objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 23. avgust 2017 ob 07:00

Marjan Pogačnik osebno proti Bavčarju. In spet osramočeni predsednik ljubljanskega sodišča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vrhovno sodišče je iz primera Bavčar izločilo Marjana Pogačnika in Sonjo Ilovar Gradišar.
Če smo februarja 2015 zapisali, da Marjan Pogačnik, danes že višji sodnik in celo predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, proti Igorju Bavčarju, nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza in bivšemu politiku, nastopa "tudi osebno", češ, "dejstva že kažejo tako" (več si lahko preberete tukaj), je to zdaj potrdilo tudi vrhovno sodišče. Natančneje, sklep predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča, ki je Igorja Bavčarja po eni strani začasno rešil začetka prestajanja zaporne kazni, saj je Florjančič ugodil Bavčarjevemu predlogu za izločitev predsednika (Marjana Pogačnika) ter podpredsednice ljubljanskega okrožnega sodišča Sonje Ilovar Gradišar, in znano Bavčarjevo zadevo dodelil v novo reševanje drugemu sodniku istega sodišča, po drugi strani pa razgalil hudo problematično početje predsednika in podpredsednice ljubljanskega okrožnega sodišča, ki bi moralo skrbeti čisto vse!
In čeprav so mediji ob tem papagajsko poročali, kako se je Bavčar "spet izognil zaporu", je zagotovo dosti bolj pomembno to, zakaj in kako je vrhovno sodišče izločilo Pogačnika ter Ilovar Gradišarjevo. In ne nazadnje, prvič se je zgodilo, da je vrhovno sodišče v konkretnem sodnem primeru izločilo kar dva vodilna sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča!? Izločilo pa ju je zato, ker sta Pogačnik in Ilovar Gradišarjeva v medijih napadala Bavčarja, da se izogiba zaporu, na temo Igorja Bavčarja, spomnimo, to je bilo pred dvema letoma, sta sklicala celo posebno tiskovno konferenco, nato pa - neverjetno - kot sodnika odločala o njegovi prošnji za odlog prestajanja zaporne kazni. Vrhovno sodišče je zato logično ugotovilo, da gre pri njunem početju za kršitev načela nepristranskega sojenja (faksimile dela sodbe objavljamo na koncu članka).
Tako imamo danes predsednika in podpredsednico Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki jima tudi vrhovno sodišče očita nepristransko sojenje?!

POGAČNIK IZLOČEN TUDI V PRIMERU URŠKE ČEPIN

Pri Marjana Pogačniku pa to sploh ni prvi znani in medijsko razvpiti sodni primer, ko ga je vrhovno sodišče upravičeno izločilo. Spomnimo, ko je vrhovno sodišče razveljavilo njegovo sodbo v primeru ilegalne prostitucije starlete Urške Čepin (več o tem v članku: Sramotna sodba predsednika ljubljanskega sodišča razveljavljena), je Pogačnika izločilo iz nadaljnjega sojenja avtorju teh vrstic v tem primeru. No, Čepinova je kasneje tako ali tako odstopila od tožbe, Marjan Pogačnik pa je kljub takšnim strokovnim fiaskom aprila letos po čudežno hitrem postopku napredoval v višjega sodnika.
Marjan Pogačnik in Sonja Ilovar Gradišar seveda še vedno mirno ostajata predsednik in predsednica ljubljanskega okrožnega sodišča.

				Dvom o videzu nepristranskega odločanja: iz obrazložitve sklepa predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča v primeru Igorja Bavčarja (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Dvom o videzu nepristranskega odločanja: iz obrazložitve sklepa predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča v primeru Igorja Bavčarja (za povečavo kliknite na sliko).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Bavčar Primer Igorja Bavčarja Marjan Pogačnik Sonja Ilovar Gradišar Okrožno sodišče v Ljubljani Urška Čepin Damjan Florjančič vrhovno sodišče Istrabenz

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Marjan Pogačnik osebno proti Bavčarju. In spet osramočeni predsednik ljubljanskega sodišča.