objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 4. april 2017 ob 06:56

Mile Šetinc že pri poslih drugega tira. Po Tešu, Rotniku in Skubinu na denarju Luke Koper.
To so kakor zelo kredibilni liki in podjetja, ki se poleg lobista Šetinca že pojavljalo pri drugem tiru: Stanko Štrajn, Jože P. Damijan, Jure Leben, Axis, d. o. o., Geoportal, d. o. o. ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zakonca Mojca in Mile Šetinc tudi na drugem tiru delujeta po že preverjenem medijskem receptu.
Med tistimi, ki bodo že očitno odlično zaslužili s projektom drugega tira, je tudi znani lobist Mile Šetinc. Ta je na drugi tir presedlal z razvpitega projekta Teš6, kjer je delal za Uroša Rotnika, nedavno odstavljenega direktorja velenjske komunale, nazadnje pa je "pomagal" tudi Gorazdu Skubinu, pred enim tednom odstavljenim predsednikom uprave Holdinga Slovenske elektrarne. Kar zadeva drugi tir, Mile Šetinc tokrat svetuje Luki Koper, ki po navedbah naših virov "vsebinsko, moralno in bržkone tudi finančno" podpira famozni svet za civilni nadzor (projekta drugega tira), ki sta ga pod okrilje vzela tudi Milan Kučan in njegov Forum 21.

BRATA ŠTRAJN

Mimogrede, o tem, kakšni kredibilni kalibri so se zbrali na svetu za civilni nadzor drugega tira ter kakšni se pletejo okoli njega, smo nekaj že pisali. Spomnimo, gre za Stanka Štrajna, celih petnajst let "glavnega pravnika" Darsa in SCT - pod vodstvom legendarnega Ivana Zidarja. Po naših informacijah Stanko Štrajn tudi nikdar ni bil navaden pravnik, ampak, vsaj na Darsu, glavni avtor vseh pogodb in aneksov, ki jih je Dars podpisoval z gradbenimi izvajalci, torej tistih pogodb in tistih aneksov, zaradi katerim smo nekajkrat preplačali avtoceste. In takoj naslednji dan po koncu zaposlitve na Darsu se je Stanko Štrajn zaposlil pri takrat največjem Darsovem podizvajalcu, to je SCT, danes pa nastopa, kot pravijo, v vlogi "borca za realne in poštene cene ter investicijske vrednosti". Zato je njegova osebna integriteta enaka ničli. Stanko Štrajn je sicer brat medijsko bolj znanega Darka Štrajna, enega od mnenjskih voditeljev propadle stranke LDS in dolgoletnega predsednika državno financirane Liberalne akademije. Danes pa Darko Štrajn na Twitterju briljira s takšnimi tviti: "Kapitalistični globalizem se končno uresničuje kot globalni kriminal nad milijonskimi množicami ljudi, ki jih strada in poganja v begunstvo."

DRUGI NAJKREDIBILNEJŠI KALIBER: JOŽE P. DAMIJAN

Drugi najkredibilnejši kaliber sveta za civilni nadzor drugega tira je profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti in nekdanji nekajmesečni minister prve Janševe vlade - Jože P. Damijan. Za Damijana je že znano vsaj dvoje: prvič, kako je prehodil pot od "mladoekonomista" in "antimencingerjanca" do "staroekonomista", ki danes slavi Jožeta Mencingerja, ekonomskega odvetnika tajkunov Foruma 21 in prav tako člana sveta za civilni nadzor drugega tira, in drugič, da pri drugem tiru ne sodeluje samo "civilno", ampak poskuša tudi prodajati svoje plačljive svetovalne storitve. Zaradi svojih interesov pri drugem tiru se je pripravljen povezati celo z desnim poslancem Andrejem Čušem in še: Jože P. Damijan je (bil) poročna priča Draga Kosa na poroki s Tjašo Slokar, direktorico informativnega programa Pop TV, zato se Pop TV vedno, kadar poročajo o drugem tiru ali svetu za civilni nadzor drugega tira, znajde na izjemno spolzkem terenu kolizije osebnih interesov na relaciji zakoncev Kos-Slokar in Jožeta P. Damijana.

