objavi na
pozareport.si
forum
Bizarno

Sreda, 23. avgust 2017 ob 07:00

Marjan Pogačnik osebno proti Bavčarju. In spet osramočeni predsednik ljubljanskega sodišča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Če smo februarja 2015 zapisali, da Marjan Pogačnik, danes že višji sodnik in celo predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, proti Igorju Bavčarju, nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza in bivšemu politiku, nastopa "tudi osebno", češ, "dejstva že kažejo tako" (več si lahko preberete tukaj), je to zdaj potrdilo tudi vrhovno sodišče. Natančneje, sklep predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča, ki je Igorja Bavčarja po eni strani začasno rešil začetka prestajanja zaporne kazni, saj je Florjančič ugodil Bavčarjevemu predlogu za izločitev predsednika (Marjana Pogačnika) ter podpredsednice ljubljanskega okrožnega sodišča Sonje Ilovar Gradišar, in znano Bavčarjevo zadevo dodelil v novo reševanje drugemu sodniku istega sodišča, po drugi strani pa razgalil hudo problematično početje predsednika in podpredsednice ljubljanskega okrožnega sodišča, ki bi moralo skrbeti čisto vse!
In čeprav so mediji ob tem papagajsko poročali, kako se je Bavčar "spet izognil zaporu", je zagotovo dosti bolj pomembno to, zakaj in kako je vrhovno sodišče izločilo Pogačnika ter Ilovar Gradišarjevo. In ne nazadnje, prvič se je zgodilo, da je vrhovno sodišče v konkretnem sodnem primeru izločilo kar dva vodilna sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča!? Izločilo pa ju je zato, ker sta Pogačnik in Ilovar Gradišarjeva v medijih napadala Bavčarja, da se izogiba zaporu, na temo Igorja Bavčarja, spomnimo, to je bilo pred dvema letoma, sta sklicala celo posebno tiskovno konferenco, nato pa - neverjetno - kot sodnika odločala o njegovi prošnji za odlog prestajanja zaporne kazni. Vrhovno sodišče je zato logično ugotovilo, da gre pri njunem početju za kršitev načela nepristranskega sojenja (faksimile dela sodbe objavljamo na koncu članka).
Tako imamo danes predsednika in podpredsednico Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki jima tudi vrhovno sodišče očita nepristransko sojenje?!

POGAČNIK IZLOČEN TUDI V PRIMERU URŠKE ČEPIN

Pri Marjana Pogačniku pa to sploh ni prvi znani in medijsko razvpiti sodni primer, ko ga je vrhovno sodišče upravičeno izločilo. Spomnimo, ko je vrhovno sodišče razveljavilo njegovo sodbo v primeru ilegalne prostitucije starlete Urške Čepin (več o tem v članku: Sramotna sodba predsednika ljubljanskega sodišča razveljavljena), je Pogačnika izločilo iz nadaljnjega sojenja avtorju teh vrstic v tem primeru. No, Čepinova je kasneje tako ali tako odstopila od tožbe, Marjan Pogačnik pa je kljub takšnim strokovnim fiaskom aprila letos po čudežno hitrem postopku napredoval v višjega sodnika.
Marjan Pogačnik in Sonja Ilovar Gradišar seveda še vedno mirno ostajata predsednik in predsednica ljubljanskega okrožnega sodišča.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

3oqo thirdeye

2018-07-15 20:13:48


Pasulj ;-)

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
PO ENAJSTIH URAH: NOVA SLOVENIJA VERJETNO NE BO ŠLA ZRAVEN, BRATUŠKOVA SUPER-PODPREDSEDNICA VLADE?!
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Napoved. Sedela bosta samo Šrot in Bavčar, Uroš Rotnik očitno preveč ve (II)
Marjan Pogačnik osebno proti Bavčarju. In spet osramočeni predsednik ljubljanskega sodišča.