objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 13. avgust 2017 ob 07:20

Uboj Gašperja Tiča. Cakiću naj bi sodili za zaprtimi vrati, govorice o dogovoru: nizka kazen za medijski molk?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Sojenje Stefanu Cakiću, ki je umoril Tiča, se začenja jeseni. Bo pa očitno zaprto za javnost.
Nekateri mediji (vir: Nova24TV.si) so že poročali, da je državno tožilstvo 1. avgusta na Okrožno sodišče v Ljubljani vložilo obtožnico zoper Stefana Cakića zaradi kaznivega dejanja uboja Gašperja Tiča, zagrožena kazen pa je od pet do 15 let zapora. Sojenje naj bi se začelo jeseni (narok sicer še ni razpisan), toda zgodba o skrivnostni igralčevi smrti, motivu za uboj Gašperja Tiča in prikrivanju praktično vseh okoliščin smrti zelo znanega Slovenca pred širšo javnostjo se očitno nadaljuje: obtoženemu Stefanu Cakiću bodo namreč najverjetneje sodili za zaprtimi vrati. Sojenje naj bi zaprli na podlagi 295. člena zakona o kazenskem postopku, pri tem pa naj bi se sklicevali na "moralo" in "družinsko življenje" preminulega Gašperja Tiča. Da obstaja možnost tajnega sojenja, je že potrdilo tudi tožilstvo.
Po drugi strani Cakićev odvetnik Gorazd Fišer razlaga, da ima obramba svoje dokaze, na podlagi katerih lahko ubrani svojega klienta. Stefan Cakić je sicer še vedno v priporu na Povšetovi ulici.
Predvideno sojenje za zaprtimi vrati pa nekako potrjuje govorice, da naj bi prišlo do dogovora, ki naj bi, pravijo, ustrezal vsem. Stefan Cakić naj bi na koncu kratkega procesa dobil najnižjo možno kazen, kar naj bi utemeljevali tudi z njegovo mladostjo in dejstvom, da 20-letnik še nikoli ni bil kaznovan, zamena za to pa naj bi bil Cakičev "medijski molk" o tem, kaj vse se je tistega usodnega dne dogajalo v Tičevem stanovanju in še prej. Cakić naj bi torej v zameno za najnižjo kazen molčal o vseh podrobnostih dvojnega življenja Gašperja Tiča. In tako bi vse skupaj lepo elegantno pospravili pod preprogo.

NOVINARJI NE MOREJO DO CAKIĆA

In tudi zato naj bi Cakićev odvetnik Fišer zavračal dostope novinarjev do svojega klienta, čeprav Cakiću zagotovo ne bi škodovalo, da bi javnost izvedela tudi za njegovo plat usodnega dogajanja in smrti Gašperja Tiča na Trubarjevi ulici. Fišer je, denimo, intervju zavrnil tudi avtorju teh vrstic.
Spomnimo, celo novinarji z najdaljšim stažem poročanja o črni kroniki se praktično ne spomnijo, kdaj policija ne bi imela tiskovne konference po odkritju uboja (celo pri aferi bulmastifi je policija na koncu klonila pod pritiski medijev in dvanajst dni po smrti zdravnika ljubljanske elite Saša Baričeviča kljub vsemu uprizorila tiskovno konferenco). To se je torej zgodilo samo v primeru smrti Gašperja Tiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Smrt Gašperja Tiča Stefan Cakić Gorazd Fišer državno tožilstvo Okrožno sodišče v Ljubljani nova24tv Zakon o kazenskem postopku Sašo Baričevič Afera bulmastifi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Uboj Gašperja Tiča. Cakiću naj bi sodili za zaprtimi vrati, govorice o dogovoru: nizka kazen za medijski molk?!