				To so kakor kredibilni liki, ki se pojavljajo pri drugem tiru: Jure Leben, nekoč lažni magister, danes pa državni sekretar za infrastrukturo, kot vladni šef projekta drugi tir, in ekonomist Jože P. Damijan. Sinoči sta bila gosta Marcela Štefančiča jr. na Studio City, ta četrtek pa se bosta vejetno pojavila še na Tarči.<br>
			To so kakor kredibilni liki, ki se pojavljajo pri drugem tiru: Jure Leben, nekoč lažni magister, danes pa državni sekretar za infrastrukturo, kot vladni šef projekta drugi tir, in ekonomist Jože P. Damijan. Sinoči sta bila gosta Marcela Štefančiča jr. na Studio City, ta četrtek pa se bosta vejetno pojavila še na Tarči.
 
Kakor strokovna podpora pri delu sveta za civilni nadzor pa se pojavljata dve zanimivi, čeprav širši javnosti povsem neznani podjetji: Axis, d. o. o., in Geoportal, d. o. o. Prvo družbo Axis je ustanovila skupina nekdanjih informatikov SCT, in to tako, da so se "spinoffali" iz stečaja SCT, seveda brez finančnega nadomestila, svoje znanje in sredstva SCT pa so lepo mimo stečajnega upravitelja prenesli na novo firmo Axis. Družba Geoportal pa je sodelovala kot projektant(ka) enega od predorov in še nekaterih drugi objektov na trasi drugega tir. Zdaj pa pozor: projektantske cene, ki so jih uporabili pri svojih projektih, so po navedbah naših virov okoli 20 odstotkov višje od tistih, ki jih je upoštevala državna družba DRI in za katere zdaj - pri Geoportalu namreč - skupaj s svetom za civilni nadzor drugega tira trdijo, da so kar za 50 odstotkov previsoke. Dodaten komentar verjetno ni potreben, razen takšnega, da se je kraja na vseh straneh res že začela ...
Obema podjetjema je sicer skupno tudi to, da veliko poslujeta z državo (vir: Erar).

TELEVIZIJSKI RECEPT MILETA ŠETINCA

Mile Šetinc pa pri Luki Koper in drugem tiru deluje po svojem že preverjenem medijskem receptu - prek svoje žene in urednice dnevnoinformativnega programa TV Slovenija Mojce Pašek Šetinc. Tako bodo ta četrtek na prvem programu TVS predvajali pogovorno oddajo Tarča, menda po receptu Mileta Šetinca ter okusu Luke Koper in sveta za civilni nadzor drugega tira. No, če je Miletu Šetincu oziroma njegovemu podjetju Ljubljanski val, d. o. o., po padcu Pahorjeve vlade, ko je leta 2010 zaslužil 290 tisoč evrov, šlo hitro krepko navzdol, padel je na 78 tisoč evrov letnega prometa, se je z vlado Mira Cerarja spet začel njegov veliki finančni vzpon. Bilanca Ljubljanskega vala za leto 2015 nam pokaže, da je Mile Šetinc pred dvema letoma že zaslužil nekaj več kot 140 tisoč evrov.
Mile Šetinc sicer pričakovano zatrjuje, da z gradnjo drugega tira nima "nobene zveze", kar nam je takoj po objavi tega članka tudi sporočil v "demantiju", ki ga objavljamo na koncu članka.

NAMESTO ZLATKA ŠETINCA - TATJANA TANACKOVIČ

In še za konec, povezano z dinastijo Šetinc. Zlatko Šetinc, starejši brat Mileta Šetinca in dolgoletni odgovorni urednik Nedeljskega dnevnika, se poslavlja od vodenja "Nedeljca", nova odgovorna urednica pa je postala Tatjana Tanackovič, življenjska sopotnica odgovornega urednika Primorskih novic Antiše Korljana.
 
DEMANTI
"Z gradnjo drugega tira nimam nobene, ampak čisto nobene zveze - razen da to z zadevo z zanimanjem spremljam preko medijev. Ravno tako nimam nobene, ampak čisto nobene zveze z organizacijami in podjetji, ki so v tekstu omenjene."
Mile Šetinc

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
2tir Mile Šetinc Uroš Rotnik Gorazd Skubin hse Milan Kučan forum 21 Stanko Štrajn SCT dars Ivan Zidar Darko Štrajn LDS jože p damijan jože mencinger andrej čuš Drago Kos Tjaša Slokar Mojca Pašek Šetinc Axis doo Geoportal doo Ljubljanski val Zlatko Šetinc Tatjana Tanackovič Antiša Korljan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mile Šetinc že pri poslih drugega tira. Po Tešu, Rotniku in Skubinu na denarju Luke Koper.