objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 14. julij 2017 ob 06:43

Prisluhi KPL-farmacevtka. Če je Janković prepričan, da ni storil ničesar narobe, naj policijske prisluhe objavi sam!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Policijski prisluhi v zadevi KPL-farmacevtka naj bi bili praktično uničujoči za Zorana Jankovića.
Po izbruhu afere, ko naj bi višja državna tožilka Blanka Žgajnar zamudila rok za vložitev zahteve za sodno preiskavo zoper ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Janković v zadevi "KPL-farmacevtka", višja sodnica Mojca Kocjančič pa je zato odredila uničenje tajnih policijskih prisluhov (oziroma zbranih dokazov zoper Jankovića pri aferi KPL-farmacevtka), do medijev že prihajajo nekatere podrobnosti iz teh prisluhov.

PROSIM, NE HODI K MENI DOMOV, KER SEM PIJANA ...

Tako naj bi policija Jankoviću začela tajno prisluškovati (in ga tudi slediti) aprila 2014. Iz posebnih preiskovalnih ukrepov (prisluhov in sledenja) naj bi policisti izvedeli, da naj bi Zoran Janković dotično farmacevtko, ki naj bi ji pomoč pri redni zaposlitvi v Lekarni Ljubljana pogojeval s spolnimi odnosi, junija obiskal celo na njenem domu. Iz prisluhov naj bi bilo tudi razvidno, da naj bi ga farmacevtka takrat prosila, naj ne hodi k njej domov, ker je "pijana", toda Janković naj bi kljub temu prišel.
Zaradi vseh teh podrobnosti (podobno pa velja tudi za tiste dele prisluhov, neposredno povezane s KPL, kjer naj bi šlo za dogovore o prevzemanju provizij v gotovini) številni poznavalci ocenjujejo, da gre za najbolj obremenilne pisne dokaze zoper Jankovića doslej. Zanj kot politika naj bi bili praktično uničujoči. Če bi bili prisluhi objavljeni, podobno, kot je časopis Dnevnik pred časom objavil tajne policijske prisluhe poslovnežu Tomažu Lovšetu, nekdanjemu lastniku Dinersa Slovenija, pred prodajo Mercatorja, bi bila javnost, no,  ali pa vsaj večji del javnosti, šokirana in zgrožena, Jankovićeva politična kariera pa zagotovo zapečatena. Verjetno ga ne mogli več braniti niti njegovi najbolj zagreti podporniki.
Po drugi strani pa, če župan Zoran Janković misli, da pri tej zadevi ni (bilo) čisto nič narobe, naj - kot politik - policijske prisluhe objavi sam ali pa dovoli državnemu tožilstvu, da jih objavijo oni. In naj bo to tudi njegova politična platforma za prihodnje parlamentarne volitve!

JANKOVIĆA REŠUJE BIVŠA ŽENA ALEŠA ZALARJA

Mimogrede, višja sodnica Mojca Kocjančič, ki zdaj "rešuje" Zorana Jankovića, je bivša žena nekdanjega ministra za pravosodje Aleša Zalarja (LDS). Ločila sta se, ko je Zalar spoznal novo ljubezen, nekdanjo avstrijsko ministrico za pravosodje Claudio Bandion Ortner.

				Na včerajšnji otvoritvi Spomenika sprave na Kongresnem trgu v Ljubljani se je Zoran Janković pojavil v spremstvu nekdanjega predsednika države Milana Kučana.<br>
			Na včerajšnji otvoritvi Spomenika sprave na Kongresnem trgu v Ljubljani se je Zoran Janković pojavil v spremstvu nekdanjega predsednika države Milana Kučana.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Afera farmacevtka Farmacevtka Prisluhi Zoranu Jankoviću zoran janković Milan Kučan Blanka Žgajnar Mojca Kocjančič LDS državno tožilstvo policija Aleš Zalar Claudia Bandion Ortner kpl lekarna ljubljana Tomaž Lovše Diners Slovenija Časopis Dnevnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Prisluhi KPL-farmacevtka. Če je Janković prepričan, da ni storil ničesar narobe, naj policijske prisluhe objavi sam!