega slovenskega poslovneža, ki je naredil zavidljivo mednarodno kariero kot dolgoletni član ožjega vodstva svetovalne družbe McKinsey - Petra Kraljiča. Je pa Davor Ivan Gjivoje očitno dovolj dober za tiste, ki upravljajo slovensko državno premoženje. Tako nastaja res popolnoma absurdna situacija: hrvaški solastniki slovenske državne družbe Save Re so proti temu, da bi novi član nadzornega sveta Save Re postal sporni Hrvat, in zato namesto njega predlagajo uspešnega slovenskega poslovneža, Slovenci oziroma slovenska država pa za člana nadzornega sveta predlagajo Hrvata, za katerega hrvaški mediji poročajo, da bi ga bilo treba zapreti.
No, slovenski mediji so tiho ...

JAZBEC PA ŠE ČAKA LICENCO

Spomnimo. Za novega predsednika uprave Save Re je predlagan Marko Jazbec, nekdanji razvpiti predsednik uprave SDH, ki pa še vedno čaka na potrebno licenco Agencije za zavarovalni nadzor. Brez te licence, potrebne za vse člane uprave slovenskih zavarovalnic v državni lasti, namreč ne more prevzeto vodenja Save Re.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kakšni kadri za državne firme?! Hrvat Gjivoje, ki je