objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 13. avgust 2017 ob 07:20

Uboj Gašperja Tiča. Cakiću naj bi sodili za zaprtimi vrati, govorice o dogovoru: nizka kazen za medijski molk?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Sojenje Stefanu Cakiću, ki je umoril Tiča, se začenja jeseni. Bo pa očitno zaprto za javnost.
Nekateri mediji (vir: Nova24TV.si) so že poročali, da je državno tožilstvo 1. avgusta na Okrožno sodišče v Ljubljani vložilo obtožnico zoper Stefana Cakića zaradi kaznivega dejanja uboja Gašperja Tiča, zagrožena kazen pa je od pet do 15 let zapora. Sojenje naj bi se začelo jeseni (narok sicer še ni razpisan), toda zgodba o skrivnostni igralčevi smrti, motivu za uboj Gašperja Tiča in prikrivanju praktično vseh okoliščin smrti zelo znanega Slovenca pred širšo javnostjo se očitno nadaljuje: obtoženemu Stefanu Cakiću bodo namreč najverjetneje sodili za zaprtimi vrati. Sojenje naj bi zaprli na podlagi 295. člena zakona o kazenskem postopku, pri tem pa naj bi se sklicevali na "moralo" in "družinsko življenje" preminulega Gašperja Tiča. Da obstaja možnost tajnega sojenja, je že potrdilo tudi tožilstvo.
Po drugi strani Cakićev odvetnik Gorazd Fišer razlaga, da ima obramba svoje dokaze, na podlagi katerih lahko ubrani svojega klienta. Stefan Cakić je sicer še vedno v priporu na Povšetovi ulici.
Predvideno sojenje za zaprtimi vrati pa nekako potrjuje govorice, da naj bi prišlo do dogovora, ki naj bi, pravijo, ustrezal vsem. Stefan Cakić naj bi na koncu kratkega procesa dobil najnižjo možno kazen, kar naj bi utemeljevali tudi z njegovo mladostjo in dejstvom, da 20-letnik še nikoli ni bil kaznovan, zamena za to pa naj bi bil Cakičev "medijski molk" o tem, kaj vse se je tistega usodnega dne dogajalo v Tičevem stanovanju in še prej. Cakić naj bi torej v zameno za najnižjo kazen molčal o vseh podrobnostih dvojnega življenja Gašperja Tiča. In tako bi vse skupaj lepo elegantno pospravili pod preprogo.

NOVINARJI NE MOREJO DO CAKIĆA

In tudi zato naj bi Cakićev odvetnik Fišer zavračal dostope novinarjev do svojega klienta, čeprav Cakiću zagotovo ne bi škodovalo, da bi javnost izvedela tudi za njegovo plat usodnega dogajanja in smrti Gašperja Tiča na Trubarjevi ulici. Fišer je, denimo, intervju zavrnil tudi avtorju teh vrstic.
Spomnimo, celo novinarji z najdaljšim stažem poročanja o črni kroniki se praktično ne spomnijo, kdaj policija ne bi imela tiskovne konference po odkritju uboja (celo pri aferi bulmastifi je policija na koncu klonila pod pritiski medijev in dvanajst dni po smrti zdravnika ljubljanske elite Saša Baričeviča kljub vsemu uprizorila tiskovno konferenco). To se je torej zgodilo samo v primeru smrti Gašperja Tiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Smrt Gašperja Tiča Stefan Cakić Gorazd Fišer državno tožilstvo Okrožno sodišče v Ljubljani nova24tv Zakon o kazenskem postopku Sašo Baričevič Afera bulmastifi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Uboj Gašperja Tiča. Cakiću naj bi sodili za zaprtimi vrati, govorice o dogovoru: nizka kazen za medijski molk?!