objavi na
pozareport.si
forum
Bizarno

Nedelja, 13. avgust 2017 ob 07:20

Uboj Gašperja Tiča. Cakiću naj bi sodili za zaprtimi vrati, govorice o dogovoru: nizka kazen za medijski molk?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nekateri mediji (vir: Nova24TV.si) so že poročali, da je državno tožilstvo 1. avgusta na Okrožno sodišče v Ljubljani vložilo obtožnico zoper Stefana Cakića zaradi kaznivega dejanja uboja Gašperja Tiča, zagrožena kazen pa je od pet do 15 let zapora. Sojenje naj bi se začelo jeseni (narok sicer še ni razpisan), toda zgodba o skrivnostni igralčevi smrti, motivu za uboj Gašperja Tiča in prikrivanju praktično vseh okoliščin smrti zelo znanega Slovenca pred širšo javnostjo se očitno nadaljuje: obtoženemu Stefanu Cakiću bodo namreč najverjetneje sodili za zaprtimi vrati. Sojenje naj bi zaprli na podlagi 295. člena zakona o kazenskem postopku, pri tem pa naj bi se sklicevali na "moralo" in "družinsko življenje" preminulega Gašperja Tiča. Da obstaja možnost tajnega sojenja, je že potrdilo tudi tožilstvo.
Po drugi strani Cakićev odvetnik Gorazd Fišer razlaga, da ima obramba svoje dokaze, na podlagi katerih lahko ubrani svojega klienta. Stefan Cakić je sicer še vedno v priporu na Povšetovi ulici.
Predvideno sojenje za zaprtimi vrati pa nekako potrjuje govorice, da naj bi prišlo do dogovora, ki naj bi, pravijo, ustrezal vsem. Stefan Cakić naj bi na koncu kratkega procesa dobil najnižjo možno kazen, kar naj bi utemeljevali tudi z njegovo mladostjo in dejstvom, da 20-letnik še nikoli ni bil kaznovan, zamena za to pa naj bi bil Cakičev "medijski molk" o tem, kaj vse se je tistega usodnega dne dogajalo v Tičevem stanovanju in še prej. Cakić naj bi torej v zameno za najnižjo kazen molčal o vseh podrobnostih dvojnega življenja Gašperja Tiča. In tako bi vse skupaj lepo elegantno pospravili pod preprogo.

NOVINARJI NE MOREJO DO CAKIĆA

In tudi zato naj bi Cakićev odvetnik Fišer zavračal dostope novinarjev do svojega klienta, čeprav Cakiću zagotovo ne bi škodovalo, da bi javnost izvedela tudi za njegovo plat usodnega dogajanja in smrti Gašperja Tiča na Trubarjevi ulici. Fišer je, denimo, intervju zavrnil tudi avtorju teh vrstic.
Spomnimo, celo novinarji z najdaljšim stažem poročanja o črni kroniki se praktično ne spomnijo, kdaj policija ne bi imela tiskovne konference po odkritju uboja (celo pri aferi bulmastifi je policija na koncu klonila pod pritiski medijev in dvanajst dni po smrti zdravnika ljubljanske elite Saša Baričeviča kljub vsemu uprizorila tiskovno konferenco). To se je torej zgodilo samo v primeru smrti Gašperja Tiča.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

3oqo thirdeye

2018-07-15 20:13:48


Pasulj ;-)

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
PO ENAJSTIH URAH: NOVA SLOVENIJA VERJETNO NE BO ŠLA ZRAVEN, BRATUŠKOVA SUPER-PODPREDSEDNICA VLADE?!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Napoved. Sedela bosta samo Šrot in Bavčar, Uroš Rotnik očitno preveč ve (II)
Uboj Gašperja Tiča. Cakiću naj bi sodili za zaprtimi vrati, govorice o dogovoru: nizka kazen za medijski molk?!