objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 23. avgust 2017 ob 07:00

Marjan Pogačnik osebno proti Bavčarju. In spet osramočeni predsednik ljubljanskega sodišča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vrhovno sodišče je iz primera Bavčar izločilo Marjana Pogačnika in Sonjo Ilovar Gradišar.
Če smo februarja 2015 zapisali, da Marjan Pogačnik, danes že višji sodnik in celo predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, proti Igorju Bavčarju, nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza in bivšemu politiku, nastopa "tudi osebno", češ, "dejstva že kažejo tako" (več si lahko preberete tukaj), je to zdaj potrdilo tudi vrhovno sodišče. Natančneje, sklep predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča, ki je Igorja Bavčarja po eni strani začasno rešil začetka prestajanja zaporne kazni, saj je Florjančič ugodil Bavčarjevemu predlogu za izločitev predsednika (Marjana Pogačnika) ter podpredsednice ljubljanskega okrožnega sodišča Sonje Ilovar Gradišar, in znano Bavčarjevo zadevo dodelil v novo reševanje drugemu sodniku istega sodišča, po drugi strani pa razgalil hudo problematično početje predsednika in podpredsednice ljubljanskega okrožnega sodišča, ki bi moralo skrbeti čisto vse!
In čeprav so mediji ob tem papagajsko poročali, kako se je Bavčar "spet izognil zaporu", je zagotovo dosti bolj pomembno to, zakaj in kako je vrhovno sodišče izločilo Pogačnika ter Ilovar Gradišarjevo. In ne nazadnje, prvič se je zgodilo, da je vrhovno sodišče v konkretnem sodnem primeru izločilo kar dva vodilna sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča!? Izločilo pa ju je zato, ker sta Pogačnik in Ilovar Gradišarjeva v medijih napadala Bavčarja, da se izogiba zaporu, na temo Igorja Bavčarja, spomnimo, to je bilo pred dvema letoma, sta sklicala celo posebno tiskovno konferenco, nato pa - neverjetno - kot sodnika odločala o njegovi prošnji za odlog prestajanja zaporne kazni. Vrhovno sodišče je zato logično ugotovilo, da gre pri njunem početju za kršitev načela nepristranskega sojenja (faksimile dela sodbe objavljamo na koncu članka).
Tako imamo danes predsednika in podpredsednico Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki jima tudi vrhovno sodišče očita nepristransko sojenje?!

POGAČNIK IZLOČEN TUDI V PRIMERU URŠKE ČEPIN

Pri Marjana Pogačniku pa to sploh ni prvi znani in medijsko razvpiti sodni primer, ko ga je vrhovno sodišče upravičeno izločilo. Spomnimo, ko je vrhovno sodišče razveljavilo njegovo sodbo v primeru ilegalne prostitucije starlete Urške Čepin (več o tem v članku: Sramotna sodba predsednika ljubljanskega sodišča razveljavljena), je Pogačnika izločilo iz nadaljnjega sojenja avtorju teh vrstic v tem primeru. No, Čepinova je kasneje tako ali tako odstopila od tožbe, Marjan Pogačnik pa je kljub takšnim strokovnim fiaskom aprila letos po čudežno hitrem postopku napredoval v višjega sodnika.
Marjan Pogačnik in Sonja Ilovar Gradišar seveda še vedno mirno ostajata predsednik in predsednica ljubljanskega okrožnega sodišča.

				Dvom o videzu nepristranskega odločanja: iz obrazložitve sklepa predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča v primeru Igorja Bavčarja (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Dvom o videzu nepristranskega odločanja: iz obrazložitve sklepa predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča v primeru Igorja Bavčarja (za povečavo kliknite na sliko).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Bavčar Primer Igorja Bavčarja Marjan Pogačnik Sonja Ilovar Gradišar Okrožno sodišče v Ljubljani Urška Čepin Damjan Florjančič vrhovno sodišče Istrabenz

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Marjan Pogačnik osebno proti Bavčarju. In spet osramočeni predsednik ljubljanskega sodišča.