objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 6. junij 2017 ob 06:37

Miro Cerar na robu živčnega zloma. In rešijo ga lahko samo še predčasne volitve.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Samo nasmeh je bolj grenak: Simona Kustec-Lipicer, Miro Cerar, Milan Brglez in Jože Artnak
Najnovejši (javni) živčni izpadi predsednika vlade Mira Cerarja (Odmevi, TV Slovenija - minuli torek) pa tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (isti dan, po vložitvi ustavne pobude v primeru Magne Steyr, ki je poleg 2. tira in "zdravstvene reforme" najbolj nevralgična točka Cerarjeve vlade) dokazujejo, da sta Cerar in njegova stranka SMC na robu živčnega zloma.
Miro Cerar ima danes v svojem vladnem kabinetu na Gregorčičevi ulici v Ljubljani zaposlenih kar sedem ljudi(!), ki delajo na njegovih odnosih z javnostmi, na piarju. "Glavna" je, kot smo že poročali, Tijana Arih, visoka Beograjčanka (no, sredi srbske prestolnice zanjo, preverjeno, v glavnem ne vedo), sedanja žena bolj znanega oglaševalca Igorja Ariha.
Kako zelo je vplivna Tijana Arih, priča tudi naslednji insajderski dogodek izpred nekaj tednov. Bil je sestanek vseh ministrov SMC, ki bi ga moral voditi Miro Cerar, na temo odnosov z javnostmi. Pred začetkom sestanka pa je Cerar poklical po telefonu, da ne more priti, in dejal, naj sestanek vodi Boris Koprivnikar, minister za javno upravo in podpredsednik vlade. Tijana Arih je bila proti, češ, to ne pride v poštev, Koprivnikar sestanka ne bo vodil, in začela nadirati prisotne, da nimajo nobenega piarja, da piar štima samo na ministrstvu za zdravje in na ministrstvu za šolstvo, kjer ga, na obeh ministrstvih, neposredno vodi ona. Potem se je edini upal oglasiti Počivalšek, češ, no ja, najslabše je ravno na ministrstvu za zdravje, kjer po njegovem mnenju sploh nimajo nobenega piarja.

TREND KAŽE: SMC BO IZPADLA IZ PARLAMENTA

Zmeda in živčnost sta torej popolni, zato ni čudno, da Miro Cerar prihaja stati na Odmeve, čeprav novinarji že nekaj let vsakega predsednika vlade intervjuvajo v njihovih vladnih pisarnah, da na televiziji deluje kot triletni otrok, ko ni vse po njegovo, minister Počivalšek pa - tudi po televiziji - nedostojno žali ljudi.
Piko na i pa postavljajo ankete javnega mnenja. Tri dni po "velikem pikniku" SMC sredi idiličnega okolja na Zbiljah blizu Ljubljane, kjer so slavili 3. rojstni dan stranke, je udarila anketa časopisa Delo, sicer nesporno zelo naklonjenega SMC in Cerarjevi vladi. Po tej anketi ima SMC le še nekaj več kot 5 odstotkov podpore, poleg tega najnovejše ankete kažejo, da bo SMC na prihodnjih volitvah verjetno celo izpadla iz parlamenta. Dejansko pa gre za trend, ki naj bi ga že pred dvema letoma na eni od klavzur Socialnih demokratov suvereno utemeljeval Andraž Zorko, priznani analitik javnega menja iz agencije Valicon. Pri tem je zanimivo, za Cerarja in SMC pa zato še toliko bolj zaskrbljujoče, da podpora Cerarju in SMC dramatično upada, kljub temu da Cerar in SMC še vedno uživata podporo večinskih medijev.

REŠITEV ZA CERARJA: PREDČASNE VOLITVE!

Glede na to, da je ta trend res očiten in strokovno dokazljiv - SMC gre proti nični podpori, po sledeh Pozitivne Slovenije, Državljanske liste in Zavezništva Alenke Bratušek, preimenovanega v ZSLD, Miru Cerarju in njegovi stranki SMC tako ostaja pravzaprav le še ena možnost političnega preživetja. Čim prejšnje predčasne volitve, dokler so še vsaj malo nad vodo ...
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SMC Usoda SMC miro cerar Tijana in Igor Arih zdravko počivalšek boris koprivnikar SMC Andraž Zorko Socialni demokrati Valicon magna steyr 2tir Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport Ministrstvo za javno upravo ministrstvo za zdravje

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Miro Cerar na robu živčnega zloma. In rešijo ga lahko samo še predčasne volitve.