objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 25. oktober 2017 ob 06:23

Bojan Dobovšek končno ustanavlja stranko. Datum: 18 november, imenovala pa se bo Dobra država.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Bojan Dobovšek, poslanec in nesojeni minister za notranje zadeve, ki je kmalu po volilni zmagi SMC leta 2014 zapustil Cerarjevo stranko (julija 2015), danes pa je vodja neodvisne poslanske skupine, končno le ustanavlja svojo (novo) politično stranko. Imenovala se bo Dobra država, ustanovitveni kongres pa je predviden 18. novembra na Vrhniki.
Imena drugih protagonistov te nove stranke (še) niso znana, ključni kadrovski organizator pa je Dobovškov svetovalec Peter Jamnikar, nekdanji vidni politik LDS, ki je bil, spomnimo, poleg Bojan Dobovška tudi eden od ustanoviteljev SMC, vendar ga je takoj po Cerarjevi zmagi brutalno in čez noč odžagala zmagovita "struja Gregorja Golobiča" znotraj SMC.
No, prav Jamnikar naj bi bil zdaj glavni adut pri ekipiranju Dobovškove stranke, medtem ko številni poznavalci politične scene Dobovšku očitajo, da nima karizme in voditeljskih spodobnosti. Stranka Bojana Dobovška naj bi se sicer pozicionirala kot sredinska ali liberalna, naši viri blizu te nastajajoče stranke pa ne izključujejo tesnejšega povezovanja z Novo Slovenijo.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

abram1b2 Cej

2018-12-14 10:14:40


Hvala Branko!

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bojan Dobovšek končno ustanavlja stranko. Datum: 18 november, imenovala pa se bo Dobra država.